INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CHINA

Guangzhou Evergrande - Jiangsu Suning 1-2. VIDEO Olăroiu reușește să îl învingă pe Cannavaro și câștigă finala campionatului din China!

Olăroiu reușește să îl învingă pe Cannavaro și câștigă finala campionatului! +2   FOTO
Olăroiu reușește să îl învingă pe Cannavaro și câștigă finala campionatului!

Articol de - Publicat joi, 12 noiembrie 2020 20:38

Cosmin Olăroiu a reușit. Este campion al Superligii chineze cu Jiangsu Suning, în premieră în istoria clubului din Nanjing! Antrenorul român a detronat-o pe Guangzhou Evergrande, de opt ori câștigătoare a titlului în ultimele nouă sezoane, după ce a învins azi în retur cu 2-1 (0-0 în tur).

La fel ca-n prima manșă de-acum cinci zile, finala de la Suzhou n-a abundat în ocazii. S-a jucat cu încrâncenare, tribunele populate cu 5.000 de fani sporind tensiunea. Miza era imensă, orice detaliu conta. Pe margine, Olăroiu și Fabio Cannavaro, aflați în aceeași echipă în 2013-2014 la Al-Ahli Dubai, arau terenul pe margine, se agitau și trăiau intens. 

Doar două șuturi cadrate în prima jumătate de oră. Două „galbene", cu faze în care Talisca a fost în ambele roluri, victimă și agresor. Și accidentarea lui Yang Boyu, după un duel la cap cu Elkeson, brazilianul devenit Al Kesen. Cel mai aproape de gol e Eder Martins, șut din întoarcere pe centru prins de portar.

Eliminare și gol din lovitură liberă deviată

Prima repriză, echilibrată, curgea spre un rezultat alb. Până la cornerul avut de Guanzghou, spre final. Alex Teixiera, unul dintre cei trei brazilieni ai lui Oli, a interceptat mingea pornind din propria jumătate, l-a pierdut pe drum pe Jiang Guangtai, iar cursa spre gol n-a putut fi stopată decât prin ținere de He Chao. În afara careului ori pe linie? 

Arbitrul a avut nevoie de a revedea faza cu VAR și a luat decizia corectă: fără penalty, dar eliminare. "Directa" de la limita careului a adus a doua lovitură teribilă pentru campioană. Eder a trimis balonul în zid și, din Paulinho, a deviat în plasă. 1-0 pentru Jiangsu. Cu om în plus încă o repriză, titlul se îndrepta spre Olăroiu!

Teixeira a dat sentința

Trupa lui Cannavaro nu și-a revenit, iar imediat după reluare, scenariul s-a repetat. Din nou cu o minge pierdută (Talisca) în terenul advers, contraatac cu pasă la Teixeira și gafă Jiang Guangtai, care i-a așezat mai bine mingea brazilianului. A urmat o execuție de clasă la colț din afara lui 16 metri și 2-0. Wakaso s-a aruncat în spatele lui Olăroiu, iar fanii "albaștrilor" deja sărbătoreau un triumf istoric (48). Ce mai putea face Evergrande? Nu s-a predat și a mai sperat.

Gol doar de consolare

După un sfert de ceas, Wei Shihao, intrat după "roșul" încasat de He Chao, a apărut perfect cu capul în careul mic și a strâns scorul. Dintr-odată s-a schimbat meciul, s-a trecut la replici pe contre, ritmul a crescut, la fel suspansul. Teixeira a continuat să semene panică în apărarea campioanei. 

Iar Eder n-a reușit să înscrie și de la 19 metri, șutând "peste" din lovitură liberă. Și nici n-a avut luciditatea de a profita de assistul de 3-1 al lui Teixeira. Ce a căutat să scoată apoi un penalty, într-o altă fază în care Jiangsu putea închide jocul. A rămas 2-1. Oli e campionul.

Vezi aici festivitatea de premiere:

Guangzhou Evergrande - Jiangsu Suning 1-2

Guangzhou Evergrande - Jiangsu Suning, echipe de start:

Guangzhou Evergrande: Liu Dianzuo - Zhang Linpeng, Tyias Browning, Ji-Soo Park, Wu Shaocong - Xin Xu - Fernandinho, Chao He, Paulinho, Elkeson - Talisca
Antrenor: Fabio Cannavaro

Jiangsu Suning: Gu Chao - Abduhamit Abdugheni, Yang Boyu, Miranda, Yun Zhou - Pengfei Xie, Wu Xi, Mubarak Wakaso, Xiang Ji - Eder, Alex Teixeira
Antrenor: Cosmin Olăroiu

VIDEO. Cum a fost motivat Romeo Surdu de către Cosmin Olăroiu, înaintea finalei de Cupă împotriva lui Dinamo

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

EXCLUSIV Liviu Ciobotariu s-a înțeles cu noua echipă! Obiectivul e salvarea de la retrogradare

Un fost jucător îi face o caracterizare senzațională lui Lucescu: „E atât de persuasiv încât dacă ar vorbi cu un politician l-ar convinge să-și schimbe partidul"

Citește și:

Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Superliga
Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Liga 2
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Tenis
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (75)
fortzzza
fortzzza  •  13 Noiembrie 2020, 03:58

Îi mânca Guangzhou dacă erau 11-11. Și în 10 i-au dominat copios. Câtă baftă la ambele goluri marcate de Jiangsu, primul o deviere de toată frumusețea, al doilea ping-pong între fundaș și atacant. Asta nu-i mănâncă din meritele antrenorului pentru că a ajuns totuși în această fază a competiției, dar trebuie mentionat.

suprastark
suprastark  •  12 Noiembrie 2020, 20:48
Postat de vladutz13 pe 12 Noiembrie 2020, 17:55

Sunt curios ce parere ai despre nivelul lui Dan Petrescu ca antrenor... cineva care a capotat complet prin campionate de tipul asta...

iti raspund pentru ca te respect, Dan Petrescu dupa parerea mea este un antrenor foarte bun pentru echipele gen "underdogs" este ca un element catalizator care aduna echipa si apoi o tine sub o presiune constanta, dar pozitiva desi pare negativa tinand cont ca se vaita mereu. Performantele sau neperformantele sale in china sau in orientul mijlociu nu au nici o relevanta din moment ce fotbalul prestat in asemenea zone este un fenomen ridicol cu toate starurile sau superstarurile care au emigrat pe "partea economica". Pe Dan petrescu, l-as vedea la Sheffield United sau Nottingham Forest sau de ce nu la Leeds United. SuperDan o sa ajunga intr-o zi in fotbalul britanic si o sa reuseasca.

suprastark
suprastark  •  12 Noiembrie 2020, 20:23
Postat de the.workaholic pe 12 Noiembrie 2020, 19:07

Pentru cei care minimalizează performanța lui Olăroiu, să vedem ce jucători au fost azi pe teren: Talisca( venit de la Benfica),Santini(Anderlecht), Paulinho(Barcelona), Eder(Inter Milano), Browning(Everton), Miranda(Atletico, Inter ), Alex Texeira(Șahtior). Mai joacă pe acolo un Oscar,Hulk, Arnautovic,Fellaini etc. Rafa Benitez, Cannavaro, Vitor Pereira, Uli Stielike,Bruno Genesio ,ca să nu mai vorbim că Oli a fost adus în locul lui Capello, acum 2 ani...

Expiratii sau incepatorii din Europa.

Vezi toate comentariile (75)
Comentează