INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  RASISM LA PSG - BAȘAKȘEHIR

OPINIE GSP Justin Gafiuc » Hațegan, miza scăpată din vizor

OPINIE GSP Justin Gafiuc » Hațegan, miza scăpată din vizor
OPINIE GSP Justin Gafiuc » Hațegan, miza scăpată din vizor

Articol de - Publicat vineri, 11 decembrie 2020 17:38 / Actualizat vineri, 11 decembrie 2020 17:54

Nebunia de la PSG - Bașakșehir deschide întrebări și despre efectele pe care momentul din Champions League le va avea asupra arbitrajului românesc, în general, dar și la nivelul lui Haţegan, în particular.

E neîndoios că brigada de la Paris va fi ridicată pe eșafod, Colţescu riscă excluderea de la nivel continental, ceea ce, oricum, nu mai e o miză pentru el, fiindcă iese de pe lista FIFA de la 1 ianuarie. La fel, investigaţiile vor putea duce și către asistentul Octavian Șovre, despre care au apărut indicii că a deschis dialogul cu “centralul” despre evenimentele petrecute pe banca turcilor.

Acasă, Colţescu va fi băgat la sertar până prin primăvară, după care va reintra în circuitul intern, mai ales că amiciţia strânsă cu Alexandru Deaconu va juca, probabil, un rol de scut în săptămânile și lunile următoare. Iar dacă va fi să fie totuși o scoatere mai rapidă în decor a lui Colţescu și în ţară, nu ar fi nicicum o surpriză ca inamicul numărul unu al globului la ora actuală să aterizeze pe post de conducător prin staff-ul unei formaţii din Liga 1. Poate chiar Universitatea Craiova, fiindcă relaţiile cu patronul Mihai Rotaru sunt mai mult decât cordiale!

Marea întrebare este: va cădea acum și capul lui Haţegan, pe fondul unui taifun fără margini iscat de-a lungul și de-a latul continentului? Un favorit al delegărilor internaţionale și cu legături strânse la nivelul Comisiei de Arbitri UEFA, “centralului” arădean i s-a dat deja un semn neprietenos: anularea cartonașului roșu acordat lui Pierre Webo, secundul lui Bașakșehir de la care s-a pornit isteria. “Haţegan e șeful brigăzii, iar felul în care el personal a gestionat momentul tensionat l-ar putea costa scump” sunt păreri venite din mediul arbitrilor internaţionali.

Roberto Rosetti, “tatăl spiritual” de la UEFA al lui Haţegan, nu va mai putea interveni probabil pentru românul din Arad, iar “centralul” căzut la mijloc în furtuna pariziană riscă să primească o frână incredibilă într-un moment de maxim avânt european. Asta ar însemna deja periclitarea prezenţei la Europeanul de anul viitor, de unde, în mod normal, nu avea cum să lipsească.

Ar fi al doilea eșec pentru Haţegan, după celebrul episod de la Irlanda de Nord - Elveţia din noiembrie 2017, când un penalty ridicol acordat pentru oaspeţi i-a blocat până la urmă prezenţa la CM 2018. Atunci, o decizie tehnică, acum, posibil, vâltoarea unui caz straniu, care va urmări multă vreme tot fotbalul românesc.

Ovidiu Haţegan, „centralul” de la PSG - Istanbul Basaksehir, s-a mai aflat o dată într-un caz de rasism » Ce s-a întâmplat atunci

Ovidiu Hațegan riscă o sancțiune drastică! Primele estimări

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
tristan
tristan  •  11 Decembrie 2020, 18:05

da cum le stii tu pe toate...cum anticipezi tu totul!!

nicse
nicse  •  11 Decembrie 2020, 18:04

Ce opinii mizere ai tu Justin Gafiuc. Te bucuri ca Hategan este intr-o situatie delicata. Stii tu cat a muncit omul acesta ca sa ajunga in topul arbitrajului continental ? Si vii tu, Gafiuc, un gazetar mediocru, si ii aplici lovituri deloc fairplay. Cum ar fi trebuit sa reactioneze cand este chemat la margine pentru ca turcii numesc brigada de arbitri "***" ? Tu esti adeptul "corectitudinii", dar habar n-ai ce inseamna. Cum ai traduce "*** de culoare" ? ce culoare? negru, galben, rosu. Si la ce te raportezi ? care-i culoarea de baza? de ce? Hai ca am ajuns sa ne prostim, uitand ca ceea ce conteaza este bunul simt si respectul. Sunt sigur ca o sa ma banati dupa textul asta, pentru ca asa ati procedat cand am mai criticat corect, un "jurnalist". Mai lasati "trandul" si folositi-va mintea, multa, ***, cata este.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează