INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  NAȚIONALA RUSIEI

Cercesov a întrerupt brusc interviul cu Der Spiegel când s-a ajuns la subiectul dopaj: ”Întrebați-mă de lucruri dovedite!”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 14 iulie 2018 10:46

Auzind întrebarea celor doi reporteri germani, selecționerul gazdelor, Stanislav Cercesov, s-a ridicat de la masă: ”Rusia nu este interesată de ceea ce gândiți voi”.

După un Mondial neașteptat de bun, Rusia s-a oprit în "sferturi", învinsă la penaltyuri de Croația. Semnele de întrebare nu au lipsit însă. Plecând de la scandalul care a lovit violent Olimpiada de Iarnă de la Soci, din 2014, când s-a dezvăluit programul de dopaj pus la cale de statul rus (și fotbalul a fost trecut pe lista neagră), reporterii revistei Der Spiegel l-au întrebat pe selecționerul rus Stanislav Cercesov cum comentează suspiciunile din jurul naționalei sale, una dintre echipele care au alergat cel mai mult la turneul final.

Moment în care antrenorul în vârstă de 54 de ani, din 2016 pe banca Sbornaiei, s-a ridicat de la masă și a întrerupt interviul. Le-a spus jurnaliștilor:

- Întrebați-mă de lucruri dovedite și vă voi răspunde! Rusia nu este interesată de ceea ce gândiți voi!

Când i s-a reamintit că unul dintre internaționalii ruși, Ruslan Kambolov, care a fost în lotul lărgit pentru CM, este pe lista Agenției Mondiale Antidoping (WADA) cu sportivii suspecți, el a replicat:

- Și nu poate fi pe o listă cu suspecți? Tot ce am realizat noi a fost prin mijloace legale!

Apoi, a ieșit din camera în care avea loc interviul. "Doar după lungi discuții, Cercesov a acceptat să reia dialogul", a precizat Der Spiegel.

625 kma adunat selecționata lui Cercesov în 5 meciuri jucate la Mondial

148 km
a parcurs naționala Rusiei în "sfertul" contra Croației, cu prelungiri

118 km
au alergat jucătorii ruși în primul meci al Mondialului, cu Arabia Saudită 

2.037 de teste doping și un singur rezultat anormal. Justificat!

FIFA susține că, în 2018, s-au făcut 2.037 de teste doping, prelevându-se 3.985 de eșantioane diferite de urină și sânge, înainte și în timpul Mondialului. Și, la analize, nu a ieșit decât un singur rezultat anormal. Iar acela era justificat de o autorizație pentru uz terapeutic! Plus trei rezultate atipice netrecute ca "rezultate anormale" după anchetă. În perioada turneului final, au mai fost anunțați doi jucători cu autorizații pentru uz terapeutic. Potrivit FIFA, jucătorii celor 4 semifinaliste (Franța, Belgia, Croația și Anglia) au fost examinați în medie de 4,41 ori de la începutul anului, unii fiind supuși și la 8 controale doping.

 Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
para.para
para.para  •  14 Iulie 2018, 23:39

Dar de Croatia care la 3 meciuri consecutive a jucat prelungiri, ba mai mult decat atat, la 2 din ele a rezistat si la penalty-uri, nu intreaba nimeni? Pun pariu ca si cu Anglia aveau rezistenta necesara sa joace penalty-urile.

ucluj2011
ucluj2011  •  14 Iulie 2018, 12:04

Bine le-a zis , *** *** cu can can-urile lor cu tot. Numai stâmbe , numai *** , numai minciuni , scorneli... nu contează decât sp facă ei bani pe necazurile și supărările altora... și mă refer la MEDIA în general... la ce se întâmplă în zilele noastre cu ziarele și cu TV-ul... unde sa ajuns... *** Și sunt MUUUULȚI.... de fapt majoritatea.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

baruch
baruch  •  14 Iulie 2018, 11:41

sunt curios ce pun croatii in cafeluta, la cat au alergat...si cat or sa alerge si in finala.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează