INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

Undă verde pentru fotbal! Studiul decisiv făcut de Danemarca: „Jucătorii NU se pot infecta în timpul unui meci!”

Pandemia de coronavirus a oprit de aproape două luni toate competițiile sportive. foto: Guliver/Getty Images +32   FOTO
Pandemia de coronavirus a oprit de aproape două luni toate competițiile sportive. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 mai 2020 08:46

Pandemia de coronavirus a oprit de aproape două luni toate competițiile sportive, iar redeschiderea lor naște o serie de întrebări cu privire la riscurile la care sportivii vor fi expuși. Din Danemarca vin vești bune. 

Răspunsuri la întrebările aflate pe buzele tututor vin din Danemarca, unde un studiu efectuat de Universitatea din Aarhus și Ministerul Sănătății a încercat să elucideze în cât timp te poți infecta cu COVID-19 dacă te situezi în apropierea unei persoane îmbolnăvite, scrie Adevărul.

„În medie, un fotbalist va sta un minut şi jumătate lângă alt jucător, în timpul desfăşurării unui meci”, spun danezii. Studiile efecutate în Danemarca arată că un jucător trebuie să stea sub doi metri, timp de 15 minute, ca să contractezi virusul de la respectiva persoană infectată, lucru imposibil într-un meci de fotbal, conform virusologului danez Allan Randrup Thomsen.

Fără dușuri la vestiare și transport cu autocarul

Potrivit sursei citate, ceea ce ar mai fi de notat în urma studiului vizează unele recomandări venite din partea specialiștilor danezi. 

Pentru moment, transportul jucătorilor cu autocarul, unde normele de distanțare socială nu pot fi aplicate, ar trebui să fie înlocuite cu altceva. La fel ca dușurile din interiorul vestiarelor, un alt loc unde ar exista pericolul real de îmbolnăvire 

Cercetarea a fot realiztă de Nikolas Knudsen, Manuel Thomasen și de profesorul Thomas Bull Andersen, ultimul fiind reprezentant al Ministerului Sănătății în cadrul Universității de la Aarhus.

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește și alte știri despre coronavirus în sport:

Ungaria reia campionatul » Antrenamentele încep pe 4 mai, iar toate ligile vor fi duse la bun sfârșit

VIDEO+FOTO Japonezii, nervoși pe o dublă campioană olimpică din Rusia: „Noi stăm în izolare, iar ea face asta. Trimiteți-o acasă!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (11)
3101575123247794
Alice Popa  •  01 Mai 2020, 10:32

Il vad in poza si pe celebrul Tanase. Pentru el nu e o problema sa cada in careu chiar daca adversarul e la cativa metri distanta!

3101575123247794
Alice Popa  •  01 Mai 2020, 10:30

O gluma interesanta... Sa fim seriosi, nu se poate juca fotbal in aceste conditii. Sa procedam si noi ca olandezii, francezii... Sa consideram incheiat campionatul la finalul sezonului regulat. Este cea mai buna solutie. Si, sa ne vedem cu bine la toamna!

3101575123247794
Alice Popa  •  01 Mai 2020, 12:53
Postat de warlordd10 pe 01 Mai 2020, 12:24

da,dar omul a jucat cu cea mai bogata echipa de pe terra la acel moment aka manchester city,intr-un meci de ucl. deci ghinion pentru o proasta urata ca tine. esti urata cu spume.

E mare deosebire sa fii facut prost de unul ca tine, pe care l-a facut prost mamica lui! Mai cretinache, Lyon ar trebui sa joace in Liga Campionilor pentru ca are coeficient mai bun decat Marseille?! Chiar daca e pe locul SAPTE?! Ca sa nu mai spun ca UEFA NU A DICTAT NIMIC din ce spui tu, paostule. Si informat!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează