INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ISTANBUL BASAKSEHIR

Pierre Webo nu dă înapoi în scandalul „Colțescu: „A fost un act clar de rasism. E inacceptabil”

Pierre Webo // foto: Imago
Pierre Webo // foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 15 decembrie 2020 11:25 / Actualizat marti, 15 decembrie 2020 11:35

Pierre Webo (38 de ani), antrenorul secund al lui Istanbul Bașakșehir, a postat un mesaj pe Instagram, la o săptămână de la incidentul de la Paris, când arbitrul român Sebastian Colțescu (43) l-a numit „ăla negru”: „Oamenii nu pot fi judecați în funcție de culoarea pielii”.

La o săptămână după scandalul de la Paris, dezbaterea este la fel de aprinsă. În timp ce inspectorul numit de UEFA adună toate datele pentru raportul pe care îl va prezenta Comisiei de Control, Etică și Disciplină, Loți Bölöni afirmă în Adevărul: „Faptul că tu spui «ăla negru» ca să identifice repede un om, păi asta nu poate fi niciodată rasism! Exprimarea lui Colțescu n-a avut nicio urmă de dispreț sau de ură față de persoana care era pe banca echipei turce”. 

Iar Ousmane N'Doye, senegalezul care a jucat ultimii zece ani ai carierei în România, dezvăluie la ProTV că i-a împăcat pe Demba Ba, compatriotul său, și Sebastian Colțescu.

Pierre Webo, consecvent: „Oamenii nu pot fi judecați în funcție de culoarea pielii”

Dar Pierre Webo, antrenorul secund al lui Bașakșehir, nu face niciun pas în spate. Ieri, a postat un mesaj pe pagina sa de Instagram, alături de filmul evenimentelor de pe „Parc des Princes”.

„Pe 8 decembrie, a avut loc un eveniment trist, la meciul cu Paris Saint-Germain, din Champions League. Pentru mine, a fost un act clar de rasism”, a scris fostul internațional camerunez. 

„Îi mulțumesc familiei mele de la Bașakșehir pentru susținere și pentru poziția avută ca reacție la cuvântul rasist folosit împotriva mea. PSG a luat atitudine, sprijinându-ne când a decis să nu mai revină pe teren. Rasismul e inacceptabil, oamenii nu pot fi judecați în funcție de culoarea pielii. 

Sper ca 8 decembrie să fie un moment de cotitură în lupta împotriva rasismului. Să nu se mai întâmple niciodată asemenea incidente discriminatorii”.

VIDEO. Edi Iordănescu: „Nu e vorba de rasism la Sebastian Colțescu. Niciodată!”

Citește mai multe știri despre subiectul Sebastian Colțescu:

Daniel Pancu, despre scandalul de rasism de la Paris: „Am fost făcut peste tot român-țigan!”

Derapaj la adresa lui Demba Ba, după scandalul de rasism cu Sebastian Colțescu: „Dacă ne uităm atent, descoperim că este un activist islamist”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu


Comentarii (15)
penultimul
penultimul  •  16 Decembrie 2020, 03:09

Pe stadion la fotbal, vai de capetele noastre ce auzim. Măscări de mama, scandări rasiste. Imnul cu " pe ei, pe mama lor" . Mergeți la concerte mai bine In LeMonde autorul, fost fotbalist din Benin , Jimmy Adjovi-Boco . Semnează un articol inspirat de și cu dl. Coltescu. Cum sa negi identitatea din motive practice Relatează intervenția lui Demba Ba: Demba Ba, s’est interposé en lançant au quatrième arbitre fautif : « Quand vous parlez d’un homme blanc, vous ne dites jamais “ce type blanc”, vous dites simplement “ce type”, alors pourquoi quand vous mentionnez un homme noir, vous dites “ce type noir” ? » Demba Ba a eu raison de s’indigner. Car désigner un homme par une couleur, c’est lui dénier le droit à une identité. Ok. Suntem de acord - a desemna un om prin culoarea sa inseamna a-i nega identitatea și te indigni. Și nu trece un paragraf Ils ont été animés d’un esprit de rébellion initié et encouragé par Rosa Parks lorsqu’elle décida, dans l’Amérique ségrégationniste d’il y a soixante-cinq ans, de ne pas laisser sa place à un voyageur blanc dans un bus. Voyageur blanc ? După ce chiar autorul afirmase că a desemna o persoana prin culoarea sa - pasagerul din Montgomery Alabama putea fi rasist, segregationist, bărbat, femeie, tinar, bătrîn, de ce religie or fi fost, veteran de război au scutit de armata, *** sau cultivat, membru *** sau mason, republican sau democrat a fost redus la un singur atribut - culoarea pielii. E mai practic sa zic

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

stalky
stalky  •  16 Decembrie 2020, 01:05

„Oamenii nu pot fi judecați în funcție de culoarea pielii”. Domnule Pierre Webo arbitrul nu te-a judecat dupa culoarea pielii ci te-a identificat dupa culoarea pielii. E o mare diferenta. Dar pe tine nu te intereseaza sensul cuvintelor. Acum cei drept nici nu mai poti schimba macazul. Dar atentie! o sa-l schimbe altii. Poate nu acum , ca oamenii sunt fricosi . Dar si tu esti speriat. Ti-e frica sa nu descopere astia ca te-ai inflamat din cauza cartonasului rosu. Dar esti un tip istet si ai dat-o pe rasism. De acum, dupa 8 decembrie, poti sa bei linistit la volan Daca te prind si iti "umfla" permisul le spui ca te-au facut negru.Baietii iti returneaza permisul cu scuzele de rigoare si Neymar cu Mbapee repede in genunchi sa nu piarda vreo lupta cu rasismul.

soring7
soring7  •  15 Decembrie 2020, 20:37

*** ****** ********* ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează