INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FRANTA - CROAȚIA 4-2

FRANȚA CAMPIOANĂ MONDIALĂ // Raphantastic » Povestea uimitoare a noului campion mondial: a învins sindromul Osgood-Schlatter și a ajuns la 11 finale consecutive câștigate

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 16 iulie 2018 10:46

Franța este din nou campioană mondială, după 20 de ani. Naționala "cocoșului galic" a câștigat finala Campionatului Mondial 2018, 4-2, contra Croației.

Fundașul Raphael Varane este doar al patrulea jucător care câștigă Mondialul și Liga în același sezon. Cu Raphael în teren, trofeele sunt asigurate. Dar cât a suferit pentru a ajunge aici!

Dacă perechea Kante-Pogba este talismanul lui Deschamps de la mijlocul terenului (niciun eșec cu cei doi în teren în 19 de meciuri la națională!), defensiva are o altă garanție infailibilă.

Cu Raphael Varane e chiar imposibil să ratezi trofee. Stoperul de 25 de ani le-a lipsit "cocoșilor" în fnala CE 2016, fiind accidentat, și Les Bleus au pierdut finala cu Portugalia. Acum a fost la post, intrând în istorie cu "dubla" Ligă și Mondial. Al patrulea în era modernă. Alți șase germani de la Bayern au făcut-o în 1974, cucerind CCE și CM, Sepp Maier, Breitner, Schwarzenbeck, Beckenbauer, Gerd Müller, Uli Höness.

"Dembele mi-a zis că mă pot retrage"

Este a 11-a finală jucată de Varane și a 11-a cupă cucerită! Formidabil. Primele zece le-a câștigat la Real. Seria a început în 2014, cu Cupa Regelui. A prins doar minutele de prelungire, înlocuindu-l pe Benzema, dar i-a suflat trofeul Barcelonei (2-1). De-aici nici că s-a mai oprit. Au urmat Liga și Mondialul Cluburilor în 2014, Supercupa Europei și alt titlu mondial al cluburilor (2016), apoi careul de trofee din 2017: "Dembélé mi-a spus că aș putea să mă retrag. A fost un sezon minunat. Ceea ce trăiesc este enorm, fantastic, iar cariera mea a evoluat spectaculos. Nu am cuvinte să descriu cum e să fii campion mondial la 25 de ani."

Afectat de creștere

Până să devină pilon de bază în apărarea Franței și în coloana defensivă blanca, Raphaël a suferit mult în adolescență. Din cauza problemelor de creștere.

Sindromul Osgood-Schlatter, care afectează genunchii, l-a chinuit teribil. Pentru că musculatura slab dezvoltată nu putea susține un corp în creștere rapidă. Și a trebuit să lucreze doi ani de zile separat de colegi câte o oră pentru a învinge bariera. "Mulți abandonează cariera, dar el a avut răbdare. Niciodată nu l-am văzut fatalist ori să se plângă", spune Anthyme Charlet, unul dintre antrenorii care l-au ajutat. Varane a reușit: "Îmi iubesc picioarele azi, așa cum le detestam ieri". 

4 jucătoriau reușit "dubla" Ligă-Mondial: Karembeu (Franța/Real, 1998), Roberto Carlos (Brazilia/Real, 2002), Khedira (Germania/Real, 2014) și Varane (Franța/Real)

44 de degajări a reușit Raphaël Varane la acest Mondial în 7 partide. Cele mai multe din tot turneul

16trofee a luat Varane în carieră până la 25 de ani: 4 Ligi, 3 CM ale Cluburilor, 3 Supercupe ale Europei, 2 titluri, o Cupă și 2 Supercupe ale Spaniei și Mondialul
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
rastaman85
rastaman85  •  17 Iulie 2018, 04:08
Postat de Danut Ognean pe 16 Iulie 2018, 18:40

franta campioana cu ajutorul arbitrajului!felicitari croatia

Sa mori tu?!

1077433282423905
Cristache Bogdan  •  17 Iulie 2018, 01:36

mai nou nu se mai da penalty aiurea..ca nu mai tine..e cu video..acum te lucreaza cu lovituri libere

wishmaster
wishmaster  •  17 Iulie 2018, 00:56
Postat de Danut Ognean pe 16 Iulie 2018, 18:40

franta campioana cu ajutorul arbitrajului!felicitari croatia

și pe aici ai ajuns, bai ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează