INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FRANȚA - CROAȚIA 4-2

Arbitrul finalei desființat: "Să joace cu mâinile la spate! Pitana ar da penalty și contra unui jucător cu un singur braț!"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 16 iulie 2018 13:42

Sports Illustrated l-a desființat pe arbitrul  pentru penalty-ul acordat în finala Campionatului Mondial pierdută de Croația în fața Franței, scor 2-4.

"Perisic avea mâna în cea mai nefirească poziție posibilă, n-a jucat mingea intenționat cu brațul, dar a lovit-o după ce Matuidi a ratat devierea. Dacă e 11 metri, atunci de-acum înainte jucătorii echipei în apărare trebuie să stea toți cu mâinile la spate!

Pitana ar fluiera, probabil, lovitură de pedeapsă și contra lui Hector Castro, care a jucat și a marcat pentru Uruguay în finala CM din 1930 cu o singură mână, după ce și-a pierdut-o pe cealaltă într-un accident în copilărie", scrie celebra revistă americană.

Susținută și de fostul selecționer al SUA, germanul Jurgen Klinsmann: "A luat o decizie proastă. Nu era cazul să acorde penalty, pentru că argentinianul nici nu a fost sigur pe ce a văzut". 

Citește și:  Croații nu dau vina pe VAR pentru finala pierdută cu Franța: ”Am fost demni la victorii, plecăm demni și după finala pierdută”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
tandd
tandd  •  16 Iulie 2018, 22:03
Postat de cpt.ahab pe 16 Iulie 2018, 15:57

Aiurea. Le poți cere apărătorilor să stea așa cum zici tu când sunt pe sol, în control. Când sunt în săritură, trebuie să-și mențină echilibrul ajutându-se și de brațe, altfel intrăm în domeniul absurdului. Era altceva dacă Perisic era cu brațul ridicat deasupra capului, da, atunci puteai vorbi de neregularitate. La cum a arătat faza, eu n-aș fi dat penalty.

franta a primit penalty fiindca perisici a dus mana dupa minge,nu doar fiindca l-a lovit in mana,daca mana ramanea la locul ei e posibil sa nu fi primit nimic(cu toate ca si atunci tot penalty e,nu te pune nimeni sa sari cu mainile in sus,daca o faci te expui) dar perisici intinde mana din reflex spre minge,ala chiar e penalty chiar daca ptr frumusetea unei finale era bine fara.oricum cred ca franta tot ar fi castigat,jucatori de mare valoare intr-un system tactic perfect

100002473541087
Danut Ognean  •  16 Iulie 2018, 18:54

adevarat !arbitrul a aduso pe franta campioana mondiala!franta campioana unei mari rusini

infos
infos  •  16 Iulie 2018, 16:04

Franta si Croatia jucau toata saptamana si cu penalty si fara, tot nu-i bateau pe francezi pentru ca tactic au fost o echipa bezmetica si doar talentul lor individual i-a facut sa para altceva! Hai sa terminam cu prostiile astea, Franta si-a dominat toti adversarii dupa grupe nu cu un fotbal placut ochiului intotdeauna, dar solid tactic si fizic.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close