INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ANALIZĂ

Verdict surprinzător: cât au influențat deciziile luate cu VAR ierarhiile din grupele de la Mondial

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 29 iunie 2018 19:10

Jurnaliștii de la Marca au luat în calcul doar fazele în care arbitrii meciurilor din faza grupelor și-au schimbat deciziile inițiale, după ce au analizat reluările pe monitoarele TV. Iar concluzia lor este că, pe ansamblu, VAR-ul n-a afectat Mondialul.

Scor schimbat în 6 partide

Și fără tehnologia video, în "optimi" s-ar fi calificat aceleași 16 echipe! În doar 6 partide, din grupele B, C și F, s-au luat decizii cu ajutorul VAR care au schimbat scorul final.

În "B", este vorba de meciurile Spania - Maroc (2-2) și Portugalia - Iran (1-1). Golul validat lui Aspas, în finalul primului, și penalty-ul acordat Iranului, în prelungiri, au schimbat liderul.

Dacă n-ar fi existat aceste decizii, Portugalia ar fi câștigat grupa în fața Spaniei. Situație în care Ronaldo ar fi întâlnit Rusia, iar "Furia Roja" ar fi jucat împotriva Uruguayului.

GERMANIA era tot ultima

În grupa C, Franța ar fi avut două puncte mai puțin, în cazul în care nu i se acorda un 11 metri cu VAR, în duelul cu Australia (2-1). Și tot împotriva "cangurilor" (1-1), Dane marca ar fi avut două puncte în plus, dacă nu era sancționată cu un penalty dat tot cu ajutorul tehnologiei. Cele două ar fi făcut rocada în clasament.

În grupa F, fără penalty-ul acordat Suediei după consultarea VAR, în confruntarea cu sud-coreenii (1-0), Mexicul ar fi terminat prima și ar fi evitat Brazilia în "optimi". Iar Germania ar fi încheiat tot ultima, dacă primul gol al asiaticilor, marcat de Kim, nu era validat după analiza reluărilor TV.

335 de situații s-au analizat cu VAR din studioul special în faza grupelor

14 deciziiale arbitrilor au fost schimbate după intervenția VAR, 3 au fost confirmate 

99,3 %a fost procentajul deciziilor corecte luate cu ajutorul VAR

80de secunde a fost durata medie pentru analizarea unei faze

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează