INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - FRANȚA 3-3 (4-2 LA PEN.)

Dezgustat de cum a apărut Messi la festivitatea de premiere de la CM: „Poza istoriei în fantomă? Maradona n-ar fi acceptat așa ceva!”

Viorel Moldovan (50 de ani) a contestat modul în care organizatorii l-au îmbrăcat pe Lionel Messi (35 de ani) în momentul decernării trofeului de campion mondial. +43   FOTO
Viorel Moldovan (50 de ani) a contestat modul în care organizatorii l-au îmbrăcat pe Lionel Messi (35 de ani) în momentul decernării trofeului de campion mondial.

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 decembrie 2022 21:04 / Actualizat duminica, 18 decembrie 2022 22:08

Viorel Moldovan (50 de ani) a contestat modul în care organizatorii l-au îmbrăcat pe Lionel Messi (35 de ani) în momentul decernării trofeului de campion mondial. Argentina a învins Franța în finală, 3-3 după reprizele de prelungiri, 4-2 la loviturile de departajare. 

Organizatorii turneului din Qatar au vrut să își pună amprenta și pe festivitatea de premiere. Înainte ca Lionel Messi să urce pe scenă pentru a ridica primul titlu mondial din carieră, a primit un bisht,o haină tradițională din partea familiei regale. Reprezintă un simbol al aprecierii în zi de sărbătoare, astăzi cei din Qatar sărbătorind ziua națională. 

+39 FOTO

Viorel Moldovan: „În locul lui Messi, îmi dădeam jos haina!”

Viorel Moldovan crede că gestul a fost unul total nepotrivit. Fostul internațional și-a imaginat ce ar fi făcut Diego Maradona într-un astfel de moment. 

„Bine că nu am câștigat Cupa Mondială și nu trebuie să mă îmbrac în fantomă. În locul lui Messi, eu mi-o dădeam jos. Nu poți tu, Messi, să faci poza istoriei în fantomă. Dezamăgitor! 

Dacă era Diego Maradona în locul lui? El o scoatea sigur! Rămânea în tricoul țării lui, cu un steag al Argentinei”, a fost opinia lui Viorel Moldovan, la TVR 1.

VIDEO. Dan Petrescu despre parcursul Croației în Qatar: „Zicea lumea de noi când i-a apărat lui Golofca”

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial: 

SPECIAL GSP Povestea unicului fotbalist care nu își amintește că a jucat o finală de Campionat Mondial, deși are doar 31 de ani: „După lovitură, credeam că glumește"

Atemporal! La 37 de ani, Modric nici nu ia în calcul retragerea de la națională: „Încă pot evolua la nivel înalt”

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (85)
Cristib2009
Cristib2009  •  19 Decembrie 2022, 16:36

Serios?Chiar credeti ca intereseaza pe cineva parerea unuia care habar nu are de lumea araba sau macar sa stie ce reprezinta acea pelerina?Sau parerea unuia cate dupa 3 saptamani in Italia ,uitase sa vorbeasca limba romana?Tocmai parerile invidioase sj de prost gust ale lui Moldovan si Raducioiu nu ne intereseaza..

alexiosas
alexiosas  •  19 Decembrie 2022, 14:23
Postat de balotelli pe 19 Decembrie 2022, 09:40

Păi, da. Ai dreptate. Doar nu și-a adus mantia de acasă. Dar Moldovan zicea că ar fi fost mai ok să refuze să îmbrace chestia aia, sau măcar să o fi dat jos când a ridicat trofeul. El a ales să rămână cu ea. Pentru el nu cred că înseamnă mare lucru, dar pentru organizatori... da. E un simbol,... parte din cultura lor... și într-un fel s-au folosit de Messi pentru a-și pune amprenta pe acel final de poveste, ținând neapărat să condimenteze momentul. Nici ăia nu poartă banderole că vor ei neapărat, dar nici nu se opun... chiar dacă nu-i obligă nimeni să apere drepturile vreunei minorități promovându-le simbolul. Uite... chiar dacă nu-s de acord cu așa ceva, dacă ai noștri ar ajunge pe podium la un mondial, nu m-ar mai deranja astfel de gesturi: m-ar durea la patină dacă îngenunchează, se vopsesc blonzi, poartă banderole sau se îmbracă-n vreo mantie. M-aș bucura pentru performanța lor și atât.

exact....dar cu formarori de opinii ca Moldovan si cancanistii astia strugurii sunt acrii cand nu ajung la ei cine trebuie

ovi77
ovi77  •  19 Decembrie 2022, 12:25

Maradona (de altfel un mare fotbalist) nu ar fi trebuit sa dea gol cu mana la un Campionat Mondial...Viorel Moldovan era frustrat pentru faptul ca Franta, unde a jucat el, nu a luat titlul. Sa il intelegem :)

Vezi toate comentariile (85)
Comentează