INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CALIFICARE

Calificare după rejucare » Încă o echipă africană a obținut biletele pentru Mondialul din Rusia

foto: reuters
foto: reuters

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat sambata, 11 noiembrie 2017 22:47

Naționala de fotbal a Senegalului s-a calificat la Campionatul Mondial de anul viitor care va avea loc în Rusia. Formația antrenată de Aliou Cissé a învins în deplasare pe Africa de Sud scor 2-0 într-un meci contând pentru etapa a cincea a preliminariilor CM 2018, zona Africa.

Partida de la Polokwane a fost o rejucare, FIFA decizând la începutul lunii septembrie ca cele două țări să se întâlnească din nou, după ce pe 12 noiembrie 2016, la Polokwane, arbitrul ghanez Joseph Lamptey a dictat un penalty imaginar pentru sud-africani, care s-au impus cu 2-1, și apoi a fost descoperit că era implicat în trucări de meciuri.

Pe o dominare teritorială a Africii de Sud, Senegal a reușit să deschidă scorul prin Diafra Sakho în minutul 12 după o pasă primită de la Sadio Mané. Deși condusă, naționala Bafana Bafana a continuat să atace, reușind în minutul 26 să nimerească bara transversală prin Manyama. Zece minute mai târziu Senegalul și-a dublat avantajul după ce Thamsanqa Mkhize și-a introdus mingea în proprie poartă. În repriza a doua, "Leii de la Teranga" au continuat să se apere, ei apropiindu-se de poarta lui Khune prin contraatacuri.

Prin această victorie, Senegalul s-a calificat din nou la un turneu final după 16 ani de absență și a devenit a treia echipă din zona Africa care va participa la CM 2018, după Egipt și Nigeria.

1prezență la un Campionat Mondial mai avea Senegalul, în 2002, în Coreea de Sud și Japonia, când a ajuns în sferturile de finală

sursa: africanews.com

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează