INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Sir Alex Ferguson dă verdictul: ”Barcelona lui Guardiola a fost una dintre cele mai bune echipe din istorie”

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat joi, 01 iunie 2017 15:41

Legendarul Alex Ferguson, fostul antrenor al lui Manchester United, consideră că Barcelona condusă de Pep Guardiola a practicat cel mai bun fotbal din istorie.

Scoțianul a remarcat și predilecția pentru posesie a catalanilor, o caracteristică de bază a echipei.

Ex-tehnicianul ”diavolilor roșii”, care a marcat o epocă pe ”Old Trafford”, a simțit pe propria piele jocul Barcelonei, în confruntările directe. El a jucat două finale ale Champions League contra formației blaugrana, în 2009 și 2011, și de fiecare dată a pierdut.

”Posesia mingii nu mai începe de la fundași, ci de la portar. Barcelona lui Guardiola a creat acest tip de joc. Această formație a fost probabil una dintre cele mai bune echipe europene din istorie”, a declarat Ferguson într-un interviu pentru site-ul UEFA.

Fostul manager al lui Manchester United, în vîrstă de 75 de ani, dă un avertisment jucătorilor și antrenori din ziua de astăzi: ”Trebuie să fim atenți cu generația tânără și să nu creăm fotbaliști care nu pot să dea o pasă, așa cum au știut alții înaintea lor, precum Paul Scholes, Michael Carrick, Zinedine Zidane și Andrea Pirlo”.

Pep Guardiola a condus Barcelona de pe banca tehnică timp de 4 ani, între 2008 și 2012. A câștigat cu echipa blaugrana 14 trofee, printre care titluri în La Liga (3), Champions League (2), Super Cupa Europei (2) și Campionatul Mondial al Cluburilor (1).

sursa: fcbarcelonanoticias.com

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează