INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Joacă în Germania, dar nu sunt băgați în seamă de FRF » Fiul unei glorii steliste și o altă tânără speranță își așteaptă rândul: "Budescu mi-a întins o mână de ajutor"

Antonio Ristea, dreapta
Antonio Ristea, dreapta

Articol de - Publicat miercuri, 29 noiembrie 2017 11:35

Antonio Ristea și Patric-Dominic Panait sunt născuți în aceeași zi (7 februarie 2001) și joacă împreună în Bundesliga la nivel de juniori under 17 la SG Unterrath.

Primul e fundaș central, iar cel de-al doilea e mijlocaș și totodată e fiul fostului stelist Aurel "Joe" Panait. Ambii însă își așteaptă convocarea la naționala sub 17 ani condusă de Sorin Colceag: "Mi s-a spus că sunt urmăriți de cineva de la FRF, dar până acum n-au fost chemați la națională", susține tatăl lui Antonio.

"Antonio a început fotbalul la Petrolul, apoi în Germania la Oberhausen și acum l-au luat cei de la Unterrath, care e echipa a doua a lui FC Koln. Oricum în vară va pleca. Eu nu-l laud că e băiatul meu, dar poți să te uiți pe statistică și să vezi că joacă meci de meci. Neamțul e neamț.

Acolo nu vii cu bani să-ți bage copilul să joace. Eu nu vreau să dau în nimeni de la națională, ci doar să trag un semnal de alarmă. Eu nu zic să-l ia și să-l bage, ci să-l ia în lot, să-l vadă cum se pregătește. Eu vă garantez că veți mai auzi de Antonio", a declarat Sebastian Ristea pentru GSP.

12 meciuri din 14 partide posibile a jucat Antonio Ristea pentru Unterrath, a lipsit două jocuri din cauza accidentărilor. Antonio a reușit și un gol

 Tatăl lui Antonio Ristea spune că i s-a întins totuși o mână de ajutor din partea lui Constantin Budescu, mijlocașul de la FCSB, care a luat legătura cu Florin Lovin, devenit între timp impresar.

"Impresar nu are, mi-e teamă de impresari, sincer. Am observat că cine are impresar are o anumită prioritate. Eu am vorbit cu Budescu și mi-a zis că el e cu Lovin. A spus că-l va urmări pe Antonio. Am fost contactat și de Florin Iacob, s-a interesat de copil, dar mi-a spus să-i trimit o filmare", a adăugat Sebastian Ristea.

"Și băiatul lui Joe e foarte bun. Și el are problema asta, că de ce nu-l cheamă pe băiat la națională, dar nu mai vorbește. Eu sper să nu deranjez cu declarațiile mele" Sebastian Ristea

Borussia Dortmund, Schalke 04, Bayer Leverkusen și Bochum sunt doar câteva dintre echipele care se regăsesc în campionatul unde joacă cei doi români.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
mountytoma
mountytoma  •  29 Noiembrie 2017, 23:30

joe panait glorie stelista? bai jurnalistul lui peste prajit, ai mancat stricat? gloriile Stelei sunt putine si sunt diamante adevarate! joe panait a fost dor unul din cei cateva sute de jucatori care au trecut si pe la Steaua in cariera lor! totusi am retinut ceva din articol. unul din parinti zice ca in germania nu dai bani ca sa joace copilul tau in echipa. adica aici la noi se dau bani ca sa joace x si y in echipa? atunci de ce ne miram ca fotbalul nostru a ajuns atat de jos si ca aproape numai jucatorii proveniti de la academia lui Hagi dau valoare echipelor in care joaca??? peste douazeci de ani veti scrie despre fosta glorie stelista bajenaru?? sau gurita? sau rocha?

cor07
cor07  •  29 Noiembrie 2017, 21:34

para para E vorba despre juniori u17 , ei joaca in bundesliga u17 in caz ca nu ai inteles

helena
helena  •  29 Noiembrie 2017, 21:00

"focusez", "primejdiu"....cuvinte romanesti????

Vezi toate comentariile (13)
Comentează