INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANDERLECHT

EXCLUSIV Chipciu nu s-ar mai întoarce niciodată la Steaua: “N-aș avea nervi să mai rabd la fel ca în anii trecuţi. Sunt tot român, dar am o altă gândire”

foto: Raed Krishan, GSP
foto: Raed Krishan, GSP

Articol de - Publicat miercuri, 15 martie 2017 00:01

La 27 de ani, Alexandru Chipciu explică felul în care i s-au schimbat radical viața și gândirea în primele 8 luni petrecute la Anderlecht: ”Nu mă dau eu acum belgian! Sunt mândru că sunt român, dar multe lucruri nu sunt în regulă în țară din punct de vedere sportiv și social”.

După 8 luni petrecute la Bruxelles, Alex Chipciu e parcă alt om decât cel care părăsea Steaua în vara lui 2016, după Euro. Mai senin, mai volubil, mai deschis, mai sigur pe sine. Mai cu gândul la fotbal. O recunoaște chiar el în cantonamentul alb-violeților, unde, după antrenament, e gata să-și dezvăluie noua identitate sportivă, descoperită în tricoul celei mai titrate formații belgiene.

"Am pus suflet, m-au afectat jignirile foarte mari din țară și, chiar dacă uneori nu voiam s-o arăt, subconștientul mă apăsa mereu. Am fost criticat și atacat de multe ori pe nedrept, chiar și după ce câștigam o partidă. Înainte de turneul final din Franța, de anul trecut, eram într-o situație așa de tulbure la club încât naționala însemna pentru mine o presiune mai mare decât pentru oricare alt jucător. M-am bucurat însă că am mers la European, care m-a ajutat să mă transfer la Anderlecht și să scap de ceea ce mi se întâmpla în țară", se confesează Chipciu.

"Mă obișnuisem cu stilul din țară, mă așteptam mereu la jigniri, însă, după experiența de aici, nu m-aș mai întoarce niciodată să joc la Steaua, fiindcă nu va mai fi ce-a fost. N-aș mai avea nervi să mai rabd la fel ca în anii trecuți. Sunt tot român, dar am o altă gândire. Chiar discutam într-o zi cu soția și-i ziceam că nu-mi închipuiam că te poți schimba și acomoda așa de repede într-un mediu precum în Belgia, unde e totuși o viață diferită de cea din țări latine, gen Spania sau Italia. Belgienii sunt mai serioși, mai calculați, nu-și ies din ritm. Noi, românii, mai deviem cu câte o escapadă" Alex Chipciu

 ALTE SUBIECTE EXCLUSIV PRINT

Miză imensă pentru Viitorul - Steaua! Titlul poate depinde de această partidă!

Regula care i-a adus Stelei un superjucător și pe care Becali a vrut-o anulată

"Câinii" vor tripla și avertizează prin Mihai Popescu, fundașul-surpriză: "De ce ne-ar fi teamă de Steaua?!"

INTERVIU. Râmniceanu, își înfruntă fosta echipă: "Viitorul vinde mai bine decât Dinamo. Cred că suntem singurii care jucăm fotbal adevărat în Liga 1"

INTERVIU. Benzar e pe val: "Sper să fiu decisiv contra Danemercei, victoria e obligatorie"

Nu ratați ponturile din pagina dedicată pariorilor!

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (29)
blatistu49
blatistu49  •  15 Martie 2017, 17:19

un baiat inteligent care rezista

1606639746247722
Danut Popescu  •  15 Martie 2017, 16:29

Steaua te-a reparat iar tu in ultima perioada jucai bambilici nu fotbal si aveai gura mare ca a unuia titular la REAL sau BARCELONA! Tu tine-te de treaba acolo,spre binele tausi lasa gargara plina de patetism infantil!

redshow
redshow  •  15 Martie 2017, 16:27

Fara a pune la indoiala faptul ca este unul din cei mai buni fotbalisti romani la ora actuala, pana a jucat in Liga I , Chipciu a aratat de multe ori indolenta . Acolo nu-si permite ....

Vezi toate comentariile (29)
Comentează