INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

video+foto Renovarea a costat aproape 900 de milioane de euro, dar stadionul nu a rezistat la furtuna teribilă care a lovit Madridul

Stadionul „Santiago Bernabeu” nu a rezistat la furtună teribilă care a lovit Madridul
Stadionul „Santiago Bernabeu” nu a rezistat la furtună teribilă care a lovit Madridul

Articol de - Publicat sambata, 21 octombrie 2023 14:46 / Actualizat sambata, 21 octombrie 2023 15:45

„Santiago Bernabeu”, arena lui Real Madrid aflată încă în proces de renovare, s-a transformat joi într-un parc acvatic, după ce furtuna „Babet” a măturat mai multe orașe din Spania, între care și capitala!

Probleme neașteptate la ultramodernul stadion din capitala Spaniei. Teribila furtună „Babet”, care a afectat grav Spania și Portugalia, cu ploi torențiale și vânt puternic, a provocat pagube și pe „Santiago Bernabeu”. 

Rămâne Argentina fără titlul mondial după suspendarea lui Papu Gomez? Ce spune regulamentul
DOPAJ
Rămâne Argentina fără titlul mondial după suspendarea lui Papu Gomez? Ce spune regulamentul

Deși acoperișul retractabil al noii arene a fost închis, șuvoaiele de apă au reușit să pătrundă și să se infiltreze prin toată structura exterioară și au transformat arena într-un parc acvatic. 

Stadionul „Santiago Bernabeu” nu a rezistat la furtuna teribilă care a lovit Madridul

Imaginile răspândite de fani pe rețelele sociale au făcut ca subiectul să se viralizeze rapid, iar suporterii rivalilor de la Barcelona au apelat la ironii.

Gazzetta dello Sport a titrat „dezastru pe Bernabeu! Scurgerile de apă masive din cauza precipitațiilor abundente au dezvăluit un defect major al arenei”.

Un alt potop a afectat arena „Santiago Bernabeu” și în iunie

Deși a costat până în prezent 893 de milioane de euro, cu 355 de milioane mai mult decât era prevăzut inițial în proiectul grandios de renovare și de restilizare, stadionul din Madrid a cedat pentru a doua oară în acest an, după ce în iunie a suferit daune din cauza unui alt potop

Elaborarea proiectului arenei a durat aproape 10 ani și noul „Santiago Bernabeu” trebuia să fie inaugurat la cheie pe 23 decembrie 2022. 

Lucru care nu s-a întâmplat, dovadă că nu s-a reușit să fie remediată problema infiltrațiilor masive, în cazul unor cantități mari de apă abătute asupra acoperișului mobil și a întregii structuri exterioare. Finisajele nu sunt probabil la standardele cerute de o asemenea investiție făcută de actualul lider din La Liga.

FOTO. Costuri mari de întreținere a gazonului

+28 FOTO

Lucrările ample de renovare au afectat și gazonul, ce se poate muta și depozita pe benzi mari de gazon chiar la marginea arenei, pentru a permite și organizarea altor evenimente și concerte, pe perioada cât fotbalul este în vacanță. 

În sezonul trecut, pe „Santiago Bernabeu” s-a schimbat de cinci ori gazonul și a costat clubul madrilen 1,5 milioane de euro.

Citește și:

Dan Petrescu, victorie la debutul în play-off » „Bursucul” a sărit de pe bancă în prelungiri

Fosta adversară a FCSB și-a inaugurat proiectul fabulos din mijlocul deșertului. Imaginile sunt spectaculoase

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (1)
valentindragobete
valentindragobete  •  21 Octombrie 2023, 15:12

Bă, eu cred că tot Oprescu și Firea sunt de vină și mai ales Becali!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează