INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  INTERVIU

Interviu cu Ioan Timofte, expert în fotbalul lusitan: "Sporting? Doar Liverpool și Napoli erau peste ea"

foto: Guliver/GettyImages
foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 august 2017 09:00

Ioan Timofte (49 de ani), care a jucat aproape un deceniu în campionatul lusitan, spune că galeria "leilor" e "cea mai organizată şi cea mai frumoasă, va fi o ambianță fierbinte"

Poate românul care cunoaşte cel mai bine fotbalul portughez e Ioan Timofte.

Fostul internaţional a evoluat în anii '90 la FC Porto şi Boavista, după care, recent, a fost în conducerea clubului Boavista, unde şi-a încheiat şi cariera de jucător.

04 timofte

- Tim, salut, cum ţi se pare tragerea?
- Pentru Steaua sau pentru Sporting?

- Pentru Steaua!
- Foarte greu. Eu cred că din cele 5 adversare posibile pe care le avea, doar Liverpool şi Napoli erau peste Sporting.

- Mai era acolo şi Sevilla!
- Sporting este în acest moment la nivelul Sevillei. Foarte puternică, are jucători de bază în naţionala Portugaliei, Coentrao, Rui Patricio, William Carvalho, Adrien Silva, mai nou Gelson. Nu mai vorbesc despre străini, l-au adus pe Mathieu, de la Barcelona, anul trecut a venit Bas Dost, un golgeter adevărat.

"Jesus e foarte apreciat în Portugalia"

- Dar au terminat totuşi pe locul 3 în Portugalia.
- Fiindcă Benfica şi Porto sunt foarte bune. Repet, Sporting e tare şi, din punctul meu de vedere, e favorită certă în faţa Stelei.

- Trebuie să aibă şi puncte slabe!
- Poate că părţile laterale în defensivă. Acum a venit Coentrao, în stânga. Să vedem în dreapta, anul trecut a jucat Schelloto, un italian, dar n-a convins, nu cred că o să-l mai vedem evoluând.

- Antrenorul?
- Foarte apreciat în Portugalia. Jorge Jesus are experienţă, a câştigat titluri cu Benfica, a confirmat şi pe plan european. E recunoscut ca un obsedat de tactică.

- Cum e stadionul?
- Are cam aceeaşi capacitate ca şi Arena Naţională, un pic peste 50.000 de locuri. Publicul e unul foarte fierbinte. Eu cred că galeria lui Sporting are cea mai organizată şi cea mai frumoasă galerie din Portugalia, face cea mai tare atmosferă.

"Mergeţi să vizitaţi Lisabona!"

- Ce o aşteaptă pe Steaua acolo peste 10 zile din punctul de vedere al climei?
- Nu e chiar atât de cald ca la Bucureşti. Lisabona e pe marginea Oceanului, e briza care domoleşte căldura, în niciun caz nu e zăpuşeala pe care o resimţi în România în zilele astea.

- Suporterilor care vor să însoţească echipa la Lisabona, pentru un city break, ce le transmiţi?
- Că Lisabona e, poate, cel mai frumos oraş al Europei. Ca şi capitală sigur e, iar raportul calitate-preţ e cel mai bun! Oceanul e aproape, sunt multe locuri de vizitat, mâncarea e senzaţională, mai ales peştele şi fructele de mare, iar vinurile portugheze nu trebuie ratate! Dacă au câteva zile libere, fanii n-ar trebui să ezite să meargă la Lisabona, dacă tot au ocazia cu acest meci. 

43.000de spectatori a fost media de spectatori pe care Sporting a avut-o în sezonul trecut la meciurile de campionat, locul 2 după Benfica (56.000), dar peste FC Porto (37.000)

105.000.000 €a costat construcţia stadionului "Jose Alvalade", inaugurat în 2003 şi la care recordul de spectatori a fost stabilit în noiembrie anul trecut, la meciul cu Real Madrid, scor 1-2, când au fost 50.046 de fani

Turul pe 15 august, returul e pe 23!

UEFA a stabilit ieri şi zilele în care se vor disputa cele două partide. Prima manşă va avea loc marţi, 15 august, la Lisabona, iar returul va fi pe Arena Naţională, miercuri, 23 august. Ora de start va fi cea clasică de Champions League, 21:45. Întâlnirile vor fi transmise în direct de ProTV şi Dolce Sport. 

Fanii lui Sporting ar fi preferat Bașakșehir

Înaintea tragerii la sorţi, portughezii au iniţiat un sondaj pe site-ul clubului în care şi-au invitat suporterii să voteze ce adversară preferă dintre cele 5 posibile. Cele mai multe opţiuni au mers către turcii de la Bașakșehir, după care spre FCSB.

Pe cine preferaţi în play-off?
Bașakșehir 43%
FCSB 25%
Young Boys 20%
Hoffenheim 7%
Nice 5%

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
chromophobia
chromophobia  •  05 August 2017, 12:54

Fanii portughezi au preferat pe Istanbul insa au picat cu cea mai puternica din punct de vedere al coeficientilor.Si FCSB-istii preferau pe Tska.Moscova insa nici cu Sporting nu e rau.Sporting are echipa tare rau,singura mai valoroasa ar fi Napoli.E peste Sevilla,Liverpool sau Moscova.As fi preferat pe Moscova sau Liverpool

luciann
luciann  •  05 August 2017, 10:11

Poate vede si Jiji interviul ca tot se bucura la tragerea la sorti! Singurul adversar accesibil era TSKA Moscova!

klucian2222
klucian2222  •  05 August 2017, 10:06

Au inviat toti hateri *** . Dupa Plzen erati morti acum gata au prins curaj . Normal ca Sporting are prima sansa , da si daca bate Fotbal Club Steaua Bucuresti trebuie ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează