INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  BARAJ

Înaintea meciului cu Suedia, Buffon nu uită de prima paradă: "A fost tot într-un baraj"

Foto: Guliver/Gettyimages
Foto: Guliver/Gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 08 noiembrie 2017 10:54

Italia întâlnește Suedia la barajul pentru Campionatul Mondial, iar Buffon își amintește că a debutat la națională într-un astfel de meci. Căpitanul intra în "națională" pe 29 octombrie 1997, înlocuindu-l pe accidentatul Pagliuca, într-un 1-1 la Moscova.

Spania a fost prea puternică în grupă pentru Italia, obligată să treacă prin baraj ca să fie la Mondiale la anul. Coincidența face ca de Rusia să se lege și destinul lui Buffon în "Squadra Azzurra".

Acolo poate bifa ultimul turneu final înaintea retragerii, după ce, tot într-un play-off, înfrunta Rusia, debutând în "națională" la 19 ani!

Învins de Cannavaro!

Portarul lui Juventus intra în minutul 32 al primei manșe a barajului pentru CM 1998, în locul accidentatului Pagliuca. "A fost cel mai prost început. Ningea la Moscova, terenul era greu și am încasat la 1-0 un autogol de la Cannavaro", rememorează Gigi, ce ajungea în premieră la un Mondial după 1-0 în retur.

"Acești 20 de ani în echipa națională sunt cel mai frumos cadou al vieții mele, dar pe care l-am meritat și mi l-am dorit. Nu mi-a fost deloc simplu să rezist atâta timp în prim plan și să-mi stabilesc mereu ca obiectiv să nu renunț". 

Meciul dintre Suedia și Italia se va juca vineri, de la ora 21:45, și va putea fi urmărit în direct pe TV Digi Sport 1 și liveTEXT pe GSP.ro.

174 de meciuri va avea vineri Gianluigi Buffon în Squadra Azzurra, cu care poate juca la al șaselea Mondial. În cariera la cluburi, a bifat 855 de meciuri

"Sunt gata să mor pe teren pentru calificarea la Mondiale. Nu ne e frică de nimeni și vom da 150% în teren. Italia scoate mereu ce-i mai bun în situații dificile. Suedia fără Ibrahimvici nu ne sperie"
Alessandro Florenzi, mijlocaș Italia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  09 Noiembrie 2017, 11:10

ITALIA - SUEDIA 2:0 ! (asa imi doresc)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează