INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Alt scandal de rasism! Vinicius acuză un agent că ar fi scos o banană și i-a zis: „Mâinile sus! Ăsta e pistolul meu pentru tine!”

Vinicius a dezvăluit ce i s-a întâmplat consilierului și prietenului său
Vinicius a dezvăluit ce i s-a întâmplat consilierului și prietenului său

Articol de - Publicat duminica, 18 iunie 2023 14:51 / Actualizat duminica, 18 iunie 2023 15:05

Într-un meci în care Brazilia a luptat împotriva discriminării, jucătorii purtând în premieră echipament complet negru, Vinicius a dezvăluit ce i s-a întâmplat consilierului și prietenului său. Un agent de securitate ar fi scos o banană din buzunar și i-ar fi spus lui Felipe Silveira: „Mâinile sus! Ăsta e pistolul meu pentru tine!”. Selecao a câștigat amicalul de la Barcelona, 4-1 cu Guineea.

De multe ori victima rasismului în sezonul trecut în Spania, Vinicius a protestat împotriva discriminării la acest amical al Braziliei, 4-1 cu Guineea la Barcelona, pe arena lui Espanyol. Pentru el, federația a luat o decizie radicală. În premieră, Selecao a jucat în echipament complet negru, până la pauză. În repriza secundă, au revenit la tricoul galben și șortul albastru.

Olăroiu, prima reacție despre oferta venită din Europa: „Mi-au zis că ar păstra doar 3-4 jucători din tot lotul”
Profu' de Sport
Olăroiu, prima reacție despre oferta venită din Europa: „Mi-au zis că ar păstra doar 3-4 jucători din tot lotul”

Vinicius: „Prietenul meu a fost umilit"

Dacă sâmbătă el nu a mai fost abuzat, în schimb, cel mai bun prieten al său, Felipe Silveira, care îi este și consilier, a suferit pe „Estadi Cornella". „Ce s-a petrecut în culise e dezgustător", a comentat Vini pe social media.

Decarul naționalei auriverde a scris pe Twitter: „În timp ce eu jucam în istoricul tricou negru și eram emoționat, prietenul meu a fost umilit, batjocorit la intrarea în stadion. E trist cum a fost tratat și, ca întotdeauna, s-au îndoit de scena suprarealistă care a avut loc. Pentru a face totul public, îi întreb pe cei responsabili unde sunt imaginile camerelor de siguranță?".

Nu au vrut să-i dea lui Vinicius înregistrarea video

Potrivit O Globo, Felipe Silveira, 27 de ani, a povestit că atunci când a trecut prin turnicheți un agent de securitate, ca procedură standard. În acele momente, agentul ar fi scos o banană din buzunar și i-ar fi zis: „Mâinile sus! Ăsta e pistolul meu pentru tine!". 

Brazilianul s-a înfuriat și a urmat o ceartă între cei doi la intrarea în arenă. Reporterii au văzut banana care ieșea din buzunarul agentului. Unii colegi ai acestuia au încercat să-l ia de acolo, dar apropiații lui Vinicius l-au oprit.

Acuzat de rasism de Silveira, agentul neagă totul. Vinicius le-a cerut celor de la stadion să-i dea înregistrarea video, dar a fost refuzat. Polițiștii i-au spus brazilianului că din înregistrare nu se poate trage concluzia că a a fost sau nu rasism.

Silveira a anunțat că va face o plângere la poliție împotriva agentului. 

Brazilienii susțin că Ancelotti va fi selecționerul lor!

După o perioadă cu multe speculații, O Globo a anunțat că Ancelotti va antrena Selecao. Președintele federației braziliene, Ednaldo Rodrigues, ar urma să confirme oficial numele viitorului selecționer la sfârșitul acestei luni. 

Carlo, 64 de ani, va prelua naționala auriverde în ianuarie sau în iulie 2024, la sfârșitul contractului cu Real Madrid. Dacă Ancelotti va fi selecționer din iulie 2024, Brazilia va juca opt meciuri cu un tehnician interimar, inclusiv șase în preliminariile CM 2026.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Florin Tănase ar putea pleca din Emirate! Ce club se interesează de el

Manchester United vrea să-l transfere pe „noul Haaland” cu 100 de milioane de euro

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  19 Iunie 2023, 09:02

Haios banc,care rasism? Pai daca ii arati un praz unui oltean e rasism sau o barabula unui ucrainian?

elgabri
elgabri  •  18 Iunie 2023, 17:14

Astia care se simt umiliti au o minte cat o nuca, nu de cocos ;))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează