INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ANGLIA - DANEMARCA

Balaj a dat verdictul » Decizia care se impunea în Anglia - Danemarca: „Sută la sută VAR-ul n-ar fi intervenit”

Anglia - Danemarca / foto: Guliver/Getty Images +39   FOTO
Anglia - Danemarca / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 08 iulie 2021 09:17 / Actualizat joi, 08 iulie 2021 18:16

Fostul arbitru Cristian Balaj (49 de ani), actualmente președinte al Agenției Naționale Anti-Doping, s-a înscris pe lista oamenilor de fotbal care au comentat faza controversată din Anglia - Danemarca 2-1, în urma căreia englezii au primit un penalty în prelungiri.

Fostul arbitru a explicat de ce olandezul Danny Makkelie a luat decizia eronată dictând penalty în favoarea echipei lui Southgate. 

„Recomandarea UEFA e ca arbitrii din camera VAR să intervină atunci când sunt convinşi că a apărut o incorectitudine clară în careu. Pentru că dacă i-a scăpat ceva arbitrului, sistemul VAR are posibilitatea să intervină. Să dea acea prezumţie de nevinovăţie. 

Pot apărea situaţii, cum este şi aceasta: avem doar o simplă atingere, care a fost interpretată ca penalty. Şi nu a mai intervenit VAR-ul, considerând că arbitrul a decis că acel contact e suficient pentru penalty. Din punctul meu de vedere, trebuia să lase jocul să continue şi VAR-ul nu ar fi intervenit, pentru că nu a fost penalty! Sută la sută nu ar fi intervenit”, a spus Balaj, la TV Telekom Sport. 

Balaj a dat verdictul » Decizia care se impunea în Anglia - Danemarca: „Sută la sută VAR-ul n-ar fi intervenit”
Cristi Balaj a analizat faza controversată din Anglia - Danemarca

Sterling, penalty controversat în Anglia - Danemarca

Anglia a o lovitură de pedeapsă controversată, în minutul 102. Sterling a pătruns din flancul drept și a căzut în careu, după un presupus contact cu Maehle. Faza a fost verificată în camera VAR, dar decizia inițială, cea de penalty, nu a fost schimbată. Harry Kane a ratat lovitura de pedeapsă, dar a fost atent pe urmărire și a făcut 2-1.

Căderea lui Sterling, fotbalist recunoscut pentru desele simulări, a devenit subiect de glume pe rețelele de socializare. „Centralul” Danny Makkelie nu a fost nici el iertat de fanii furioși.

  • „Ar trebui să își facă bagajul pentru Jocurile Olimpice. Echipa britanică de sărituri oricum este slabă”.
  • „O simulare grosolană. Dar ce mai mai miră la Sterling?”
  • „Ce făceau cei din camera VAR? Oare care e jocul lor favorit?”

În momentul în care a dictat penalty-ul, pe teren se aflau două mingi. În cursa spre careu, Sterling a fost aproape să atingă și celălalt balon. Nici acest lucru nu a fost observat de arbitrii din camera VAR.

Balaj a dat verdictul » Decizia care se impunea în Anglia - Danemarca: „Sută la sută VAR-ul n-ar fi intervenit”
Sterling aproape să joace cu două mingi la faza penalty-ului / FOTO: Captură @Pro TV

Experții EURO s-au contrazis 

Ciprian Marica (35 de ani) și Victor Pițurcă (65) s-au contrat în studioul PRO TV pe tema penalty-ului primit de Anglia:

  • Ciprian Marica: „Dacă ăsta e penalty, și cu VAR, atunci nu mai am pretenții de la arbitrii români! Nu văd nici măcar o atingere, nu îl jenează, nu îi tremură piciorul! Să nu verifice faza mi se pare strigător la cer. Consider că este o viciere de rezultat, din păcate Anglia merge mai departe cu o fază controversată. Anglia, per total, nu a impresionat nici în grupe, nu a jucat deloc spectaculos, doar cu Ucraina a jucat bine. Trist că se termină așa acest joc, păcat, pentru că danezii au muncit să fie aici. Să fii eliminat pentru o astfel de decizie a arbitrului, care nici măcar nu consultă VAR-ul, mi se pare bizar...”
  • Victor Pițurcă: „Eu cred că a fost penalty, în primul rând pentru că l-a dat arbitrul. Atunci nu mai contează ce zice lumea. Am văzut multe faze de genul ăsta când Ciprian juca. Faza s-a derulat cu o rapiditate extraordinară. El a fost atins, se vede clar, probabil asta a fost părere celor de la VAR. Se vede foarte clar!”
FOTO: Alexandra Fechete
+35 FOTO

FOTO: Alexandra Fechete

Citește și alte știri despre EURO 2020: 

FOTO Cine mai înțelege deciziile VAR? Contre între Marica și Pițurcă, după fazele controversate: „Viciere clară de rezultat!” vs. „E penalty clar!”

Jose Mourinho, despre faza controversată care a decis Anglia - Danemarca: „Niciodată! Nu cred că o să doarmă bine la noapte”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (28)
andriescuionut
andriescuionut  •  08 Iulie 2021, 10:42

simulare grosolana. Jocurile sunt facute ca Anglia sa castige campionatul European. Danemarca clar furata. Rusine istorica. Nu e vina VAR. La VAR tot niste oameni sunt iar daca au comenzi atunci se conformeaza. Italia va fi furata in meciul contra Angliei.

esperales
esperales  •  08 Iulie 2021, 11:04

Bun, dacă nu se dădea penalty, interveneau dacă era cazul, dar de ce nu au intervenit și când au văzut că nu a fost? Nu ăsta e scopul lor? Să regleze greșelile din timpul jocului? Să fim serioși, VAR-ul este doar pt interese și echipe mari, echipele mici mor cu dreptatea în mână! Și mai lăsați-ne cu "experții" vostrii de carton din studio, ne pricepem și noi la fotbal, nu trebuie să ne zică piturca că e alb dacă e negru!

danny_l
danny_l  •  08 Iulie 2021, 10:57
Postat de andriescuionut pe 08 Iulie 2021, 10:42

simulare grosolana. Jocurile sunt facute ca Anglia sa castige campionatul European. Danemarca clar furata. Rusine istorica. Nu e vina VAR. La VAR tot niste oameni sunt iar daca au comenzi atunci se conformeaza. Italia va fi furata in meciul contra Angliei.

Cand sunt 2 mingi pe teren tu ca arbitru trebuie sa opresti jocul,simulare grosolana la Sterling,inca de cand a inceput cu simularile arbitrul trebuia sa-l atentioneze,apoi dupa1-2 simulari sa-i arate galben,faultul dur a lui MAGUIRE a fost sanctionat doar cu un galben,acolo vorbeam de rosu direct,noroc ca jucatorul danez era solid,totusi o astfel de lovitura in zona gatului este periculoasa,cred ca UEFA a dat iarasi cu mucii in fasole,cum sa pui la camera VAR,tot brigada de arbitrii din Tarile de Jos?Arbitrul asta trebuie sa nu mai arbitreze o perioada meciuri importante,a comis-o ,ce mai.Posibil sa fi ajutat pe englezi UEFA, ca drept multumire ca,cluburile lor sau retras din Super Liga,e doar o presupunere,sa dea oare UEFA pe tava trofeul European Angliei,ar fi o mare rusine si dezamagire pentru toti suporterii si iubitorii fotbalului,ramane sa vedem ce se intampla in finala,sper ca Italia sa-i coboare pe englezi cu picioarele pe pamant.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează