INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  IRLANDA DE NORD - ELVEȚIA 0-1

VIDEO Declarații oribile după gafa decisivă a lui Hațegan! "O curvă! Un corupt! E orb! Ne-am întors în Evul Mediu" 

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 10 noiembrie 2017 09:08

Elveția a câștigat turul barajului de calificare la CM 2018, 1-0 cu Irlanda de Nord, iar după meci au continuat atacurile la adresa lui Ovidiu Hațegan. 

Grava eroare a arbitrului arădean, care a decis meciul de la Belfast, a declanșat furia britanicilor. Jucători, oficiali, fani, ziariști, toți au pornit războiul împotriva "centralului".

Acesta a fost cel mai prost meci al lui Ovidiu Hațegan în Europa! De departe. Plin de erori, cea mai mare, foarte gravă, influențând decisiv rezultatul de la Belfast. Un joc început cu o greșeală (nu l-a eliminat pe Schär la atacul brutal asupra lui Dallas) a continuat catastrofal.

L-a lovit aproape de umăr. Era întors cu spatele. Fără intenție!

În minutul 57, la un nou asalt elvețian, Shaqiri a șutat din voleu de la 17 metri, iar Corry Evans a sărit cu spatele să blocheze mingea. L-a lovit în braț sus, aproape de umăr, dar avea mâna lipită de corp. Și nici vorbă de intenție. Nici nu a văzut balonul. 

Stupefiant, "centralul" a dictat penalty. Ferm, fără să fie "mișcat" de protestele vehemente ale nord-irlandezilor. Rodríguez a transformat, suficient pentru un 1-0 ce le deschide roș-albilor porțile spre Mondial. A completat uimitoarea gafă cu un "galben" pentru Evans, care va fi suspendat la retur!

Video AICI cu rezumatul meciului

"Hațegan e corupt, la fel ca FIFA. Sau e orb"

Ce s-a întâmplat după meci era de așteptat. O reacție furibundă a britanicilor, care l-au asediat pe Hațegan. Fanii în tribună, jucătorii, oficialii la zona mixtă și conferință, analiștii la televizor. 

Suporterii verzilor l-au insultat pe Windsor Park, scandând de mai multe ori în repriza a doua: "Arbitrul e o curvă!". Mai mult. La sfârșitul partidei, au umplut rețelele de socializare cu injurii. 

I-au modificat pagina de wikipedia, "omorându-l". Data "decesului", 9 noiembrie 2017, la Belfast! Și au continuat la fel de agresiv: "Hațegan e corupt, la fel ca FIFA. Sau e orb". Trucând o fotografie, în care "centralul" apare cu ochelari negri și cu baston alb.

23476408 10210033137289770 493096083 n

23476630 10210033136249744 428231744 n

"Sunt uluit, revoltat, înfuriat!"

Selecționerul Michael O'Neill se clătina ca un somnambul după joc, întrebând reporterii: "Cum a putut să dea acel penalty? Evans s-a întors și mingea l-a atins în spate. Toți credeau că arbitrul fluieră un ofsaid, nu puteam crede că e lovitură de pedeapsă. Și cum să vii apoi cu un cartonaș galben? Sunt uluit, revoltat, înfuriat!". 

"Ar trebui suspendat pe viață. Un clovn! Cea mai proastă decizie de arbitraj pe care am văzut-o! O să ne bucurăm când Hașețan o să dispară" Fan nord-irlandez, pe Twitter

"Elveţienii nici măcar n-au cerut penalty, ceea ce e şi mai rău pentru arbitru. E ridicol să dai un astfel de penalty. Au fost două decizii împotriva noastră. Un cartonaş roşu neacordat Elveţiei şi acum asta. E dureros" Keith Gillespie, fost jucător Irlanda de Nord

Save

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (47)
dutedica
dutedica  •  10 Noiembrie 2017, 20:03

Hategan probabil a gresit. Dar de aici pana sa-l faci resposabilul unei natiuni cu expresii de genul "ne-a facut de ras" este distanta de km ca de la ratiune la prostie. Traiesc in Irlanda Republica ceva mai la sud de Irlanda , parte a UK si ce mi-au auzit urechile astazi la servici nu doresc la nimeni. Am fost delarat dusmanul unei natiunii si responsabil pentru ce s-a intamplat, fara prea multa ezitare. Niciodata nu judecati un semen de al vostru cu aceeasi masura cu care ei ne judeca pe noi. Reactii atat de vehement rasiste cred ca nu am auzit in viata mea in Romania si avem si noi destule motive sa comentam prestatia multor arbitrii straini defavorabila echipei noastre. Singura explicatie pe le-am dat-o referitoare la Hategan si motivul probabil pentru care a dat penalty a fost : "Fosta sotie a lui Hategan este irlandeza, el divortand de ea pentru ca a prins-o cu altul in patul conjugal. De aici si ura cu care ii arbitreaza pe irlandezi ori de cate ori ii prinde." Intotdeauna voi iubi un roman, chiar daca a gresit, mai mult decat un strain care nu a gresit inca. Hai Romania, oriunde m-as afla!

sscorpioss
sscorpioss  •  10 Noiembrie 2017, 18:52

Liga 1 nu doarme...nu e decat un prostovan...!! Calitatea din el vorbeste de la sine...!!!

1662531363757775
Adrian Dorin  •  10 Noiembrie 2017, 18:04

.apropo de commentul.." si ce daca a a gresit...? ..ce mare echipa e Islanda .? " draga domnule s-au castigat meciuri..in care o echipa a " avut posesia ' peste 80 la suta din timpul de joc..si au castigat adversarii...cu un autogol.....asa ca aproape orice greseala..in orice sport..e undeva ..importanta..., la tenis ..se castiga meciuri cu diferentza de doar o singura greseala..in plus...

Vezi toate comentariile (47)
Comentează