INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ARBITRAJ

Urs Meier, „prietenul” românilor, îl atacă dur pe Mourinho: „E un piroman, declanșează incendii în fotbal. Ar trebui suspendat cel puțin un an!”

Fostul arbitru elvețian Urs Meier
Fostul arbitru elvețian Urs Meier

Articol de - Publicat luni, 05 iunie 2023 17:08 / Actualizat luni, 05 iunie 2023 17:08

Fostul arbitru elvețian Urs Meier, acuzat de fanii români că a ajutat Danemarca la 2-2 cu România, în 2003, susține că tot ce i s-a întâmplat „centralului” englez Anthony Taylor după finala Europa League e din cauza comportamentului agresiv al lui Jose Mourinho.

Pe 10 septembrie 2003, Urs Meier a devenit un inamic al fanilor românilor. În acea zi, arbitrul elvețian a prelungit meciul nostru de la Copenhaga, ultimul al „tricolorilor" în acea campanie pentru Euro 2004, până când Laursen a egalat pentru Danemarca, 2-2 în minutul 90+5.

Atunci, danezii s-au calificat direct la turneul final, iar norvegienii au prins barajul, în timp ce noi am rămas pe locul 3, departe de Euro.

Meier s-a retras în 2004, a ajuns astăzi la 64 de ani, dar impresia românilor față de el nu s-a schimbat.

Denis Alibec, lovitură de proporții! A câștigat 1,2 milioane de euro la FIFA
PROCES
Denis Alibec, lovitură de proporții! A câștigat 1,2 milioane de euro la FIFA

Jose Mourinho, spre Anthony Taylor: „Ești o curvă!". Arbitrul, atacat de fanii Romei!

Fostul „central" l-a criticat dur pe Jose Mourinho, după ce antrenorul lui AS Roma l-a agresat verbal pe arbitrul englez Anthony Taylor, la finala Europa League. „Ce rușine! Omule, ești o rușine nenorocită! O curvă", i-a strigat portughezul în parcarea stadionului din Budapesta, după ce Roma a fost învinsă de Sevilla, 1-1, 1-4 la penaltyuri.

A doua zi, Taylor a fost atacat de suporterii italieni pe aeroport. L-au insultat, l-au împins, au aruncat cu tot felul de obiecte spre el, inclusiv un scaun prins de un polițist.

Urs Meier: „Frisk, altă victimă a lui Mourinho. Amenințat cu moartea și obligat să se retragă"

Urs Meier e convins că reacția susținătorilor Romei a fost provocată de comportamentul lui Mourinho. „Prin tot ce face, el aruncă arbitrii la fani. Odată, când era la Chelsea, s-a purtat la fel și cu Anders Frisk, ulterior amenințat cu moartea și forțat să-și încheie cariera", a declarat elvețianul în propriul podcast.

Îl numește pe Mou „piroman", pentru că „declanșează incendii în fotbal", și cere suspendarea drastică a tehnicianului lusitan: „Nu-l poți opri pe Mourinho decât dacă îi iei scena. Ar trebui exclus un an, cel puțin un an, pentru meciurile internaționale

Mourinho l-a acuzat pe Frisk că l-a eliminat pe Drogba după ce a conspirat cu Rijkaard la pauză, în vestiar

Care a fost povestea cu Mourinho și Anders Frisk? Pe 23 februarie 2005, în turul „optimilor" Ligii Campionilor, Barcelona a învins-o cu 2-1 pe Chelsea pe Camo Nou, iar la sfârșit Mourinho i-a acuzat pe Frisk și pe Frank Rijkaard, antrenorul Barcei, că au conspirat la pauză în vestiarul arbitrilor, susținând că de aceea „centralul" suedez l-a eliminat pe Drogba în acea partidă. 

Portughezul a fost suspendat de UEFA pentru două meciuri. Dar Frisk, amenințat cu moartea de fanii lui Chelsea, a fost obligat să se retragă la 42 de ani.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Bombă la PSG! Antrenorul care a devenit prioritatea Parisului » Și nu e Mourinho!

Jose Mourinho, anchetat de UEFA după finala Europa League cu Sevilla!

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (3)
melcul_furios
melcul_furios  •  05 Iunie 2023, 23:25

Are cumva dreptate Urs insa in acelasi timp nu este normal ca un arbitru sa disctruga un meci, sansa unei echipe si apoi sa nu i se intampla nimic, sportiv vorbind. Ar fi interesant ceva de genul - ai gresit si eliminat o echipa in CL - 6 luni suspendare, ai distrus o finala - 1 an suspendare.

knuty
knuty  •  05 Iunie 2023, 20:13

A fost cea mai frumoasa seara din viata noastra!!!meciul cu Danemarca!!!Iti multumim inca odata Urs Meier!!!

cristishady
cristishady  •  05 Iunie 2023, 17:14

sa plimbe ursul, urs maier.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează