INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LIGUE 1

Boloni, contact dureros cu Ligue 1 » Metz a fost zdrobită la debutul în noul sezon

Metz, formația antrenată de Ladislau Boloni (70 de ani), a fost învinsă clar în primul meci de la revenirea în Ligue 1, scor 1-5 pe terenul lui Rennes.  / FOTO: Imago
Metz, formația antrenată de Ladislau Boloni (70 de ani), a fost învinsă clar în primul meci de la revenirea în Ligue 1, scor 1-5 pe terenul lui Rennes. / FOTO: Imago

Articol de - Publicat duminica, 13 august 2023 20:10 / Actualizat duminica, 13 august 2023 20:13

Metz, formația antrenată de Ladislau Boloni (70 de ani), a fost învinsă clar în primul meci de la revenirea în Ligue 1, scor 1-5 pe terenul lui Rennes. 

Într-o carieră de trei decenii, Loți Boloni s-a temut mereu că nu va mai putea antrena la un moment dat, o spaimă cu care crescuse în regimul comunist. Acum e la Metz și tocmai s-a întors în Ligue 1 după 12 ani. Primul meci, înfrângere dureroasă la Rennes (1-5), una dintre fostele sale echipe.

L'Equipe anunță că Neymar a bătut palma cu noul club! Va încasa 160 de milioane de euro în următoarele două sezoane
MERCATO
L'Equipe anunță că Neymar a bătut palma cu noul club! Va încasa 160 de milioane de euro în următoarele două sezoane

Revenit în Ligue 1 după 12 ani, acum cu Metz, al 5-lea său club francez (a mai fost la Nancy, Rennes, Monaco și Lens), Ladislau Boloni a vorbit pentru L'Equipe despre trecutul său de antrenor chiar înaintea primului meci, contra lui Rennes.

Rennes - Metz 5-1 » „Frica lui Boloni”, cronica meciului semnată de Theodor Jumătate

„Am părăsit România în 1988, ca jucător, pentru un an și jumătate, și acest an și jumătate durează de atunci. Mi-a fost mereu teamă că totul se oprește și nu mai pot continua. Și nici n-am avut curajul să spun stop când trebuia. Când am promovat cu Nancy, un alt club francez m-a căutat. N-am putut zice da. La Sporting, după un prim an minunat, nu mai erau bani în al doilea sezon și ar fi trebuit să schimb, însă mi-a fost frică de ce se putea întâmpla după aceea", a declarat Boloni.

Tehnicianul, 70 de ani (cel mai în vârstă antrenor din Ligue 1), a explicat secretul acelei spaime. 

„Fiind maghiar în România, ne era mai greu decât altora. Ne temeam de ziua următoare, iar eu voiam să fiu permanent sigur. Și în fotbal, la fel. Mi-a fost mereu frică, pentru că, dacă mă opream, nu știam cum să asigur familiei o viață bună. Soția mea era actriță și a renunțat la tot când a venit în Belgia, apoi în Franța. Rămăsese responsabilitatea mea. Față de fiica mea, la fel".

Boloni: „«Nebunul a interzis». Nebunul eram eu”

Și-a amintit că, atunci când era jucător, "oamenii trăiau într-o sărăcie cruntă, pe vremea lui Ceaușescu. Dar noi, fotbaliștii, o duceam bine, eram instrumente de propagandă pentru regim". Dar nu voia să intre în armată, "nu-mi plăceau uniformele. Nu acceptam să-mi fie șef unul care nu a studiat ca mine, care nu a jucat la națională ca mine, care n-a câștigat nimic".

Întreaga lui carieră i-a afectat familia. "Se realizează acum un mic documentar despre mine. Ascultând-o pe fiica mea, în vârstă de 40 de ani, mi-am spus că eram un monstru. Ea nu a venit niciodată să mă vadă la un meci. De ce? «Nebunul a interzis». Nebunul eram eu".

A rezistat o repriză. S-a prăbușit după pauză

Pe teren, Loți i-a cedat mingea lui Rennes, care a dominat, a avut 82% posesie în primul sfert de oră. Dar la pauză a fost 1-1. Cum au deschis scorul gazdele (Kalimuendo 20), lorenii au reacționat prompt. Maziz a egalat la faza următoare (21). 

Oaspeții au fost periculoși pe contraatac, Mikautadze aproape de 1-2. Însă și portarul Oukidja i-a salvat de câteva ori pe jucătorii lui Boloni în prima repriză.

La reluare, bretonii au controlat total jocul, marcând încă de patru ori: Gouiri (51, 2-1), care a deviat cu șoldul șutul căpitanului Bourigeaud, Doku (67, 3-1), acesta reluând în plasă o minge respinsă, și "dubla" lui Salah (87 și 90+4, 5-1).

Era foarte greu pentru Boloni să obțină mai mult. Diferență mare între cele două echipe. În următoarea etapă, va fi mai dificil. Vine Marseille la Metz

FINAL. Rennes - Metz 5-1

Rennes: Mandanda - Belocian, Omari, Assignon, Theate - Le Fee, Santamaria, Bourigeaud - Doku, Kalimuendo, Gouiri 
Antrenor: Bruno Genesio 

Metz: Oukidja - Kouao, Traore, Cande, Colin - Ndoram, Jean Jacques - Camara, Maziz, Sabaly Mikautadze 
Antrenor: Ladislau Boloni

VIDEO. Diversele pasiuni ale lui Ladislau Boloni: „Dintre Messi, Maradona și Pele, îl prefer pe Ronaldo”

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Alexandru Pașcanu, prezentat la noua echipă

Roberto Mancini, selecționerul campioanei Europei, și-a dat demisia! Cine e principalul favorit pentru banca Italiei

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (6)
VardyParty
VardyParty  •  14 August 2023, 08:20

Tare greu a dus-o maghiarul asta in România.

c4n1b4lul
c4n1b4lul  •  13 August 2023, 23:59

*** ăsta șovin vine și zice că neamul lui a fost persecutat de comuniști, în timp ce în anii 1950-1960 au avut parte de o regiune autonomă, unde românii erau caftiți de trupele de securitate dacă nu rezonau cu ideea leftardă de „multiculturalism” forțat, și nu vorbeau limba aia maghiară în public.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

parachioara5
parachioara5  •  13 August 2023, 20:38

omul a fost membru de partid nu maghiar ...eu fiind roman si nefiind membru de partid am dus o mai rau decat ceilalti 3 milioane de membrii de partid ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează