INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Ultimul sezon pentru Mircea Lucescu? Presa din Ucraina îi anunță apropiata retragere

Mircea Lucescu / foto: Cristi Preda (GSP)
Mircea Lucescu / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat marti, 18 iulie 2023 17:57 / Actualizat marti, 18 iulie 2023 18:02

Mircea Lucescu (78 de ani) s-ar pregăti de stagiunea finală a carierei sale de antrenor, susține ziaristul Ihor Tsyganyk: „Mai are un an de contract și e ultima sa șansă să mai câștige un trofeu cu Dinamo Kiev și să plece ca învingător”.

La aproape 79 de ani, pe care îi va împlini pe 29 iulie, Mircea Lucescu continuă să antreneze. Tehnicianul român mai are un sezon de contract cu Dinamo Kiev, la finalul căruia s-ar putea retrage din fotbal. A mai anunțat acest lucru și pentru vara aceasta, dar n-a renunțat. 

Știrea a fost lansată în presa ucraineană de un cunoscut ziarist local, Ihor Tsyganyk, ce a anticipat că 99% Il Luce va spune definitiv stop. "Mai are un an de contract și e ultima sa șansă să mai câștige un trofeu și să plece la pensie ca învingător", scrie sursa preluată de ziarul Tribuna.

Cine va transmite la TV CSKA 1948 Sofia - FCSB, din turul secund preliminar al Conference League
CSKA 1948 - FCSB
Cine va transmite la TV CSKA 1948 Sofia - FCSB, din turul secund preliminar al Conference League

„Mircea Lucescu și-a pus mari speranțe în Yarmolenko și are nevoie de charisma lui pentru a-i crește pe tineri în jurul lui”

Tsyganyk explică și ce ar trebui să nu facă Mircea Lucescu în această ultimă stagiune: „Nu ar fi foarte bine să-și facă proiecte pe termen lung și să elaboreze o strategie pentru câțiva ani, pariind acum pe viitor. Ar fi esențial să câștige măcar o competiție și să meargă acasă cu o cupă. Dacă sezonul nu va fi de succes, sfârșitul carierei lui Lucescu ar fi pătată. Jucătorii înțeleg asta. 

Lucescu și-a pus mari speranțe în Yarmolenko și are nevoie de charisma lui pentru a-i crește pe tineri în jurul lui și a-i duce la următorul nivel. Prevăd că după Lucescu noul antrenor la Dinamo Kiev va fi Shovkovskyi (actualul secund). Nu mă gândesc că se poate schimba ceva, chiar Lucescu e convins că Shovkovskyi poate avea rezultate bune la Dinamo Kiev".

Ultimul sezon pentru Mircea Lucescu? Presa din Ucraina îi anunță apropiata retragere
Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, Foto: Instagram

Pep Guardiola l-a egalat pe Mircea Lucescu

Mircea Lucescu e al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului. Are 35 de trofee în palmares, fiind la egalitate cu Pep Guardiola, managerul lui Manchester City. Primul loc e ocupat detașat de Sir Alex Ferguson, care a adunat 49 de trofee, cele mai multe dintre ele la Manchester United (38). 

În cariera începută la Corvinul (1979-1980) a ajuns la al 45-lea sezon, fiind pe banca tehnică a lui Dinamo Kiev din vara lui 2020. În stagiunea imediat următoare instalării a câștigat toate trofeele interne, titlul, Cupa și Supercupa Ucrainei.

Pentru Lucescu, și Conference League este un obiectiv, dar trebuie să treacă de cele două tururi preliminare. Apoi va trebui să dozeze forțele pentru campionat și cupă 
- Ihor Tsyganyk, ziarist ucrainean

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

De la „campionatul saudit e mai bun ca MLS”, la 0-5 cu locul 13 din La Liga » Echipa lui Ronaldo, zdrobită într-un amical + Cristiano s-a luat de arbitru

Răzvan Lucescu, provocator: „Vreau să văd câți antrenori români sau greci au mai ajuns în sferturile unei cupe europene”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
vraca56
vraca56  •  19 Iulie 2023, 09:23

a mai spus-o de nu știu cote pro domnul cu grade de la Secu ca se retrage. pai cind i se sugera sa încheie pe banca naționalei României cariera a spus ca este batrin. latrin pervers poate pentru ca alerga a doua zi la turci facind echipa națională a Turciei praf omul cu știință de fotabal unde cariera i-a fost data prin Ucraina și citeva. luni pe la Internaționale. Vreți nu vreți Bölöni a fost și va ramine antrenor adevărat care s-a bătut nu cu rusii nu cu arabii ci cu occidentul. totul pentru fiu un alt individ fără talent fără a fi făcut cariera . de antrenat atit el cit fiul sau Olariu nu o vor face în România pentru ca nun mai sunt prostii care sa le dea bani la greu sa facă exeprimente după care sa fie înlocuiți. domnul Lucescu ne promisese sabia lui Ștefan de la turci. Aici la Kiev poate ca va obține Bucuvina nu? Dar cine știe va ajunge și la ruși pentru tezaur. Cita fanfaronada... cu niște neica nimeni care se ocupa de fabrici de bere și nu dau un cent pentru Dinamo. Mi-e Rușine de newrusinea lor. Marii antrenori au fost halagian, Bölöni, Covaci, Angelo Niculescu etc. Sa fim serioși cu făcăturile astea ce mai au și aere.

VanBasten
VanBasten  •  19 Iulie 2023, 07:31

Tataita, tataita, vino sa-ti vezi nepoteii cum cresc.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează