INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BASAKSEHIR

Arbitrul care ne-a împiedicat să ajungem la EURO 2004 îl apără pe Sebastian Colțescu: „Pentru mine, intenția este decisivă”

Urs Meier // foto: Guliver/gettyimages
Urs Meier // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 10 decembrie 2020 12:42 / Actualizat joi, 10 decembrie 2020 15:50

Fostul „central” elvețian Urs Meier, acum analist TV, nu vede nimic rasist în ceea ce i-a spus arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu lui Hațegan în meciul dintre PSG și Istanbul Bașaksehir: „În contextul dat, vorbim de un moment incendiar, intenția nu poate fi judecată drept rasism”.

Se înmulțesc susținătorii lui Sebastian Colțescu, în scandalul rasist de la Paris. După John Barnes (ex-Liverpool) și Micah Richards (ex-Man. City), doi foști fotbaliști de culoare!, arbitrul de rezervă al meciului PSG - Bașaksehir, cel întrerupt marți, în minutul 15, este apărat și de un fost mare arbitru elvețian.

Urs Meier, de partea lui Sebastian Colțescu

Urs Meier, care ne-a refuzat prezența la Euro 2004 prin câteva decizii controversate, luate în cursul partidei Danemarca - România (2-2), din preliminarii, a comentat incidentele de pe Parc des Princes la postul Teleclub, unde este analist: 

„În limba română, «negru» înseamnă negru. Când șeful tău aleargă spre tine, ca Hațegan spre al patrulea arbitru, și întreabă: «Cine a fost?», iar tu îi răspunzi lui într-un moment incendiar: «A fost negrul de acolo», atunci intenția nu poate fi judecată drept rasism în acest context. Iar pentru mine, intenția este decisivă în evaluarea unei asemenea situații. Antrenorii și membrii staff-ului n-au numere, ca jucătorii, deci este de înțeles că spune în mai multe rânduri «negrul acela» pentru a face diferențierea”.

Fostul arbitru FIFA a dezvăluit că reacțiile telespectatorilor la analiza sa au fost în marea lor majoritate favorabile: „N-am primit decât vreo trei, patru e-mailuri negative. Atât”.

+7 FOTO

Urs Meier, arbitru de tristă amintire pentru România

Meier a fost criticat dur în septembrie 2003, după meciul României cu Danemarca, de la Copenhaga. „Tricolorii” își jucau ultima şansă de calificare la Euro 2004, le trebuia o victorie, însă n-au obținut decât o remiză, 2-2, pentru care l-au acuzat pe elvețian. 

I s-a imputat primul gol al gazdelor, înscris dintr-un penalty acordat foarte ușor, precum și prelungirea exagerată a partidei, cu 5 minute, ceea ce le-a permis danezilor să egaleze la doi în ultimele secunde.

Sebastian Colțescu, apărat și de Rolf Fringer 

Și fostul selecționer al Elveției, Rolf Fringer, susține teoria lui Urs Meier. „Poate că a fost o reacție exagerată din partea secundului și a întregii delegații a lui Bașaksehir să părsească terenul. Trebuie investigat, văzut exact ce s-a întâmplat. Dar dacă se dovedește că avem de-a face cu o neînțelegere, atunci reacția turcilor e exagerată. 

Dacă al patrulea arbitru chiar i-a spus «centralului» că este vorba despre «negrul acela», atunci nu trebuie să fii supersensibil”, a comentat tehnicianul austriac pentru Teleclub.

VIDEO. Ovidiu Hațegan, prima reacție după derapajul rasist al lui Sebastian Colțescu » Ce a spus la revenirea în România

Citește mai multe știri despre scandalul de la Paris:

Kylian Mbappe, reacție dură despre scandalul de rasism cu brigada din România: „Ne-am săturat, intolerabil!”

Încă un moment controversat în PSG - Bașakșehir! Ce era să pățească înlocuitorul lui Hațegan + I-a fost frică să arate „roșu”?

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (31)
risc_mix
risc_mix  •  10 Decembrie 2020, 13:39

Bravo Ursule! O lectie de de bun simt pe care trebuie sa si-o insuseasca si ,,marii'' arbitri romani craciunescu si porumboiu . Niste fatarnici, care uita ca nici pe departe n-au fost cei mai corecti din lume acum sar la gatul lui coltescu ca niste animale de prada. Cu atata ura de parca coltescu ar fi cel putin criminal de razboi. Si asta fara sa existe o ancheta care sa spuna ca ar fi coltescu vinovat

clod1971
clod1971  •  10 Decembrie 2020, 14:08

Strainii sunt obiectivi, in schimb desteptul de ministru al sporturilor...hop...cere scuze in numele sportului romanesc.Scuze...pt ce?

nelu_faget
nelu_faget  •  10 Decembrie 2020, 13:21

Știi că ai 100% dreptate dacă ești român și îți ia apărarea până și Urs Meier

Vezi toate comentariile (31)
Comentează