INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - ARSENAL 1-0

GALERIE FOTO Bayern - Arsenal 1-0 » A decis Joshua: bavarezii s-au calificat meritat în semifinalele Champions League, chiar dacă nu au strălucit

Arsenal - Bayern, în sferturile din Liga Campionilor / FOTO: Getty Images +18   FOTO
Arsenal - Bayern, în sferturile din Liga Campionilor / FOTO: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 17 aprilie 2024 23:22 / Actualizat joi, 18 aprilie 2024 00:29

Bayern Munchen s-a calificat în semifinalele Champions League, după ce a învins-o pe Arsenal, pe teren propriu, scor 1-0. Manșa tur de la Londra s-a terminat la egalitate, 2-2. Unicul gol al partidei a fost marcat de către Joshua Kimmich în minutul 63.

Prima repriză a fost una echilibrată, cu Bayern Munchen având o posesie de 51 %, însă Arsenal a fost cea care a fost mai hotărâtă la finalizare: 6 ocazii de gol față de 4, 3 șuturi pe poartă față de unul singur.

Arsenal, mai periculoasă per total în prima repriză cu Bayern

Bayern Munchen - Arsenal / Foto: Getty Images
Bayern Munchen - Arsenal / Foto: Getty Images
Bayern Munchen - Arsenal / Foto: Getty Images
Bayern Munchen - Arsenal / Foto: Getty Images
Bayern Munchen - Arsenal / Foto: Getty Images
+14 FOTO

Cu toate acestea, Bayern Munchen a fost prima aproape să deschidă scorul, în minutul 24. Musiala a trimis un șut din afara careului, la care Raya a respins balonul cu siguranță în lateral.

Emoții mult mai mari a avut Manuel Neuer 5 minute mai târziu. Execuția deviată, tot din afara careului, a lui Odegaard a fost parată de neamț, care a reușit să se redreseze de pe contre-pied și să apere cu o intervenție marcă înregistrată, cu o singură mână.

Același Manuel Neuer a avut noroc în minutul 31, când Martinelli a tras din prima, de la 11 metri, însă a făcut-o moale, pe direcția portarului german.

Bayern Munchen s-a trezit la pauză cu Arsenal și s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Bayern Munchen a început a doua parte a jocului în forță. Bavarezii au lovit în minutul 46 de două ori bara la o singură fază. Prima dată Goretzka a trimis mingea cu capul în stâlpul stâng al porții adverse din centrarea lui Kimmich, iar pe respingere Guerreiro a făcut același lucru, după ce șutul său a fost deviat.

Arsenal a încercat ulterior să preia inițiativa, însă tot Bayern a fost echipa mai periculoasă. Gabriel a fost aproape să își introducă balonul în propria poartă, într-o încercare disperată de a opri o pasă către Kane, însă a avut noroc. Mingea a trecut puțin pe lângă buturile apărate de Raya.

Tabela a fost deblocată în minutul 63, când Joshua Kimmich a transformat printr-o lovitură de cap imparabilă mingea așezată pe cap din centrarea lui Guerreiro. Arsenal a acuzat imediat șocul. Două minute mai târziu, Sane, lăsat complet liber în careu, a fost aproape să facă 2-0, însă reluarea lui cu stângul a fost lamentabilă.

Arsenal a încercat ulterior să egaleze, însă „tunarii” au mai reușit să creeze pericol la poarta lui Neuer doar în minutul 88. Odegaard a vrut să marcheze cu un șut la colțul scurt, însă Neuer a fost la post și a respins. Arbitrii nu au acordat corner, spre disperarea mijlocașului central norvegian.

În minutul 90, Bayern putea să scape de orice emoție, însă Musiala a finalizat slab un contraatac fulger al bavarezilor.

Meciul s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru Bayern Munchen, care și-a asigurat prezența în penultimul act al celei mai importante competiții intercluburi din lume la capătul unei partide în care a demonstrat că este echipa mai solidă, chiar dacă nu a strălucit.

Programul complet al sferturilor de finală ale Ligii Campionilor

FINAL » Bayern - Arsenal 1-0

Bayern - Arsenal, echipele de start:

Bayern (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, Dier,  De Ligt, Mazraoui - Laimer, Goretzka - L. Sané, Musiala, Guerreiro - Kane
Rezerve: Choupo-Moting, Kim Min-Jae, Muller, Pavlovic, Peretz (P), Tel, Ulreich (P), Upamecano, Zaragoza
Antrenor: Thomas Tuchel

Arsenal: Raya - White, Gabriel, Saliba, Tomiyasu - Ödegaard, Jorginho, Rice - Saka, Havertz, Martinelli
Rezerve: Elneny, Gabriel Jesus, Hein (P), Kiwior, Nelson, Nketiah, Partey, Ramsdale (P), Smith Rowe, Trossard, Vieira, Zinchenko
Antrenor: Mikel Arteta

Stadion: Allianz Arena
Arbitru: Danny Makkelie

Thomas Muller a ratat meciul 150 din Champions League

Thomas Muller nu a fost introdus de către Thomas Tuchel pe teren contra lui Arsenal, astfel că purtătorul tricoului cu numărul 25 al lui Bayern Munchen nu a devenit al 3-lea fotbalist din istoria Champions League care strânge 150 de meciuri în tricoul unei singure echipe. El va aștepta semifinalele pentru a intra într-o galerie selectă din care mai fac parte doar Xavi (151 de meciuri cu Barcelona în UCL) și Iker Casillas (150 cu Real Madrid).

Bayern - Arsenal 1-0 » A decis Joshua: bavarezii s-au calificat meritat în semifinalele Champions League, chiar dacă nu au strălucit
Thomas Muller

Update, 20:44: Thomas Tuchel se poate apropia de recordul lui Mourinho

Dacă Bayern Munchen se califică în semifinalele Champions League, Thomos Tuchel va deveni al doilea antrenor care atinge ultimul act al competiției cu 3 echipe diferite. Antrenorul neamț a reușit această performanță, până acum, cu PSG și Chelsea.

Jose Mourinho este singurul antrenor care a reușit să acceadă în semifinale cu 4 echipe: FC Porto, Inter Milano, Chelsea și Real Madrid. Niciun alt tehnician nu s-a mai calificat cu 3 echipe distincte în penultimul act din Champions League.

Bayern - Arsenal 1-0 » A decis Joshua: bavarezii s-au calificat meritat în semifinalele Champions League, chiar dacă nu au strălucit
Thomas Tuchel, antrenorul lui Bayern Munchen

Bayern Munchen și Arsenal au postat, prin intermediul rețelelor sociale, mesajul prin care au anunțat că sunt pregătite pentru meciul care va decide calificarea în semifinalele Champions League.

Bayern a optat pentru un scurt videoclip, în timp ce Arsenal a postat o fotografie cu tricourile „tunarilor” din vestiar.

Bayern - Arsenal 1-0 » A decis Joshua: bavarezii s-au calificat meritat în semifinalele Champions League, chiar dacă nu au strălucit

După un 2-2 în tur la Londra, cele două echipe se vor lupta pentru un loc în semifinalele Champions League, în returul de la Munchen, aflându-se pe locul al doilea în Premier League și Bundesliga, dar în situații diferite.

Chiar dacă a înregistrat o victorie de moral în campionat (2-0 acasă cu Koln), Bayern a pierdut primul titlu după 11 sezoane, adjudecat pentru prima oară în istorie de Bayer Leverkusen.

De cealaltă parte, Arsenal vine după o înfrângere de pe teren propriu (0-2) cu Aston Villa. „Tunarii” au rămas la 71 de puncte, la două „lungimi” distanță de liderul Manchester City, astfel că elevii lui Mikel Arteta încă mai speră la câștigarea primului titlu de campioană din 2004.

Bayern Munchen are un bilanț favorabil în istoria confruntărilor directe cu Arsenal: 7 victorii, 3 remize și doar 3 victorii pentru „tunari”, cu un golaveraj pentru nemți de 29-15. Bayern s-a întâlnit de 5 ori cu Arsenal în fazele eliminatorii din UCL, calificându-se de fiecare dată.

Echipa care se va califica în semifinalele Champions League dintre Bayern Munchen și Arsenal va întâlni în penultimul act al competiției învingătoarea din dubla manșă dintre Manchester City și Real Madrid.

În tur, pe Santiago Bernabeu, partida s-a terminat la egalitate, scor 3-3. Duelul va fi transmis, de asemenea, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1.

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Match Preview Bayern - Arsenal » Returul „sferturilor” din Liga Campionilor

Mai puteți citi:

Ce calificativ a primit Istvan Kovacs de la exigenta publicație L'Equipe: „Ar fi putut evita asta” » Alte note din presa internațională

A venit delegarea! Ce supermeci va conduce Istvan Kovacs după Barcelona - PSG

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
luciann
luciann  •  17 Aprilie 2024, 23:58

Calificare meritata!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează