INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FRANȚA - CROAȚIA 4-2

FRANȚA - CROAȚIA 4-2 // După Pele vine Mbappe! Francezul a mai bătut un record cu reușita din finala CM

FOTO: Guliver/GettyImages +5   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 iulie 2018 19:24

Kylian Mbappe (19 ani) a înscris golul de 4-1 în finala Campionatului Mondial, Franța - Croația, și a devenit cel mai tânar marcator din ultimul act de la brazilianul Pele. 

Pe 29 iunie 1958, Pele devenea cel mai tânar marcator din istoria finalelor de Campionat Mondial, la vârsta de 17 ani și 249 de zile.

Mbappe, favorit și la câștigarea distincției de cel mai bun fotbalist al turneul final, îi calcă astăzi pe urme. A marcat un gol superb, cu un șut de la marginea careului de 16 metri, ajungând la 4 reușite în Rusia. 

Nu e singura performanță memorabilă reușită. La 19 ani și 6 luni, Mbappe este cel mai tânăr jucător care marchează două goluri la un Mondial, după Michael Owen, care în 1998 avea 18 ani și 6 luni. Iar două goluri într-un singur meci a mai reușit, ca jucător sub 20 de ani, doar Pele în 1958, cu Suedia.

Vezi și: VIDEO+FOTO Mai mulți tineri în uniforme au intrat pe teren la finala CM! Cine erau și pentru ce protestau

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează