INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BAȘAKȘEHIR

Scene nemaivăzute în istoria Ligii Campionilor! Bașakșehir și PSG au părăsit terenul, după o replică rasistă a lui Sebastian Colțescu!

Basaksehir a părăsit terenul în prima repriză a meciului cu PSG, după ce arbitrul Sebastian Colțescu a folosit o expresie rasistă la adresa lui Demba a.
Basaksehir a părăsit terenul în prima repriză a meciului cu PSG, după ce arbitrul Sebastian Colțescu a folosit o expresie rasistă la adresa lui Demba a.

Articol de GSP - Publicat marti, 08 decembrie 2020 22:23 / Actualizat miercuri, 09 decembrie 2020 19:35

Bașakșehir și PSG au părăsit terenul în ultima etapă din grupele Ligii Campionilor, după ce arbitrul Sebastian Colțescu a folosit o expresie rasistă la adresa lui Pierre Webó.

Sebastian Colțescu, al patrulea oficial al partidei din grupele Ligii Campionilor, a comis un derapaj în prima repriză. L-a numit pe Pierre Webó, oficialul campioanei Turciei, „negru”. Banca de rezerve a turcilor a reacționat imediat.

În minutul 14, după mai multe proteste de pe banca turcilor, Colțescu l-a informat pe Hațegan că trebuie să elimine pe cineva. L-a indicat pe Webo, folosind un apelativ rasist: „Băi, băi, ăla negru”. Turcii au înțeles ce a spus arbitrul român și au răbufnit: „De ce ai zis negru?!”. Jucătorii lui Bașakșehir au părăsit terenul, strigând: „La naiba, vrem puțin respect! Asta nu e normal!”. Cei de la PSG s-au alăturat protestului și au mers la rândul lor spre cabine. 

Sebastian Colțescu, derapaj rasist în Liga Campionilor. EXCLUSIV Csaba Asztalos, reacție după scandal: „Incident de o gravitate extremă, o pată imensă pentru România”

Bașakșehir poate pierde la „masa verde”

După ce echipele au intrat la vestiare, UEFA a analizat contextul și le-a transmis turcilor că trebuie să intre pe teren până la ora 23:00 (ora României), altfel riscă să piardă partida la „masa verde”. Jucătorii de la PSG și-au dat acordul să intre pe teren, însă turcii au refuzat să ofere vreun răspuns.

Sebastian Colțescu, derapaj rasist în Liga Campionilor

Demba Ba i-a cerut explicații lui Colțescu. Atacantul trecut prin Premier League a fost înregistrat spunând: „Când te-ai referit la el (n.r. arată spre alt fotbalist) nu ai spus «acest tip alb», ai spus acest tip. Ascultă-mă! Atunci de ce ai menționa «acest tip negru» în cazul meu?”.

Partida a fost abandonată!

VIDEO Dialog aprins între Thomas Tuchel și un jucător al lui Istanbul Basaksehir: „L-ai auzit să spună asta? Calmează-te” vs. „A recunoscut!”

Cristi Balaj vine cu o altă variantă despre scandalul din Liga Campionilor: „Sunt convins că așa a fost”

Mircea Badea, contra curentului: „Să identifici un om după culoare e o inabilitate, NU e rasism! Vă spun ce înțeleseseră ei de fapt”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (267)
gazzaev.lewis
gazzaev.lewis  •  08 Decembrie 2020, 23:06
Postat de Dogaru Lucian pe 08 Decembrie 2020, 22:52

Nu stiu daca un alb facea atata scandal daca unu ii zicea alb.....mi se pare o prostie sa te tavalesti atata ca lui i-a zis ***....***..ce naiba...sa va zica voua albi..care e problema...

O sa incerc sa-ti explic un concept simplu. Cineva se intreba de ce nu a aparut un curent "all lives matter",si exista doar "black lives matter". Exista o diferenta intre a te focusa pe ceva si a include ceva intr-o structura. Discriminarile rasiale au fost si sunt o problema sensibila. Totusi amploarea cu care sunt discriminati oamenii de culoare intrece orice alt tip de discriminare in lume. Este o problema reala si nimeni nu o poate ascunde. Cand spui ca toti oamenii conteaza, de fapt acorzi suportul/sustinerea tuturor, cand in realitate cei cu adevarat oprimati nu beneficiaza de intreaga ta atentie. E ca si cum ar fi un incendiu undeca, dar tu in loc sa-l stingi, incepi sa dai cu extinctorul prin tot cartierul. Sper sa te fi educat si sa nu-mi fi pierdut vremea. Desi, bineinteles, sunt sigur ca multi nu vor intelege.

2964764060229270
Benedic Gabriel Duck  •  09 Decembrie 2020, 11:48

Oameni buni,nu vă mai chinuiți!!! Nu vedeți ca onorata redacție taie tot???? Eu,personal sigur n-o să mai comentez că n-are sens!!!!Nu vedeți că-s numai puncte,puncte peste tot????Bai ,chiat toți suntem nesimțiți și folosim "limbaj jignitor",ori aveți VOI o problemă cu libera exprimare a oamenilor????

ovydyusb
ovydyusb  •  08 Decembrie 2020, 22:47

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (267)
Comentează