INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CM 2018

Islandezii vor să invadeze Rusia » Cerere de bilete impresionantă a fanilor nordici pentru Campionatul Mondial

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat vineri, 23 februarie 2018 11:18

După ce naţionala Islandei a impresionat la Euro 2016, unde a reuşit prima calificare din istorie la un turneu final şi a ajuns până în sferturile de finală ale competiţiei, nordicii şi-au asigurat biletele şi pentru Campionatul Mondial din acest an, iar fanii acestora vor să ia cu asalt Rusia.

Berglind Asgeirsdottir, ambasadorul Islandei în Rusia, a anunţat că peste 66.000 de suporteri islandezi au făcut cereri de bilete pentru turneul final din această vară, adică aproximativ 20% din populaţia ţării cu doar 335.000 de locuitori la recensământul din 2016.

"Islanda s-a calificat la Campionatul Mondial pentru prima dată în istorie, iar noi suntem într-o legătură permanentă cu autorităţile ruse. Imaginaţi-vă doar atât: Aproximativ 20% dintre cetăţenii islandezi au trimis solicitări pentru a obţine bilete la Campionatul Mondial! Acest lucru arată un interes masiv. Suntem mândri să participăm aici şi să fim ţara cu cea mai mică populaţie din istoria competiţiei", a declarat ambasadorul, potrivit presei islandeze.

Naţionala condusă de Heimir Hallgrímsson a obţinut calificarea la Campionatul Mondial, după ce a încheiat pe prima poziţie grupa I a preliminariilor, din care mai făceau parte Croaţia, Ucraina, Turcia, Finlanda şi Kosovo.

"Vikingii" au fost repartizaţi în grupa D la turneul final din Rusia, care va debuta pe 14 iunie, alături de Croaţia, Argentina şi Nigeria.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează