INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BRAGA - REAL MADRID

GALERIE FOTO WOW! Aici trebuie să joace Real Madrid! Imagini superbe cu un stadion unic: „Cel mai dificil proiect”

Articol de - Publicat marti, 24 octombrie 2023 18:06 / Actualizat marti, 24 octombrie 2023 18:37

Braga se pregătește azi de cel mai important meci european, din istoria recentă. Portughezii primesc de la 22:00 vizita celor de la Real Madrid, în etapa a 3-a din grupele Ligii Campionilor.

Partida din grupa C se va juca pe ineditul stadion al portughezilor, recunoscut pentru stitul diferit în care este construit.

FOTO. Aici se va juca Braga - Real Madrid

+23 FOTO

Estadio Municipal de Braga a fost construit în 2003, pentru EUR0 2004, costul total fiind de 108 milioane de euro. Arena de 30.286 de locuri, a 7-a ca mărime din țară, este una inedită, fiind construită în munte. 

Ce-l face diferit de alte arene este absența peluzelor. În spatele unei porți se află muntele, pe care e poziționată și tabela, iar în spatele celeilalte porți este câmp deschis.

Stadionul a găzduit două meciuri la EURO 2004 (Bulgaria - Danemarca 0-2 și Olanta - Letonia 3-0), iar naționala Portugaliei a jucat aici meciuri cu Italia, Albania, Azerbaidjan, Danemarca și Tunisia. Arena a fost inaugurată în 30 decembrie 2003, cu un amical Braga - Celta Vigo.

„Probabil a fost cel mai dificil proiect al meu. Și din acest motiv a fost proiectul care mi-a plăcut cel mai mult. Când am văzut prima dată locul în care urma să-l construim, m-am îndrăgostit. Am văzut stadionul ca fiind în munte. Am zis că vreau să fac două tribune de câte 15.000 de locuri”, a spus Eduardo Souto de Moura, arhitectul stadionului, pentru The Athletic.

+23 FOTO

Citește și: 

Scene de neînțeles în Qatar » Fostul campion mondial a ieșit de pe teren înaintea fluierului final

Situație inedită la Barcelona! I-a salvat cu Athletic Bilbao, dar în mai puțin de-o săptămână îl pierd

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
marius1979
marius1979  •  24 Octombrie 2023, 18:46

Uauuu. Ce stire ?? Vati trezit dupa 20 de ani ca exista acest stadion cu perete de piatra in loc de peluza. Toti stiam asta de acu 20 de ani de cand Maniche era vedeta si Portugalia avea un antrenor doar cu numele. Comicaria Scolari care Pierde de doua ori acasa cu cea mai slab cotata echipa de la Euro si apoi ia 7 acasa cu Brazilia de la Germania. Si Theo Jumatate care iubeste sud-Americanii plangea pentru Brazilieni. Hahaha

Vezi toate comentariile (1)
Comentează