INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ARGENTINA - ISLANDA 1-1

VIDEO+FOTO » Messi < Ronaldo » Islanda a trezit-o pe Argentina din visare, într-un meci în care superstarul "pumelor" a ratat un penalty

Foto: Reuters +25   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 16 iunie 2018 16:27

Islanda, debutantă la la un CM, a produs prima mare surpriză, punând piedică Argentinei, una din favoritele la titlu, trădată ieri de Messi, care a ratat din toate pozițiile, inclusiv un penalty

"Mi se face pielea de găină când știu c-avem 40 de milioane de fani în spatele nostru", spunea Sampaoli înaintea debutului la acest Mondial, unul cu atâtea așteptări pentru Messi &amp; Co. Aceleași emoții le-au avut cei 2.000 de suporteri albicelești ce au ocupat Piața Roșie, dar și cei ce au făcut să vibreze tribunele pe Otkrîtie la intonarea imnului Argentinei. Energia formidabilă s-a transmis în teren, unde meciul a impresionat de la început prin ritm, suspans și spectacol.

30 de ani și 213 zilea fost media de vârstă a celor două echipe de start, cea mai mare la un meci jucat la Mondiale

Agüero dă tonul!

Sampaoli a mizat fix pe "11"-le anunțat cu o zi înainte, cu patru debutanți la un CM, Caballero, Salvio, Tagliafico, Meza. Jocul s-a mutat rapid în jumătatea islandeză, dar ocaziile au alternat. Tagliafico și, dincolo, Bjarnasson, după o gravă neînțelegere în defensiva "pumelor", au urcat nivelul decibelilor. Preludiul furtunii ofensive. Sub ochii șefului FIFA, Gianni Infantino, Agüero a rupt echilibrul cu o execuție letală. Prima reușită la Mondial a colegului de cameră al lui Messi!

Unde ești, Romero?

Drum deschis spre victorie? Nici poveste! Slăbiciunile Argentinei și ieșirea ezitantă în 6 metri a lui Caballero, preferat de Sampaoli lui Armani, au fost taxate de Finnbogason, autorul întâiului gol islandez la CM! Celebrul vuiet de gheizer "Huuuh" al fanilor nordici i-a amuțit pe entuziaștii rivali. Dominarea uneia din favoritele la titlu e oarbă, Messi nu se vede, argentinienii cer gratut 2 penaltyuri. Mai incisivi, tot europenii, cu Sigurdsson aproape să răstoarne balanța la pauză.

Nici de la 11 metri!

"Jocul nostru e ușor de deslușit, dar greu de contracarat", avertiza Hallgrímsson. Și chiar greu s-au descurcat cu arțăgoasa apărare nordică și-n actul secund. Care îl scapă pe Meza, omul lui Sampaoli cu o singură selecție, și Magnússon face fault clar în careu. Din tribune se strigă Meeeessi. Presiunea celor 40 de milioane de fani îl apasă teribil, Leo a ratat, executând slab! Minutul 64. Al patrulea din 21 irosit la "națională" și 25 din 107 în carieră. Nici din lovituri libere sau prin șuturi de la distanță nu a putut depăși zidul advers, provocarea hattrick-ului reușit de Ronaldo contra Spaniei apăsându-l. Sampaoli a riscat cu încă un vârf, Pipita lângă Agüero, dar islandezii s-au baricadat eroic. Halldórsson scoate fantastic la devierea lui Kun, iar Maradona și-a aprins în loja oficială o țigară, de nervi. Argentina trebuie să sufere și la acest Mondial! 

3 penaltyuria ratat Argentina la CM: Partenoster (1930, cu Mexic), Ortega (2002, cu Suedia) și Messi ieri

144 de meciuri are Mascherano în "naționala" Argentinei, depășind recordul lui Javier Zanetti. El Jefecito a marcat 3 goluri

Argentina - Islanda 1-1
Au marcat: Aguero '19 / Finnbogason '21
Messi a ratat penalty în minutul 65

echipele de start

ARGENTINA: Caballero - Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico - Mascherano, Biglia (54 Banega) - Meza (84 Higuaín), Messi, Di María (75 Pavón) - Agüero.
Antr: J. Sampaoli

ISLANDA: Halldórsson - Sævarsson, Árnason, R. Sigurðsson, Magnússon - Guðmunds­son (63 Gíslason), Gunnarsson (76 Skúlason), Hallfreðsson, Bjarnason - G. Sigurðsson - Finnbogason (89 B. Sigurðarson).
Antr: H. Hallgrímsson

Arbitru: Szymon Marciniak
Arena: 
Otkrytiye Arena, Moscova
Spectatori: 43.190

144
de selecții are Mascherano la naționala Argentinei, urcând pe primul loc în topul jucătorilor cu cele mai multe meciuri. E urmat de Zanetti (143) și Messi (125)

Fanii islandezi sunt cei mai gălăgioși de până acum. Aproximativ 30.000 de supoteri creează o atmosferă incredibilă în jurul Otkrytiye Arena.

Argentina și Islanda fac parte din Grupa D a Mondialului din Rusia, considerată de specialiști cea mai puternică a actualei ediții. Adversarele celor două sunt Croația și Nigeria, care se vor întâlni diseară, de la 22:00, liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe TVR 1.

clipboard01

 
 

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (98)
thomassystem
thomassystem  •  16 Iunie 2018, 18:48

Cristiano, cu cinci clase peste leșinatul tatuat al Varzelonei. Diferență enormă! De ambiție, dăruire, patriotism. Poate pigmeul e mai talentat însă e la ani lumină ca prestație pentru echipa națională. Merge cu Deportivo, cu Alaves, cu Espaňol sau Granada. Pentru așa un turneu e depășit. Așa a fost mereu. No Iniesta, no party. Dacă mai dă două boabe lui Cristiano trebuie să-i dea Balonul de aur pe 2018 încă de pe acum. CR7 mereu superior!

chromophobia
chromophobia  •  16 Iunie 2018, 16:39

Hai Islanda

104523923743894
Alex Andrei  •  16 Iunie 2018, 16:29

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (98)
Comentează