INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BASAKSEHIR

Acuzat de rasism, Colțescu a devenit victima unor remarce rasiste după incidentul din Ligă! Cuvinte reprobabile adresate arbitrului român

Sebastian Colțescu
Sebastian Colțescu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 decembrie 2020 10:59 / Actualizat miercuri, 09 decembrie 2020 19:48

Sebastian Colțescu (43 de ani), arbitru de rezervă la meciul dintre PSG și Istanbul Basaksehir, a comis un derapaj rasist în timpul partidei de pe „Parc des Princes”, numindu-l  „ăla negru” pe Pierre Webo (38), antrenorul secund al turcilor.

Nefericitul moment a făcut rapid înconjurul lumii. Reacțiile au început să curgă rapid, atât din partea oamenilor de fotbal, cât și din partea persoanelor de rând. 

Din păcate însă, arbitrului român i-au fost atribuite cuvinte reprobabile, care scot la iveală din partea multora întocmai lucrul pentru care Colțescu este acuzat: rasismul. 

Reacții șocante după derapajul rasist al lui Sebastian Colțescu

Iată doar câteva dintre reacțiile condamnabile de pe rețelele de socializare, la adresa lui Sebastian Colțescu:

  • „Fiu de t***ă”
  • „Nici măcar nu e așa alb el însuși”
  • „E doar un țigan român”
  • „Jupuiți-i pielea”
  • „Fiul unor părinți cu IQ mic”
  • „Ucideți-l pentru ceea ce a spus”
  • „Fiul unei t***e țigance”

Povestea carierei lui Sebastian Colțescu

De ocupație inginer, absolvent al Facultății de Electromagnetică, Sebastian a jucat fotbal înainte să devină „central”.

 „Am jucat la Electroputere Craiova, cu Dănciulescu și cu Claudiu Răducanu. Eu eram mijlocaș la închidere, însă am simțit că n-aș fi atins un nivel bun. Așa că am devenit arbitru la 19 ani. Ca jucător de fotbal n-aș fi ajuns niciodată la treapta pe care am urcat cu arbitrajul. Însă nu cred că pot să fac 10 la sută pentru arbitraj din cât mi-a dat mie meseria asta! Am văzut aproape toată Europa gratis datorită acestui job”, spunea arbitrul din Bănie în urmă cu mai mulți ani. 

17 aniau trecut de la debutul oficial al lui Sebastian Colțescu în Liga 1. A debutat pe 28 noiembrie 2003, la confruntarea Oțelul Galați - Gloria Bistrița 1-0

Mai multe știri despre Sebastian Colțescu:

Rasism sau „doar o remarcă neinspirată”? GSP deschide dezbaterea. Opinia unui specialist + detaliu important: pe bancă mai erau doi jucatori de culoare

Ciprian Marica, despre scandalul de la Paris: „Alo, domnilor?! Și noi am fost făcuți țigani”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (17)
2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  10 Decembrie 2020, 00:04

Pe astea nu le aude, nu le vede si nu le ia nimeni in seama. Se face atata caz incat o sa ajungem sa ne si ferim sa privim in fata vre-un individ protejat de asemenea reguli *** de teama sa nu fim acuzati de priviri rasiste, xenofobe si antisemite. Am luat-o rau pe aratura!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

balaur
balaur  •  09 Decembrie 2020, 21:18

Aseara n-a fost vorba de rasism, dar Coltescu merita toate astea, pentru jafurile din arbitraj, pentru sutele de meciuri distruse, pentru aroganta!

117160982529853
Mihai Nistor  •  09 Decembrie 2020, 18:23

Voi ati banat cand am spus ca suntem facuti "romi" si voi folositi cuvantul *** in titlu. Cat de ipocriti sunteti? Voi sunteti plaga societatii ptr ca promovati ura. De ce nu sariti arsi cand romanii sunt jigniti?? Ptr ca sunteti josnici. Suntem rasisti ptr ca...ce? Ca ne aparam? Luati apararea oricui mai putin a romanilor mereu. Sunt nationalist. Nu accept sa fim jigniti ca natie doar ca sa dea bine unora. Sunteti ridicoli. Cand a jucat nationala in Franta si aia au pus romi la vioara pe afis de ce nu ati facut atata scandal?? Ptr ca sunteti lasi!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează