INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Unul dintre cei mai curtați jucători din această vară explică de ce a refuzat Real Madrid: "Nu vreau să fiu figurant"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 08 septembrie 2017 10:40

Kylian Mbappé explică de ce a ales PSG și nu un transfer la Real și povestește, într-un interviu din cotidianul L'Equipe, cum a fost despărțirea de Monaco: "Am trăit cea mai dură perioadă a carierei".

Kylian Mbappé are planuri mari la Paris. În ziua în care debutează pentru PSG, în meciul cu Metz, atacantul de 18 ani s-a destăinuit în L'Equipe, povestind cum a trăit telenovela franceză a verii.

"Pentru mine negocierile au durat parcă tot mercato, nu doar două săptămâni. Mi s-au părut infinite și nu mai suportam să stau pe margine. Am fost trist că nu m-au lăsat să joc, dar înțeleg alegerea, deși am trecut prin cea mai dură perioadă a carierei.

E o lume a fotbalului-business, pe care nu o cunoșteam. Am descoperit-o, însă nimănui nu i-aș dori să trăiască așa ceva. Nu asta este adevărata față a fotbalului", a declarat internaționalul francez.

"N-am vrut să fug ca un «hoț»"

Mbappé a explicat de ce a refuzat oferta de la Real: "Am simțit că la Paris am mai multe șanse să joc și să progresez decât la Madrid. Oricum, nimeni nu-ți garantează în contract că vei fi titular. Sunt atacant, nu unul dreapta ori stânga. Un atacant trebuie să știe să joace oriunde, să se adapteze".

Kylian a ținut să rămână în Ligue 1: "Nu vreau să fiu un figurant. Important e să nu-mi părăsesc țara. Nu să fug ca un «hoț». Îmi doresc să ajung jucător mare, să câștig toate trofeele, să fiu campion an de an. Nu-mi imaginez viața fără fotbal". 

"Știu că am talent, dar trebuie să muncesc mult să ajung unde mi-am propus. Drumul e lung și mai am multe etape de parcurs. Toate superlativele acordate îmi dau forță suplimentară să merg mai departe"

"Pentru fotbal mă trezesc dimineața. Nu mi-a plăcut școala, dar mi-am zis că poate mă ajută în fotbal să fiu mai bun. Dacă nu ajungeam jucător, studiam să devin antrenor sau să iau o diplomă în domeniu"

Kylian Mbappé, atacant PSG

145.000.000 €plus 35 milioane bonus costă transferul definitiv al lui Mbappé de la Monaco, care doar l-a împrumutat la PSG în această stagiune

217 minute a jucat (până la meciul cu Metz) Mbappé în acest sezon, 144 la Monaco și 77 pentru "naționala" Franței, marcând primul său gol contra Olandei

26 de goluri și 14 assisturi a reușit atacantul francez în 44 de meciuri disputate în sezonul trecut la Monaco

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
1680139212020948
Dumitriu Sorin  •  08 Septembrie 2017, 13:50

Ne cerem si noi scuze pentru greseala initiala sau mergem pe burta ? Am inlocuit textul initial cu altul nou si gata "nici usturoi n-am mancat nici gura nu-mi miroase" .... Domnu' Ioanitoaia , scapati va rog de anumite persoane care trag ziarul in jos . Si poate faceti si un minim de control inainte de a posta articolele . Va faceti de ras .

1680139212020948
Dumitriu Sorin  •  08 Septembrie 2017, 11:18

Alo .... domnu' ziaristu' lu' peste ... asta e un articol pe care vroiai sa il publici maine ? "Kylian Mbappé are planuri mari la Paris. În ziua în care a debutat pentru PSG, în meciul de aseară cu Metz, atacantul de 18 ani s-a destăinuit în L'Equipe, povestind cum a trăit telenovela franceză a verii." ..... MECIUL CU METZ ESTE ASTA SEARA DE LA 21.45 !!!! POATE VREI SA ZICI CA DISEARA DEBUTEAZA ... DAR DACA A DECLARAT IN L'EQUIPE LUCRURILE ALEA ... APROPO ... ZI-MI SI MIE SCORUL DE ASEARA ... MI-AR FI DE AJUTOR ASTAZI !! M-AS IMBOGATI !!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează