INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BASAKSEHIR

Ultimele detalii despre „cazul Colțescu” » UEFA îi anchetează și pe turci! Cine ar fi spus „românii sunt țigani” + ce riscă Hațegan

Momentul scandalului de la Paris +11   FOTO
Momentul scandalului de la Paris

Articol de - Publicat vineri, 11 decembrie 2020 12:33 / Actualizat vineri, 11 decembrie 2020 13:19

Ovidiu Hațegan riscă să rateze, din cauza „cazului Colțescu” de la PSG - Bașakșehir din Liga Campionilor, al doilea turneu final consecutiv, Euro 2020, după mondialul din 2018. Pe lângă brigada de arbitri din România, UEFA îi anchetează și pe turci!

Scandalul de la Paris, devenit subiect de dezbatere pe întregul continent, e privit cu mare atenție de UEFA. Forul european a deschis o anchetă în urma acuzațiilor de rasism îndreptate împotriva lui Sebastian Colțescu, la PSG - Bașakșehir, numind un inspector care va prezenta concluziile sale peste 10 zile, anunță Daily Mail, decizia urmând a fi luată de Comisia de Control, Etică și Disciplină.

Euro 2020 era aproape sigur pentru Hațegan

Vor fi analizate rapoartele delegatului UEFA și ale arbitrului, dar mai ales înregistrările audio, considerate cele mai importante probe în acest dosar. Colțescu riscă minimum 10 meciuri de suspendare, iar Ovidiu Hațegan, contestat pentru modul cum a gestionat incidentul, ar putea să rateze din cauza conflictului tot restul sezonului în Champions și Europa League. Și, mai ales, poate pierde delegarea la Euro, care era văzută ca aproape sigură la Nyon în această toamnă.

Șovre, și el cercetat

Ar fi al doilea turneu final consecutiv ratat de "centralul" în vârstă de 40 de ani, după Mondialul din 2018, o consecință a unei mari erori de arbitraj la Irlanda de Nord - Elveția 0-1, în turul barajului CM. Un penalty greșit acordat care a decis calificarea Elveției la competiția din Rusia.

Dacă se va confirma că Octavian Șovre a folosit și el cuvinte considerate rasiste pe "Parc des Princes", în timpul comunicării cu Hațegan, poate fi și el sancționat.

Okan suspendat?

Și comportamentul turcilor va fi cercetat în această investigație. Amenințările de pe banca lui Bașakșehir, împotriva arbitrului, de genul "O să vii tu în Turcia!", dar și comentariul care se aude în înregistrare: "În țara mea, românii sunt țigani, dar eu nu am cum să-i numesc țigani". Care ar fi al antrenorului Okan Buruk, fost coleg la Galatasaray între 1991 și 2001 cu 6 jucători români: Hagi, Gică Popescu, Adrian Ilie, Filipescu, Rotariu și Luțu. Nu ar fi exclus ca Okan să fie și el suspendat. 

Arbitrii vor discuta „cazul Colțescu” în două reuniuni

Subiectul central al ședinței Comisiei de Arbitraj UEFA, săptămâna viitoare, va fi tocmai "cazul Colțescu". La fel, la reuniunea anuală a arbitrilor, organizată în ianuarie (probabil online, din cauza pandmiei). Daily Mail dezvăluie că forul continental plănuiește să modifice cursul pentru arbitri, intensificând programul de educare a lor asupra discriminării.

VIDEO. Ovidiu Hațegan, prima reacție după derapajul rasist al lui Sebastian Colțescu » Ce a spus la revenirea în România

Citește mai multe știri despre scandalul de la PSG - Basaksehir:

Pierre Webo a rupt tăcerea după scandalul de la Paris: „Arbitrul a depășit orice limită”

Falemi a fost întrebat dacă s-ar fi simțit ofensat dacă Colțescu s-ar fi referit la el exact cu același apelativ. Răspunsul dat de fostul fotbalist

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (50)
10158852754234860
Adrian-Cristian Radanta  •  14 Decembrie 2020, 05:25

Poate ar trebui sa amintim presei internaționale ca romanii nu sunt fier vechi și Irina Begu nu e "***" cum s-a exprimat Caroline Garcia într-un meci direct. În rest Coltescu are o singura data vina, aceea ca nu știa funcția de antrenor secund la lui Webo, ca să se poate adresa cu acest indicativ.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

647961848972425
Dani Dani  •  13 Decembrie 2020, 12:10
Postat de cordell.hull pe 11 Decembrie 2020, 21:31

Drapelul Germaniei are culorile galben rosu negru

nu , are culori rosu ,galben si afro americana

1195078783842427
Cantemir Mefa  •  12 Decembrie 2020, 14:48

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează