INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CROAȚIA

Un ultranaționalist acuzat de simpatie pentru regimul pronazist, în autocarul bucuriei croate » Rakitic: ”Regele a sosit!”

Articol de - Publicat marti, 17 iulie 2018 11:53

Marko Perkovici-Thompson, un cântăreț în vârstă de 51 de ani, a vorbit cu Modrici și s-a fotografiat cu Rakitic luni, la întoarcerea naționalei de la Mondial. ”E cel mai faimos muzician ustaș care cheamă în cântece la măcelărirea sârbilor”.

 Sârbii protestează pe rețelele de socializare. L-au descoperit în autocarul bucuriei croate pe Marko Perkovici-Thompson, un cântăreț în vârstă de 51 de ani foarte popular la Zagreb, dar puternic contestat dincolo de granițe. Considerat un adept al regimului ustaș pronazist, condus de Ante Pavelici și acuzat de moartea și persecutarea a sute de mii de sârbi, evrei și romi în perioada 1941-1945.

Televiziunea națională l-a filmat pe muzicianul controversat îmbrăcat în tricoul naționalei cum discuta cu Luka Modrici în timpul paradei prin capitală, iar Ivan Rakitici a postat pe Instagram o fotografie cu el și Perkovici, alături de mesajul: "Regele a sosit. Unicul. Hai, Croația!".

Potrivit L'Équipe, Perkovici, devenit celebru în Croația în anii 1990 cu cântecele patriotice, incită mereu publicul strigând "Za dom spremni", salutul ustașilor. Multe concerte au fost interzise de-a lungul timpului în Europa, acesta având interdicție de a intra în Elveția.

"Cine era în autocar? Cel mai faimos muzician ustaș, care glorifică în cântecele sale statul croat intependent nazist și cere măcelărirea sârbilor", a protestat o mișcare sârbă.

De altfel, în mulțimea adunată luni în piața centrală din Zagreb, un fan flutura un steag pe care scria "Za dom spremni"-"Pentru patrie - gata".

Vezi și: Gluma care a adus pompierii și poliția la hotelul Franței » Campionii lumii, atac cu extinctorul noaptea, după 4-3 cu Argentina. ”Sunt mort. Voi fi dat afară!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
maistor_kokir
maistor_kokir  •  18 Iulie 2018, 00:08

Si sarbii au artistii lor care compun cantece de masacrare a croatilor , de pilda : "Slobo adu salata/ Astazi avem carne/ Croati vom transa" etc . Important e ca sarbii si croatii in mare parte locuiesc separati unii de altii, in state diferite, deci atrocitati ca in trecut n-ar trebui sa mai aibe loc vreodata in viitor.

rupert
rupert  •  17 Iulie 2018, 21:37

Va rog sa aratati articolul acesta si colegului dumnavoastra Catalin Oprisan, care zilele trecute le-a dedicat un articol plin de osanale jucatorilor croati, ca vai, ce nedreptatiti de soarta au fost de-a lungul vietii. si dand vina pe sarbi...

1112782965438387
Cosmin-Ionut Papa  •  17 Iulie 2018, 20:10

...invatati sa scrieti românește...înainte !!!(statul croat intependent)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close