INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FRANȚA - CROAȚIA 4-2

Croații nu dau vina pe VAR pentru finala pierdută cu Franța: ”Am fost demni la victorii, plecăm demni și după finala pierdută”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 16 iulie 2018 13:36

Selecționerul Dalici n-a dat vina pe arbitraj pentru titlul ratat, evitând să discute despre viitor: ”VAR n-a fost cu noi acum, dar e util fotbalului. Trebuie să visezi, să crezi și să ai ambiție pentru a reuși”

Croația n-a mai putut reveni decât la 1-1, după ce-a fost condusă în al patrulea joc la rând din eliminatorii. Penaltyul controversat, acordat cu VAR de Pitana, le-a tăiat picioarele elevilor lui Dalici.

Selecționerul n-a făcut din arbitraj un alibi pentru eșec, însă l-a acuzat pe argentinian: "Nu poți să dai 11 metri la o astfel de fază într-o finală de Mondial și mai ales dacă nu ești sigur! Îi respect pe arbitrii, își fac meseria cum pot și de aceea nu vreau să fiu negativ. VAR-ul nu a fost cu noi de data aceasta, dar este bun și util fotbalului".

"De ce mai avem VAR?"

Rakitici a fost însă mai dur și s-a plâns și de faza primului gol: "Niciodată nu se fluiera lovitură liberă. De ce mai avem asistent video dacă nu e capabil să identifice lucruri evidente? Mai sunt multe de îmbunătățit la tehnologia video în viitor". Modrici l-a completat: "Nu cred că trebuia sancționat acel henț la Mandzukici. A fost un moment crucial al meciului, s-au închis apoi și ne-au demolat. A fost imposibil să mai revenim".

"Țară mică, vise mărețe"

Dalici a terminat însă turneul în aplauzele sutelor de ziariști de la conferință, impresionați de discursul de plecare din Rusia: "Toată lumea era tristă în vestiar, dar le-am spus să ridice capul din pământ pentru că n-au motive. Să fie mândri de ce-au arătat la acest turneu. Dacă cineva ne-ar fi oferit locul în finală, am fi spus că e fantastic.

E păcat pentru rezultatul finalei, dar, așa cum am fost demni la victorii, trebuie să fim demni la înfrângere. Nici eu nu mai credeam la 1-4, dar nu eram complet resemnat. Asta e viața. Mesajul de pe autocarul nostru «țară mică, vise mărețe» să fie un exemplu pentru toți. Cu muncă multă și jucători buni, e nevoie doar să crezi, să visezi, să ai ambiție că vei ajunge departe, urmând calea până la capăt". 

"În prima repriză am fost echipa mai bună, am atacat, am controlat jocul, dar ne-a lipsit norocul. Adversarii au înscris trei goluri din trei şuturi pe poartă. Dar felicit Franţa, a meritat"  Zlatko Dalici, selecționer Croația

"Îmi felicit jucătorii, a fost poate cel mai bun meci al nostru la acest Mondial. În faţa unei echipe puternice, cum e Franţa, nu trebuie să faci greşeli. Suntem puţin trişti, dar trebuie să fim şi mândri de ce am reuşit" Zlatko Dalici, selecționer Croația

"Nu pricep declarația lui Infantino că a fost surprins că o echipă mică a jucat finala CM. De ce să nu poată o țară cu 4,5 milioane de locuitori să ajungă sus dacă are clasă și fotbaliști de top mondial. Echipa are un viitor glorios" Ivan Rakitici, mijlocaș Croația

"Să mergem să petrecem la Zagreb. După aceea mă ascund cel puțin cinci zile undeva în mare. Apoi vom discuta la rece despre tot, vom analiza lucrurile și vom decide în privința viitorului"
Davor Suker, președinte federație Croația

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
100002473541087
Danut Ognean  •  16 Iulie 2018, 19:30

corect!felicitari croatia rusine franta rusine arbitrului

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close