INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FRANȚA

Critici dure primite de selecționerul Franței: "Nu poți ascunde faptul că jocul e urât. În locul lui, aș pleca acum"

Ben Arfa în 2014, pe când juca la Newcastle, în Anglia Foto: Guliver/Getty Images
Ben Arfa în 2014, pe când juca la Newcastle, în Anglia Foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 iulie 2018 09:09

Franța a câștigat duminică a doua Cupă Mondială din istorie, dar nu toți francezii sunt mulțumiți de stilul defensiv implementat de selecționerul Didier Deschamps (49 de ani).

Hatem Ben Arfa (31 de ani), fotbalist cu 15 selecții în naționala Franței, nu e încântat de jocul Les Bleus și îi sugerează lui Descahmps că ar fi indicat să-și dea demisia "într-un moment de vârf, cum a făcut Zidane la Real Madrid". 

"Ar fi periculos pentru Franţa să se ascundă în spatele câştigării celei de-a doua Cupe Mondiale, iar acest stil de joc să devină unul de referinţă. Nu poţi ascunde faptul că acest stil de joc ultra-cinic al echipei Franţei este destul de urât.

Nu vreau să devină un exemplu pentru academiile cluburilor, pentru că oamenii încearcă adesea să îi copieze pe campionii mondiali. Bineînţeles, accept faptul că această metodă este foarte eficientă şi a fost implementată foarte bine.

Îmi scot pălăria în faţa domnului Deschamps. Dar dacă aş fi în locul lui, aş pleca într-un moment de vârf, cum a făcut Zinedine Zidane la Real Madrid. În acest fel, succesorul său ar putea specula potenţialul echipei şi ar da frâu liber tinerilor jucători să practice acest sport minunat în felul în care o face Brazilia", a spus fotbalistul, care nu mai are echipă după ce la începutul acestui an s-a despărțit de PSG, potrivit France Football.

Citește și:  Secretul din spatele marelui succes » Cum s-a instaurat dominația totală a Franței în fotbal: 5 ani de finale și trofee

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
390835014772870
Cristian Dinu  •  18 Iulie 2018, 18:02

Didier Deschamps.... Nu Deschanos.... Atenție la scrierea corectă.

red77
red77  •  18 Iulie 2018, 10:14

Mare jucător și asta. Toți frustrații că nu au fost și ei în lot dau din gura nemulțumiți nevoie mare . Parca asta contează .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează