INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN - INTER 1-0

VIDEO De la Asteras a ajuns eroul lui Milan » ”Fratele parazit” și-a salvat echipa la primul său meci

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 28 decembrie 2017 12:57

AC Milan s-a impus în fața rivalei Inter, 1-0, în sferturile Cupei Italiei. Antonio Donnaruma, 27 de ani, al 3-lea portar, fratele tânărului și mult mai cunoscutului Gianluigi, a profitat de accidentările celorlalți goalkeeperi și a ținut poarta neatinsă 120 de minute în Derby della Madonnina, calificând Milanul în semifinală. 

La începutul verii, Antonio Donnarumma era încă la Asteras, fosta echipă elenă a lui Dorin Goian. A ajuns la AC Milan doar datorită fratelui mai mic. Pe 12 iulie, când Gianluigi, 18 ani, cel mai bun tânăr goalkeeper al lumii, își prelungea contractul pe San Siro, primea și un "cadou" de la club. Antonio, 27 de ani, era adus cu 1,5 milioane de euro din Grecia, fiind al 3-lea portar, cu un milion de euro salariu anual!

"Angajarea unui frate parazit"

Din cauza acestui "cadou", Antonio a fost pus la zid de fanii rossonerilor. La precedentul meci din Cupa Italiei, 3-0 cu Verona, galeria a afișat un banner uriaș. "Violenţă morală: 6 milioane pe an şi angajarea unui frate parazit. E timpul să pleci, răbdarea noastră s-a sfârşit", era mesajul. După ce impresarul Mino Raiola acuzase clubul de "violență morală", cerând anularea noului angajament: "A fost supus unor mari presiuni psihice".

Vezi aici VIDEO cu rezumatul meciului AC Milan - Inter

Și Gigio, și Storari accidentați

În mod normal, fără un accident, fratele mai mare nu ar fi debutat niciodată la Milan. Miercuri, ghinionul celorlalți portari s-a transformat în șansa lui. Încă de dimineață, Gigio avea dureri la adductori și Storari trebuia să-l înlocuiască. Dar și rezerva s-a accidentat la încălzire. Și a intrat rezerva rezervei. Antonio Donnarumma. Tocmai în Derby della Madonnina, în "sferturile" Cupei Italiei. 

Parada în fața lui João Mário

A avut noroc în minutul 23, când VAR a anulat golul lui Perišici pentru ofsaid la Ranocchia (corectă decizie), însă a salvat-o pe Milan dintr-o situație critică după o oră de joc. João Mário era în fața lui, în careul mic, după pasa lui Icardi. Golul părea inevitabil. Reflexul lui Antonio a împins mingea peste poartă. 
Acea paradă senzațională a "fratelui parazit" și golul lui Cutrone din prelungiri au calificat "diavolul" rossonero în semifinala cu Lazio. 

7 a fost nota primită de Antonio Donnarumma în Corriere dello Sport pentru derbyul cu Inter (6,5 în Gazzetta dello Sport)

Intră Cutrone și Milan câștigă

La 19 ani, Patrick Cutrone e talismanul rossonero. Tânărul atacant, care a jucat în premieră titular împotriva Craiovei, în prima manșă a turului 3 preliminar din Europa League, marcând întâiul său gol la Milan la returul cu CSU, a adus victoria Milanului și miercuri. A intrat în minutul 75, în locul lui Kalinici, și a înscris în prelungiri (104). "A fost golul vieții mele. Îl dedic familiei, care m-a susținut întotdeauna", a declarat Cutrone, notat cu 7,5 de Gazzetta dello Sport. MVP. 

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
para.para
para.para  •  28 Decembrie 2017, 14:57

Era inevitabil *** sa nu faca legatura cu fcsb si la un articol despre meciul dintre inter si milan. Cireasa de pe tort vine tot din partea acelorasi *** si anume, din pura coincidenta nu de altceva, mesajul scris de italieni pe banner, rimeaza perfect in limba romana. A naibi coincidenta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează