INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  QATAR - ECUADOR 0-2

FOTO Qatar - Ecuador 0-2, în meciul de deschidere de la Campionatul Mondial » Țara gazdă n-a avut nicio șansă contra sud-americanilor

Qatar - Ecuador /  foto: Guliver/Getty Images +20   FOTO
Qatar - Ecuador / foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 20 noiembrie 2022 20:00 / Actualizat duminica, 20 noiembrie 2022 20:27

Qatar - Ecuador, meciul de deschidere de la Campionatul Mondial din Qatar, s-a încheiat cu victoria sud-americanilor, scor 2-0. Țara gazdă a lăsat de dorit la prima apariție din istorie la un Mondial, ecuadorienii tranșând partida încă din prima repriză. 50.000 de fani au fost prezenți la primul meci din cadrul celui mai atipic turneu final din istorie.

  • Dan Udrea, redactorul-șef adjunct al Gazetei, a urmărit Qatar - Ecuador de la masa presei, de unde a transmis cele mai tari informații din stadion.
  • Senegal - Olanda, cealaltă confruntare din Grupa A, se joacă luni, de la ora 18:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TVR 1.

Doar 20 de grade Celsius se înregistrau pe stadion la startul partidei, cu 10 în minus față de temperatura resimțită în afara arenei. Asta datorită instalației impresionante de aer condiționat montată de qatarezi în fiecare stadion al Mondialului, la marginea terenurilor. 

Disputa inaugurală de Mondialul qatarez, care a stârnit discuții aprinse din cauza presupusei tentative de mituire a ecuadorienilor - variantă lansată de un jurnalist britanic de origine arabă - a curs într-o singură direcție, cea dictată de selecționata lui Gustavo Alfaro.

Ecuadorul a început ca din tun confruntarea de pe „Al Bayt Stadium”, deschizând scorul după doar trei minute. Reușita lui Valencia a fost anulată însă în mod corect, după intervenția VAR. Situația nu s-a schimbat, sud-americanii nu s-au demoralizat și au continuat să-i domine pe qatarezi la toate capitolele.

Inevitabilul s-a produs în minutul 16. În cele din urmă, Enner Valencia și-a trecut numele pe lista marcatorilor în minutul 31, dintr-un penalty pe care l-a transformat fără pic de emoție, în stânga portarului, care plecase pe colțul opus.

 Qatarul nu s-a dezmeticit nici după primirea golului, iar nesincronizările mari din defensivă au mai fost taxate o dată în minutul 31. Centrare de manual Preciado, cap și „dublă” Valencia, moment în care moment în care Dan Udrea, corespondentul Gazetei prezent la masa presei, a transmis că fanii gazdelor începeau deja să părăsească arena. 

Gazeta a fost pe stadion la Qatar - Ecuador » Imaginile care nu s-au văzut la TV: gest neașteptat al suporterilor gazdă, imediat după golul doi
QATAR - ECUADOR 0-2
Gazeta a fost pe stadion la Qatar - Ecuador » Imaginile care nu s-au văzut la TV: gest neașteptat al suporterilor gazdă, imediat după golul doi

Cu 5 titulari antrenați de Petrescu și Olăroiu, Qatar a cedat lamentabil cu Ecuador

A fost golul care a așternut definitiv tăcerea pe stadion. Numeroși fani de-ai gazdelor au început să părăsească arena, iar la începutul reprizei secunde stadionul era aproape gol. Repriza secundă a fost „seacă”, fără ocazii notabile la cele două porți. Ecuadorienii n-au mai „livrat” fotbalul modern și spectaculos din prima repriză, au preferat doar să controleze partida, în timp ce Qatarul a rămas tot în zodia neputinței, fără absolut nicio oportunitate importantă la poarta sud-americanilor.

Cinci dintre titularii din naționala Qatarului au fost antrenați la un moment dat tehnicieni români

Olăroiu i-a pregătit în urmă cu un deceniu la Al Saad pe Saad Al Sheeb, Abdelkarim Hassan și Hasan Al-Haydos, în timp ce Dan Petrescu i-a pregătit la Al Arabi pe Boualem Khoukhi și Abdulaziz Hatem. Pe banca naționalei gazdă au mai fost și Ali Asad și și Mohammed Muntari, antenați în trecut de Olăroiu, respectiv Răzvan Lucescu. 

FINAL Qatar - Ecuador 0-2

  • A marcat: Enner Valencia '16 p. , '31
  • Click AICI pentru live+statistici!
  • 20 de grade a fost temperatura resimțită în interiorul stadionului, a transmis Dan Udrea, unul dintre corespondenții Gazetei în Qatar. Asta datorită sistemului de climatizare la care a apelat țara gazdă pentru a mai atenua din căldura infernală din Qatar. În afara arenei, diferența e sesizabilă: 10 grade în plus, adică 30 de grade.
  • Imediat după golul secund marcat de Enner Valencia, mai mulți suporteri qatarezi au început deja să părăsească stadionul.
  • În tabăra adversă, starea de spirit a fost complet diferită. La adăpostul celor două goluri de pe tabelă, fanii ecuadorieni au început să facă valuri mexicane, în dulcele stil sud-american. Fanii Qatarului n-au gustat show-ul ecuadorienilor și nu au „preluat” valurile.
  • Aproximativ 50.000 de spectatori au asistat la acest duel. La reluarea partidei, în repriza secundă, stadionul era pe jumătate gol!

Qatar - Ecuador, echipe de start: 

Qatar: Al Sheeb - Al Rawi, Khoukhi, A. Hassan - Pedro Miguel, Bouadif, Hatem, Ahmed - Al Haydos, Almoez, Afif
Rezerve: Abdulsallam, Alaaaedin, Al Hadhramani, Al Hajiri, Assadalla, Barsham, Hassa, Khoder, Madibo, Mazeed, Meshaal, Mohammmad, Muntari, Salman, Waad
Selecționer: Felix Sanchez

Ecuador: Galindez - Preciado, Torres, Hincapié, Estupiñán - Plata, Mendez, Caicedo, Ibarra Mina - E. Valencia, Estrada
Rezerve: Arana, Arreaga, Cifuentes, Dominguez, Fanco, Guuenzo, Mena, Pacho, Palacios, Porozo, Preciado, Reasco, Robert Arboleda, K. Rodriguez, Sarmiento
Selecționer: Gustavo Alfaro

Qatar - Ecuador / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Qatar - Ecuador / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Qatar - Ecuador / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Qatar - Ecuador / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Qatar - Ecuador / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+16 FOTO

Stadion: Al Bayt (capacitate: 60.000 de locuri)

  • Arbitru: Daniele Orsato (ITA)
  • Asistent 1: Ciro Carbone (ITA)
  • Asistent 2: Alessandro Giallatini (ITA)
  • Rezervă: István Kovács (ROU)
  • VAR: Massimiliano Irrati (ITA) AVAR1: Paolo Valeri (ITA) AVAR 2: Tomasz Listkiewicz (POL)

Meciul Qatar  - Ecuador, prefațat de un discurs al lui Infantino

Cu aproximativ 10 minute înainte de startul partideui, Gianni Infantino, președintele FIFA, a ținut un scurt discurs în care le-a urat succes țărilor participante, totodată urându-le bun venit și spectatorilor veniți în Qatar. 

„Bine ați venit în Qatar, bine ați venit în casa fotbalului, bine ați venit la Mondial! Bine ați venit la această ediție a Cupei Mondiale, haideți să sărbătorim și să celebrăm fotbalul! Să înceapă spectacolul!”, a spus Infantino. 

UPDATE 16:45 » Echipa GSP îți prezintă cum arată drumul din Doha către stadion

UPDATE 15:30. Cum arată intrarea principală a stadionului Al Bayt

UPDATE 15:15. Imagini inedite din Qatar, din mijlocul fanilor

Redactorul-șef adjunct al Gazetei Sporturilor, Dan Udrea, a călătorit spre stadionul „Al Bayt” alături de fani mexicani și ecuadorieni, care au făcut o atmosferă spectaculoasă.

Tot ce trebuie să știi despre Campionatul Mondial din Qatar: grupe, toate loturile, programul și televizarea partidelor
CM QATAR 2022
Tot ce trebuie să știi despre Campionatul Mondial din Qatar: grupe, toate loturile, programul și televizarea partidelor

VIDEO Corespondență GSP din Qatar / Mondialul se joacă într-un cuptor Star Trek

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial din Qatar: 

Tot ce trebuie să știi despre Campionatul Mondial din Qatar: grupe, toate loturile, programul și televizarea partidelor

FOTO Qatar - Ecuador 0-2, în meciul de deschidere de la Campionatul Mondial » Țara gazdă n-a avut nicio șansă contra sud-americanilor

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (43)
Aliluia
Aliluia  •  28 Noiembrie 2022, 19:44
Postat de Heiheiargesul1987 pe 23 Noiembrie 2022, 16:11

Absolut de acord cu tot ceea ce zici! Cred ca nu am citit niciodata pe acest site un comment cu care sa fiu intru totul de acord, pe care sa il simt ca si cum cineva mi-ar fi citit si apoi transcris gandurile. Din pacate, este exact asa cum spui. Eu am mai avut contre pe aici cu toti cei ce o injurau, cu prima ocazie, pe Halep, sau pe altii, conform exemplelor date de tine. Sa nu uitam ca unii ii injurau si pe cei din Generatia de Aur cand erau eliminati in optimi la world cup 98 sau in sferturi la euro 2000...Suntem etern nemultumiti. Inclusiv despre vestitul meci cu Suedia avem o perceptie foarte gresita, in opinia mea. Toti il prezentam ca pe o tragedie. Este adevarat, la momentul ala cred ca puteam si meritam sa ajungem in acea semifinala, insa acum, dupa aproape 30 de ani, cand stim ce a urmat, ar trebui sa reevaluam acel meci si sa il privim ca pe o sarbatoare, fiindca este meciul de la cel mai inalt nivel la care am ajuns vreodata la nivel de echipa nationala, sferturi de finala de campionat mondial. Dar noi continuam sa ii dam in cap lui Prunea, uitand ce bine aparase omul atat in calificari, cat si in meciul cu Argentina si chiar in meciul cu Suedia (unde fara interventiile alea ale lui nu am fi ajuns nici macar la penalty) :)) In fine...Salutari si numai bine si respect pentru comentariul anterior!

Multam fain si la fel! Sa ne gasim cu bine!

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  23 Noiembrie 2022, 16:11
Postat de Aliluia pe 22 Noiembrie 2022, 17:32

Da, este bine sa participi, doar ca mentalitatea, asteptarile si caracterul fac diferenta. Daca nu ne calificam suntem praf si pulbere. Cand Halep castiga trofee si reuseste performante unice pt noi, o jignim, injuram, desconsideram cea a realizat dar si pe om in sine. Cand ne calificam in cupe europene si suntem eliminati dupa doua tururi facem ca toate alea, de parca jucam an de an cel putin semifinale iar acus ce sa vezi, am iesit din turul doi. In loc sa vedem pozitivul din toate, noi vedem numa, ura, negru, bascalie si defecte. Si daca tot ai facut conexiuni cu alte popoare, da mi si mie un exemplu de natie care isi umileste in asa hal pe cei ce reusesc ceva in sport, sau in altceva. Sa nu crezi ca de ex Popovici nu va fi facut praf la prima ratare de medalie de aur ca na, degeaba castigi 100, daca o pierzi pe ultima esti un prost si un amator. Si ca o ultima concluzie: la acest fel de mentalitate contribuim toti, de la cel mai anonim ce poateaza pe aici, pana la ministri ai sportului. Cam asa vad eu treaba.

Absolut de acord cu tot ceea ce zici! Cred ca nu am citit niciodata pe acest site un comment cu care sa fiu intru totul de acord, pe care sa il simt ca si cum cineva mi-ar fi citit si apoi transcris gandurile. Din pacate, este exact asa cum spui. Eu am mai avut contre pe aici cu toti cei ce o injurau, cu prima ocazie, pe Halep, sau pe altii, conform exemplelor date de tine. Sa nu uitam ca unii ii injurau si pe cei din Generatia de Aur cand erau eliminati in optimi la world cup 98 sau in sferturi la euro 2000...Suntem etern nemultumiti. Inclusiv despre vestitul meci cu Suedia avem o perceptie foarte gresita, in opinia mea. Toti il prezentam ca pe o tragedie. Este adevarat, la momentul ala cred ca puteam si meritam sa ajungem in acea semifinala, insa acum, dupa aproape 30 de ani, cand stim ce a urmat, ar trebui sa reevaluam acel meci si sa il privim ca pe o sarbatoare, fiindca este meciul de la cel mai inalt nivel la care am ajuns vreodata la nivel de echipa nationala, sferturi de finala de campionat mondial. Dar noi continuam sa ii dam in cap lui Prunea, uitand ce bine aparase omul atat in calificari, cat si in meciul cu Argentina si chiar in meciul cu Suedia (unde fara interventiile alea ale lui nu am fi ajuns nici macar la penalty) :)) In fine...Salutari si numai bine si respect pentru comentariul anterior!

Aliluia
Aliluia  •  22 Noiembrie 2022, 17:32
Postat de Heiheiargesul1987 pe 22 Noiembrie 2022, 14:24

Iti respect opinia dar...probabil ca au fost si unii suporteri sauditi care au gandit ca tine (despre nationala lor desigur) dupa ce au vazut ca au cazut in grupa cu Argentina, Mexic si Polonia. Azi cred ca s-au razgandit un pic. Ce incerc eu sa zic e ca e mult mai bine sa participi la o competitie, fiindca odata ajuns acolo, orice se poate intampla, nu stii ce forma prinzi, sau in ce criza de forma/inspiratie/noroc ii prinzi pe adversarii mai titrati. Sa ne amintim ca Romaniei nu ii dadea nimeni nicio sansa in 1994 cu Columbia si mai apoi cu Argentina, la fel cum, tot in 94 nimeni nu ii dadea nicio sansa Suediei cu noi...Stand acasa insa, clar nu vom avea niciodata nicio sansa. E ca in acel banc celebru cu credinciosul care se ruga sa castige si el macar o data la Loto, pana cand Dumnezeu i-a zis că mai intai de toate ar fi bine să și joace.

Da, este bine sa participi, doar ca mentalitatea, asteptarile si caracterul fac diferenta. Daca nu ne calificam suntem praf si pulbere. Cand Halep castiga trofee si reuseste performante unice pt noi, o jignim, injuram, desconsideram cea a realizat dar si pe om in sine. Cand ne calificam in cupe europene si suntem eliminati dupa doua tururi facem ca toate alea, de parca jucam an de an cel putin semifinale iar acus ce sa vezi, am iesit din turul doi. In loc sa vedem pozitivul din toate, noi vedem numa, ura, negru, bascalie si defecte. Si daca tot ai facut conexiuni cu alte popoare, da mi si mie un exemplu de natie care isi umileste in asa hal pe cei ce reusesc ceva in sport, sau in altceva. Sa nu crezi ca de ex Popovici nu va fi facut praf la prima ratare de medalie de aur ca na, degeaba castigi 100, daca o pierzi pe ultima esti un prost si un amator. Si ca o ultima concluzie: la acest fel de mentalitate contribuim toti, de la cel mai anonim ce poateaza pe aici, pana la ministri ai sportului. Cam asa vad eu treaba.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează