INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ATALANTA - MAN. CITY 1-1

ATALANTA - MAN. CITY 1-1 // Pep Guardiola s-a temut cu Walker în poartă: „Să joci cu Atalanta e ca şi cum mergi la dentist!”

Articol de - Publicat joi, 07 noiembrie 2019 12:05

Manchester City a jucat zece minute fără portar în remiza cu Atalanta, 1-1, din grupele Ligii Campionilor, după ce Ederson s-a accidentat, iar înlocuitorul Bravo a primit „roşu”. Dar fundaşul cu mănuşi n-a fost învins şi a reuşit mai multe parade decât cei doi la un loc! 

A văzut foarte multe Pep Guardiola în cariera de antrenor, dar ceea ce a păţit miercuri seară chiar nu mai trăise. Man. City a rămas fără portar în ultimele zece minute ale meciul nebun de la Milano şi a tremurat pentru remiza (1-1) împotriva Atalantei! Ghinionul campioanei Angliei a făcut ca Ederson, şomer în prima repriză, când trupa lui Gasperini nu l-a deranjat deloc, să ceară schimbarea. S-a rupt după două degajări! Înlocuitorul său, Bravo, a fost eliminat pentru fault în afara careului asupra lui Iličici, în situaţie clară de gol! 

L-au mutat la portari! 

Au fost momente lungi şi comice pentru „cetăţeni” care parcă nu pricepeau că trebuie să scoată un jucător de câmp pentru a-l introduce între buturi pe Walker, ales de Pep să conserve egalul. A durat 5 minute să iasă Mahrez.  

Fundaşul central a luat tricoul cu nr. 1 al lui Bravo, reuşind mai multe parade decât cei de meserie! A reţinut, în doi timpi, mingea trimisă din lovitură liberă de Malinovskiy, chiar dacă l-a „muşcat” puţin.  

„Nu mă aşteptam la seara asta. Mă simt mai bine fără mănuşi, dar nu vă faceţi griji, mă descurc şi în poartă! E bun punctul scos în aceste condiţii, rămânem neînvinşi”, a postat Kyle pe Instagram. Clubul englez a reacţionat fabulos, mutându-l imediat pe siteul oficial pe Walker de la fundaşi la al şaselea portar. 

Loteria VAR a penalty-urilor 

„Niciodată nu am avut trei portari într-un meci, obişnuiesc să folosesc trei atacanţi. Recunosc că mi-a fost frică în final, dar să joci contra Atalantei este ca şi cum ai merge la dentist”, a reacţionat nostim Guardiola.  

Liderul grupei a avut meciul în mână şi-l putea închide la pauză. Dacă Gabriel Jesus, care-l servise cu un călcâi genial pe Sterling la gol, nu irosea un penalty (a trimis mingea un metru pe lângă bară!). Acordat cu VAR la o lovitură liberă executată de Sterling (henţ în zid la Iličici), după un alt 11 metri tranfsormat tot de asistentul video în „directa” de la marginea careului! Golul lui Pasalici a întors însă neaşteptat thrillerul.  

2 jucători de câmpau mai intrat în poartă în istoria Ligii Campionilor. Primul a fost Jorge Silva, la Boavista în 1999, apoi Mitrovici la Anderlecht în 2013

1 punctare Atalanta în Ligă, primul din istoria clubului, reuşind să evite recordul de patru eşecuri la debut, deţinut de Oţelul. Deţine cea mai slabă defensivă, 12 goluri primite, după Steaua Roşie

„A fost şi propunerea mea să apăr, nu doar ideea managerului. La antrenamente mai încerc să le dau sfaturi portarilor cum să prindă mingile, dar în seara asta am înţeles că uneori ai nevoie de două atingeri” - Kyle Walker, fundaş Man. City 

VEZI ȘI:

STEAUA ROȘIE - TOTTENHAM 0-4 // FOTO+VIDEO Gestul care a emoționat lumea fotbalului » Son și-a lipit mâinile, ca într-o rugăciune: „Acest gol e pentru tine, André!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Citește și:

După operația la gleznă, Tavi Popescu are din nou probleme » Mihai Stoica a făcut anunțul: „Va fi operat de un medic de elită”
Superliga
După operația la gleznă, Tavi Popescu are din nou probleme » Mihai Stoica a făcut anunțul: „Va fi operat de un medic de elită”
Mircea Sandu l-a „demolat” pe Lucescu: „Băi, Mirceo, ești nebun?” » Ce l-a enervat pe fostul șef de la FRF
Nationala
Mircea Sandu l-a „demolat” pe Lucescu: „Băi, Mirceo, ești nebun?” » Ce l-a enervat pe fostul șef de la FRF
FRF se umple de bani la Euro 2024 » Suma uriașă pe care UEFA o varsă în conturi
Superliga
FRF se umple de bani la Euro 2024 » Suma uriașă pe care UEFA o varsă în conturi

Kaputt! Ce faci dacă îți „pică” mașina în drum spre EURO 2024 » Două ponturi care te pot salva de necaz

Leonard Doroftei explică cum a slăbit 20 de kilograme într-un timp record: „Alcoolul schimbă vieți. Am avut un moment în care am luat-o razna”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close