INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  DINAMO KIEV - BEȘIKTAȘ 2-3

FOTO Dinamo Kiev - Beșiktaș 2-3 » Turcii au dat lovitura în prelungiri și au prima șansă la calificare

Articol de , , , , - Publicat joi, 24 august 2023 19:06 / Actualizat joi, 24 august 2023 22:35

Dinamo Kiev a pierdut partida din Giulești cu Beșiktaș, scor 2-3, în manșa tur a play-off-ului Conference League. 

  • Returul e joia viitoare, la Istanbul, pe stadionul „Vodafone Park”
„Avem tot ce ne trebuie” » Farul visează la o seară magică în turul cu HJK Helsinki
FARUL - HJK HELSINKI
„Avem tot ce ne trebuie” » Farul visează la o seară magică în turul cu HJK Helsinki

Dinamo Kiev a pierdut cu Beșiktaș în play-off-ul Conference League 

S-au făcut anunțuri aproape la fiecare joc și s-au afișat reclame pe Giulești pentru susținerea celor de la Dinamo Kiev și a lui Mircea Lucescu. Din păcate, pentru cei ce erau gazde, comunitatea turcă s-a mobilizat bine. 

În alb-negru pentru Beșiktaș, în tricourile celor de la Galatasaray, Trabzon, Fenerbahce sau, și mai surprinzător, și-n tricourile lui Hatayspor. S-au înghesuit cu mic cu mare pentru a face atmosferă. Nici ucrainenii nu s-au lăsat mai prejos și au umplut aproape toată tribuna a doua, insuficient pentru a concura cu oaspeții.

Foto: GSP
Foto: GSP
Foto: GSP
Foto: GSP
Foto: GSP
+7 FOTO

Adormiții

Fără atmosfera creată la meciurile Rapidului, Giuleștiul pare pustiu și sinistru atât ca atmosferă, cât și în energia oferită pe teren de ambele combatante. Nici nu zici că te afli la un joc de play-off pentru o calificare europeană, ci mai mult la un amical pe un teren din ligile inferioare. 

Gazonul arată groaznic, iar la centrul terenului sunt zone în care nici nu mai există. Pe teren Dinamo Kiev are doar posesia unui joc mult prea conservator, plimbă mingea într-o posesie nestingherită, fără vreun obiectiv clar de a marca. 

Într-o primă repriză în care fotbalul a fost anesteziat aproape în totalitate, doar fostul jucător al celor de la Porto, Vincent Aboubakar, dezmorțește tribuna "vulturilor negri" cu un gol din penalty, executat în stilul lui Jorginho (40).

A înviat și fotbalul

Sub o altă manieră desprinsă de prima repriză, trupa lui Mircea Lucescu a arătat o altă față. Mai întâi Kasaev a avut un gol anulat pe motiv de ofsaid, ca mai apoi Shaparenko să anunțe trezirea cu un gol de efect la capătul unei faze construite superb în banda dreaptă. 

Foto: Raed Krishan (GSP)
Foto: Raed Krishan (GSP)
Foto: Raed Krishan (GSP)
Foto: Raed Krishan (GSP)
Foto: Raed Krishan (GSP)
+5 FOTO

Și publicul a înviat odată cu golul, iar celebra "Slava Ukraina" a început să răsune în tot stadionul. Ritmul jocului s-a schimbat radical, iar combinațiile nereușite în prima fază de gruparea din Kiev au prins grai pe teren. 

Pentru un scurt moment golul lui Colley i-a scurtcircuitat pe băieții lui "Il Luce", dar la reluare au reușit o egalare imediată prin Voloshyn. S-a jucat apoi pe contre, iar din clipă-n clipă părea că golul putea pica în orice poartă. 

Ba mai mult, ploaia i-a întărâtat pe fanii români care au început să strige în prelungiri numele lui Mircea Lucescu. Totuși, belșugul a venit pentru "vulturii negri" care prin Zaynutdinov au redus la tăcere ultimele speranțe ale celor de la Dynamo Kiev.

Final: Dinamo Kiev - Beșiktaș 2-3 

  • Au marcat: Shaparenko (59), Voloshyn (65) / Aboubakar (39-pen), Colley (64), Zaynutdinov (90+4)
  • Click AICI pentru statistici

min 90+7: Final de meci: Beșiktaș se impune în fața lui Dinamo Kiev și are prima șansă la calificarea în grupele Conference League. 

min 90+4: GOL Beșiktaș! Turcii dau lovitura în prelungiri! Rashica fentează un adversar în careu, mingea este respinsă de ucraineni până la picioarele kazahului Zaynutdinov, care îl învinge pe Bushchan cu un șut plasat, de la 11 metri. 

min 87: Șansă Dinamo Kiev! Șutul puternic al lui Buyalskyy, de la marginea careului, este respins in extremis de Gunok

min 84: Ocazie Dinamo Kiev! Buyalskyy ajunge în posesia balonului în interiorul careului și încearcă să șuteze la poartă. Înercarea acestuia este respinsă până la marginea careului de fundașii turcilor. Balonul ajunge la Shaparenko, al cărui șut trece ouțin pe lângă poartă. 

min 81: Shaparenko își bate joc de o lovitură liberă din poziție ideală. În urma unui fault obținut de Samba Diallo, la marginea careului, Dinamo Kiev a primit o lovitură liberă de la 15 metri. Shaparenko a ales să bată el. Execuția acestuia s-a dus însă peste poartă. 

min 78: Șansă Beșiktaș! Gedson Fernandes profită de gafa lui Syrota, ajunge în postură de unu la unu cu Bushchan, dar șutează direct în pieptul lui, din numai 3 metri!

min 77: Ocazie Dinamo Kiev! Plecată pe un contraatac, trupa din capitala Ucrainei ajunge în careu prin Karavaev, al cărui șut e respins cu dificultate, în față, de Gunok. Defensiva turcă reușește într-un final să îndepărteze pericolul

min 75: Rashica driblează un adversar în dreapta, îi pasează lui Rosier, dar șutul acestuia e prins fără probleme de Buschchan

min 71: Vanat șutează slab de la 20 de metri, fără probleme pentru Gunok. 

min 65: GOL Dinamo Kiev! Ce reacție din partea echipei lui Mircea Lucescu! La următoarea fază, mingea ajunge la Buyalskyy. Acesta a centrat în careul mic, iar Voloshyn a reluat cu capul, fără șansă pentru portarul lui Beșiktaș.

min 64: GOL Beșiktaș! Trupa din Istanbul trece în avantaj grație reușitei lui Colley. Fundașul din Gambia a reuluat cu capul, pe centrul porții, o centrare venită din corner de la Aboubakar. 

min 59: GOL Dinamo Kiev! Karavaev centrează din banda dreaptă, mingea ajunge la Shaparenko, iar mijlocașul lui Dinamo Kiev îl învinge pe Gunok cu un șut plasat, de la marginea creului, în vinclul porții. 

min 47: GOL anulat Dinamo Kiev! Dubinchak centrează din banda stângă, Colley sare pe sub minge, balonul sare la Karavaev, care îl învinge pe Gunok cu un șut puternic, de la 14 metri, în colțul stâng de jos al porții. Reușita acestuia a fost însă anulată din camera VAR, pe motiv de ofsaid, spre nemulțumirea lui Mircea Lucescu. 

min 45: a început repriza secundă în Giulești!

min 45+4: Pauză în Giulești. Beșiktaș conduce cu scorul de 1-0. 

min 43: același Aboubakar reia dezastruos, din voleu, de la 14 metri, mult peste poarta ucrainenilor

min 39: Aboubakar transformă fără emoții penalty-ul, iar turcii deschid scorul în Giulești. 

min 38: Beșiktaș primește penalty! Aboubakar a lovit balonul cu capul, în urma unei centrări venite din banda dreaptă. Deși mingea l-a lovit în umăr pe Popov, arbitrul englez a hotărât să dicteze lovtură de pedeapsă, după ce a fost consultat și sistemul VAR

min 32: Vanat îl pune la încercare pe Gunok cu un șut de la 20 de metri. Portarul lui Beikștaș nu are însă probleme în a reține balonul.

min 20: Ocazie uriașă pentru Beșiktaș! Aboubakar reia din 7 metri sepctaculos, cu călcâiul, dar portarul lui Dinamo Kiev respinge in extremis în corner.

min 17: Dinamo Kiev s-a instalat în jumătatea adversă, acolo unde încearcă să desfacă defensiva aglomerată a lui Beșiktaș. 

Min 14: Vanat trage din lovitură liberă, de la marginea careului, puțin peste poarta turcilor. 

Min 1: A început partida din Giulești!

Dinamo Kiev - Beșiktaș, echipele de start

Dinamo Kiev: Bushchan - Tymchyk, Popov, Syrota, Dubinchak - Karavaev, Sydorchuk, Shaparenko, Voloshyn - Bukalskiy - Vanat
Rezerve: Nescheret - Vivcharenko, Brazhko, Shepeliev, Parris, Malysh, Diachuk, Diallo, Tsarenko, Bilovar, Benito, Ramadani
Antrenor: Mircea Lucescu 

Beșiktaș: Gunok - Rosier, Amartey, Colley, Masuaku - Ucan, Hadziahmetovic, G. Fernandes - O. Bulut, Aboubakar, Muleka
Rezerve: Detanoglu, Yuvakuran - Rebic, C. Tosun, Rashica, Oxlade-Chamberlain, Uysal, Tiknaz, Zainutdinov, K. Yilmaz, Onana, U. Meraș
Antrenor: Senol Guneș 

Arbitru: Darren England (Anglia)
Stadion: Giulești (București)

Citește și: 

Sepsi, anunț important înaintea meciului cu Bodo/Glimt: „10 minute mai durează”

Sepsi are probleme înainte de Bodo/Glimt: „Karma va lovi și Craiova! Nici cazare nu găsim”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (2)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  24 August 2023, 23:06

Bine, Beșiktaș!

Stefy1971
Stefy1971  •  24 August 2023, 20:01

TVR 2

Vezi toate comentariile (2)
Comentează