INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ALASHKERT - FCSB

ALASHKERT - FCSB // Președintele Federației începe revoluția » Ce planuri are politicianul de la cârma fotbalului din Armenia

Articol de - Publicat joi, 25 iulie 2019 17:47

FCSB înfruntă Alashkert în turul II preliminar al Europa League. Artur Vanetsyan, șeful fotbalului de la Erevan, dar în același timp și directorul securității naționale din Armenia, are planuri mari în ceea ce privește măsurile pe care vrea să le implementeze în următorii ani.

  • Jurnalistul Gazetei Sporturilor Andrei Crăițoiu se află în Erevan (Armenia) de unde transmite cele mai noi informații legate de partida dintre Alashkert și FSCB.
  • Meciul Alashkert - FCSB va avea loc azi, de la ora 20:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Protv.

Șeful Federației de Fotbal din Armenia, Artur Vanetsyan, e policitian. Are 40 de ani și este absolvent al Academiei de Arme din Armenia. Începând din decembrie 2000 a ocupat mai multe funcții la Serviciul național de securitate din Armenia, iar din mai 2018 a fost numit ca director al securității naționale, prin decret prezidențial! Mai mult, în 2015, a primit o medalie acordată prin decret prezidențial pentru performanțele aduse Armeniei.

Pe 28 septembrie anul trecut a fost ales președintele Federației de Fotbal, și a prezentat„un plan ambițios pentru dezvoltarea fotbalului din Armenia care să se întindă până în 2025”, după cum spun jurnaliștii de la Erevan.

Vor un stadion de 32.000 de locuri

În planul lui Vanetsyan se află și calificarea pentru prima dată în istorie a echipei naționale la un Campionat European sau Mondial. De asemenea, construirea unui stadion de cinci stele care să respecte toate standardele UEFA și care să găzduiască 32.000 de spectatori. Mai mult, șeful Federației a precizat că va face tot posibilul ca cele mai importante opt stadioane din Armenia să fie la cele mai înalte standarde.

Șeful fotbalului își dorește să construiască în cel mai scurt timp o academie de fotbal în fiecare regiune importantă din Armenia. Prin această decizie speră ca numărul copiilor implicați în fenomen să ajungă la 10.000 de practicanți. De asemenea, sunt planuri și pentru 300 de terenuri noi cu gazon artificial pentru dezvoltarea de urgență a fotbalului amator.

Planuri și pentru fotbalul amator

„M-am întâlnit personal de mai multe ori cu cei implicați în fotbal și-am discutat despre viitorul fotbalului armean. Am încredere că fotbalul nostru va avea un viitor serios. Facem schimbări serioase! Avem multe lucruri de făcut! O mare atenție o să fie acordată și futsalului.

Majoritatea cluburilor nu fac investiții în infrastructură. Aceasta este o problemă serioasă, iar trebuie să facem schimbări în această politică. Vom pune la punct de comun acord cu cluburile un plan de investiții. Sper că vom avea succes să dezvoltăm fotbalul armean și să creștem împreună cu jucătorii și antrenorii”, a fost mesajul președintelui Vanetsyan.

Din informațiile venite de la Federația de Fotbal din Armenia, oficialii vor să construiască până la finaul acestui an 26 de terenuri de fotbal în mai multe provincii din Armenia. Proiectul pentru fiecare arenă prevede suma de 1,3 milioane de euro.

97este locul ocupat de echipa națională a Armeniei în clasamentul la zi, Coca-Cola World Ranking, cea mai bună poziție din istorie fiind locul 95 ocupat în urmă cu 6 ani

Armenii se iau după Burleanu :)

Președintele Federației Române de Fotbal acordă o atenție sporită în ce privește fotbalul feminin.

Din sezonul 2021-2022, toate echipele de fotbal din România vor fi nevoite să aibă şi formaţii de fotbal feminin, pentru a putea evolua pe prima scenă a fotbalului românesc. Numărul de echipe de fotbal feminin al fiecărui club se va dubla, respectiv, tripla, în sezoanele 2021-2022, 2022-2023. „Dacă nu îţi vei crea echipă de fotbal feminin nu vei primi licenţa!”, a punctat Burleanu.

Președintele Federației Armene, Artur Vanetsyan, are același planuri cu fotbalul feminin. „E unul din prioritățile noastre! Vrem popularizarea fotbalului feminin în întreaga Armenie. Trebuie să avem și-o echipă feminină de fete. Fotbalul armean va avea un viitor minunat și sunt gata pentru asta”, spune șeful fotbalului de la Erevan. 

Vezi și: ALASHKERT - FCSB // Roș-albaștrii joacă în Erevan, orașul fascinant cărămiziu și roz

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

 

Citește și:

A făcut valuri » Un titular al lui Dinamo, fotografiat pe străzile din București în tricoul altei echipe din Superligă
Superliga
A făcut valuri » Un titular al lui Dinamo, fotografiat pe străzile din București în tricoul altei echipe din Superligă
Curățenia continuă: dat afară de la Rapid » L-a înfuriat pe Dan Șucu și a fost pus pe liber
Superliga
Curățenia continuă: dat afară de la Rapid » L-a înfuriat pe Dan Șucu și a fost pus pe liber
Nu e sigur că prelungește cu Real Madrid, după ce a pățit în finala Ligii: „A verificat și acum se îndoiește”
Campionate
Nu e sigur că prelungește cu Real Madrid, după ce a pățit în finala Ligii: „A verificat și acum se îndoiește”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (1)
dumiwow
dumiwow  •  25 Iulie 2019, 22:52

Cam ciudat suna...sa faca un stadion de 5 stele cand ei au salar minim de 100 de euro. Te cam ia rasul de ce idei are in cap sefutul ala. Sau poate are el ceva bani pusi deoparte si vrea sa ii investeasca acum. :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează