INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  IRLANDA DE NORD - ELVEȚIA 0-1

Prima consecință după arbitrajul dezastruos al lui Hațegan: "Poate pierde Mondialul" » Atacat în presă: "A fost hidos de ieftin"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 10 noiembrie 2017 10:01

Elveția a câștigat turul barajului de calificare la CM 2018, 1-0 cu Irlanda de Nord, după o partidă în care Ovidiu Hațegan a greșit grav.

După meci, Ion Crăciunescu a disecat  meciul lui Hațegan. Concluzia: un dezastru!

"Spre dezamăgirea tuturor, el a interpretat greșit acea fază. O greșeală gravă! Mingea îl lovește în umăr, jucătorul are mâna lipită, nu avem nimic de comentat în plus. Nu e 11 metri!".

Fostul mare arbitru i-a reproșat și faptul că nu l-a eliminat pe Schär în startul partidei și tripla infracțiune din careul nord-irlandez nesancționată de "central" spre final. " Atacul asupra lui Dallas a avut viteză, intensitate, răutate. Nu mi-a plăcut nici că deciziile lui au fost deseori contestate de jucători", a mai spus Crăciunescu, încheind: "Mă așteptam la mult mai mult de la el. S-ar putea să piardă Mondialul din cauza acestei grave erori", a spus Crăciunescu la TV Digi Sport.

Citește și: Declarații oribile după gafa decisivă a lui Hațegan! "O curvă! Un corupt! E orb! Ne-am întors în Evul Mediu"

Hațegan, nota 5! "A fost ca la Thierry Henry! Luați-mi microfonul dacă voi spune prostii!"

Comentatorul meciului la BBC Radio 5, Colin Murray, un fan înfocat al "naționalei" nord-irlandeze, a spus în direct: "Luați-mi microfonul dacă voi spune prostii în următoarele 20 de minute. Vorbeam de istorie, puteam fi la Mondial după 32 de ani, și am ajuns din nou la arbitri! E Evul Mediu. Înapoi în Evul Mediu!". Murray a adăugat: "După mâna lui Thierry Henry, care a eliminat Irlanda din play-off-ul pentru CM 2010, încă o decizie șocantă. Nimeni din Țara Galilor, Anglia sau Scoția nu credea că e penalty. Nimeni din Elveția. Și atunci, probabil că nici nu a fost penalty". 

5a fost nota primită de Ovidiu Hațegan în cotidianul Daily Mail pentru prestația de la Belfast

"E incredibil, e o rușine ce s-a întâmplat! Sunt dezgustat și devastat în același timp" Corry Evans, jucător Irlanda de Nord

"Băieții mei sunt furioși în vestiar, dar ne vom canaliza această furie pentru a ne lua revanșa duminică, în Elveția" Michael O'Neill, selecționer Irlanda de Nord

Daily Mail îl strivește pe Hațegan: ”Acest penalty a fost o parodie! Hidos de ieftin! Cei mai mulți arbitri sunt mai deștepți”

Martin Samuel, șeful secției Sport al influentului tabloid britanic Daily Mail, l-a strivit pe Ovidiu Hațegan după meci. "Acest penalty, care îi lasă pe nord-irlandezi în fața unui Matterhorn de urcat în Elveția, a fost o parodie. A fost hidos de ieftin. Cei mai mulți arbitri sunt mai deștepți. Știu când un jucător încearcă să obțină un avantaj și când e victima unui simplu accident. Românul a mai adăugat o insultă, cartonașul galben pentru victimă".

Samuel îl critică pe "central" și pentru lipsa de reacție la tacklingul lui Schär: "Nu a fost doar brutal și cinic, dar și extrem de periculos. Un asalt calculat, feroce. Nu putea fi decât «roșu» în acest caz".

Incompetență alarmantă la român. Nu era penalty nici într-un milion de ani!”

Presa britanică l-a desființat pe Ovidiu Hațegan. "Acest penalty a fost o inepție de îți taie răsuflarea. Incompetență alarmantă la românul Hațegan", a comentat Daily Telegraph. "La o asemenea fază, nu avem nevoie nici de reluare, nici de tehnologia video. Nu era lovitură de pedeapsă nici într-un milion de ani! Și mai e o întrebare? Ce-a făcut asistentul de pe acea parte?". Acolo era Octavian Șovre. 

"Acest arbitru a fost îngrozitor un meci întreg. Cel mai prost arbitru pe care l-am văzut într-o lungă perioadă. A stricat toată seara" John O'Neill, fost jucător Irlanda de Nord

"Nu știu dacă a fost sau nu penalty. Nu știu dacă adversarul a atins mingea cu mâna sau nu. Dar arbitrul a dictat penalty. Ăsta e fotbalul" Xherdan Shaqiri, jucător Elveția

ALTE ERORI ALE BRIGĂZII LUI HAȚEGAN

  • Le-a refuzat elvețienilor un penalty văzut de pe Lună!
  • Minutul 5 - Schär l-a atacat violent pe Dallas, accidentându-l (a fost obligat să iasă după pauză); merita cartonaș roșu, a primit "galben"
  • Minutul 44 - Ofsaid la Lichtsteiner, dar asistentul Sebastian Gheorghe n-a ridicat steagul; noroc lui că elvețianul a alunecat
  • Minutul 51 - Seferovici nu era afară din joc când Octavian Șovre a semnalizat ofsaid; atacantul din Țara Cantoanelor a ratat la acea fază
  • Minutul 84 - Trei faulturi clare în careul nord-irlandez; cel mai evident, Magennis la Schär (l-a tras aproape să-i rupă tricoul)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
liviuemil
liviuemil  •  10 Noiembrie 2017, 23:55
Postat de mosvasile pe 10 Noiembrie 2017, 21:39

A arbitrat foarte bine!Inca i-a iertat pe tzapinarii aia in verde, de un alt penalty! Ce mai jubileaza fcsb-istii"-victimele" lui Hatzegan,un arbitru care nici nu pune botul la dolaari, cu miros de oaie,nici nu poate fi santajat de ei-ca uite si pe altii i-a nedreptatit !

A crezut ca o arbitreaza pe dinamo! Aia nu e greseala, e facuta intentionat.

theplayerr
theplayerr  •  10 Noiembrie 2017, 22:25

Citez : "al influentului tabloid britanic "... luati-va de mana si dispareti cat mai repede. Avem nevoie de o presa sportiva competenta , nu de circ si scandal .Arbitrii nu sunt roboti . A gresi e omenesc. Pentru voi e un prilej de a ne coplesi cu articole mizerabile , OTV-iste . Rusinea presei sportive europene...

705579789543629
Marian Radu  •  10 Noiembrie 2017, 22:03

A arbitrat ca in campionatul intern ....bravo lui !!!!!!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează