INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BORUSSIA DORTMUND

VIDEO UPDATE Criză la Borussia: Peter Bosz a fost demis la presiunea jucătorilor » Înlocuit de antrenorul ultimei clasate

FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2017 09:14

Borussia a pierdut cu Bremen, 1-2, și este în cea mai neagră perioadă din ultimii 13 ani la Dortmund, cu 12 meciuri consecutive fără victorie în Bundesliga și Champions League.

update 12:53

Peter Bosz a fost destituit în mod oficial de pe banca Borussiei Dortmund. În locul acestuia a fost adus Peter Stoger, tehnicianul recent dat afară de pe banca ultimei clasate, FC Koln.

În vârstă de 51 de ani, acesta a antrenat de-a lungul carierei la First Viena, Grazer AK, SC Wiener Neustadt, Austria Viena și FC Koln. 

Știrea inițială

Borussia nu se mai trezește din coșmar. Din 30 septembrie, de la 2-1 cu Augsburg, n-a mai învins pe nimeni nici în campionat, nici în Ligă. 12 meciuri la rând fără victorie, cu șapte eșecuri (patru suferite acasă) și cinci egaluri în 70 de zile înfiorătoare, în care cele mai importante competiții au fost compromise în acest sezon.

Cea mai dificilă perioadă a echipei galben-negre din 2004, eliminată din Champions după 6 meciuri umilitoare în grupă și în afara cupelor europene în Bundesliga după 5 jocuri pierdute și 3 egaluri în 8 etape. 

Vezi aici VIDEO cu rezumatul meciului Borussia - Bremen 1-2

Ultima înfrângere, 1-2 pe Signal Iduna Park în fața lui Bremen (penultima înaintea etapei), a fost ultima partidă a antrenorului Peter Bosz la Dortmund. Nu a fost dat afară după dublul 1-1 cu APOEL Nicosia, nici după acel 4-4 din derbyul Ruhrului (a avut 4-0 la pauză), dar nu va mai scăpa acum, anunță Sport Bild și Ruhr Nachrichten. 

Sâmbătă seară, directorul general Watzke și directorul sportiv Zorc au discutat peste o oră și jumătate cu reprezentanții jucătorilor, Șahin, Reus și Piszczek. Și au decis să-l îndepărteze pe unicul olandez care mai antrena în primele cinci campionate ale Europei. Demitere care va deveni oficială astăzi. 

6 lunia rezistat Peter Bosz la Dortmund; semnase pe 6 iunie, clubul german plătindu-i 5 milioane de euro lui Ajax pentru a-l elibera de contract

"Mă dezgustă și mă înfurie ceea ce văd, jocul nostru e o rușine. De săptămâni tot spun să încetăm să vorbim, dar să reacționăm pe teren. Și uite ce meci facem! O prostie! Suntem într-un mare rahat"Marcel Schmelzer, căpitan Borussia

"Nu mi s-a mai întâmplat așa ceva de când am venit la Dortmund. Evident că jucătorii trebuie să-și facă jobul pe teren, însă eu sunt responsabil pentru tot ce e aici. Am fost îngrozitori cu Bremen" Peter Bosz, antrenor Borussia

"Antrenorul nu poate face nimic când noi nu suntem în stare să nimerim poarta goală de la trei metri. În acest moment, avem o problemă psihică"
André Schürrle, atacant Borussia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  11 Decembrie 2017, 23:51

Credeam ca nemtii nu trag pe nas dar Dortmund ma contrazice. Cum *** sa fii in cea mai neagra gaura din ultimii 13 ani, sa-ti demiti antrenorul si sa aduci la echipa ...un alt demis? Care la Koln a batut toate recordurile de ineficienta cand din 15 jocuri echipa sa n-a castigat nici macar un meci, a remizat de 3 ori si a pierdut de 12 ori avand cel mai slab atac si cea mai proasta aparare din toata Bundesliga? Taman cu ala s-a gasit Dortmund sa faca soc la echipa? Si hai sa lasam asta si sa spunem ca situatia la Dortmund nu e chiar asa cum zic unii. Echipa e buna, joaca cu 80.000 de spectatori la fiecare meci, bani sunt, acolo e alta problema si ea tine de un moral evident la pamant. Si cum sa nu fie asa cand in derby-ul local cu rivala Schalke, o echipa care nu prea mai pierdea de ceva vreme, Borussia ii da 4 goluri la pauza iar la final, cum necum, Schalke egaleaza in prelungiri? E prea de tot! Daca BVB batea, cu siguranta ca altfel se punea problema in meciurile de dupa. E clar ca antrenorul lor nu stie sa-i pregateasca mai ales psihic. Schimbarea acestuia se impunea dar frate, la banii lor trebuia adus un antrenor care chiar provoaca socuri la echipele la care antreneaza. Pai daca antrenorul Borussiei e slab, cum o fi frate cel al lui Koln?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nebeleizis
nebeleizis  •  10 Decembrie 2017, 14:12

Blestemele lui Tuchel ...

fibra
fibra  •  10 Decembrie 2017, 11:43

Dupa ce a fost vreo 7 etape pe locul 1 si a inceput un picaj ametitor,ca deobicei,jucatorii schimba antrenorul.Ce bine seamana cu complotul celor de la Bayern contra lui Ancelotti.Sper sa l-i se infunde mofturosilor plini de bani.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează