INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UNGARIA

Un fost internațional maghiar dezvăluie de ce Emeric Ienei n-a reușit ca selecționer al naționalei vecine: „Era un profesionist, dar jucătorii nu l-au acceptat pentru că era străin”

Laszlo Diszti (60 de ani), fostul fundaș central al naționalei Ungariei, a dezvăluit cum a fost perioada petrecută sub comanda lui Emeric Ienei (86 de ani) la naționala țării vecine. +12   FOTO
Laszlo Diszti (60 de ani), fostul fundaș central al naționalei Ungariei, a dezvăluit cum a fost perioada petrecută sub comanda lui Emeric Ienei (86 de ani) la naționala țării vecine.

Articol de - Publicat duminica, 09 aprilie 2023 13:29 / Actualizat duminica, 09 aprilie 2023 13:37

Laszlo Disztl (60 de ani), fostul fundaș central al naționalei Ungariei, a dezvăluit cum a fost perioada petrecută sub comanda lui Emeric Ienei (86 de ani) la naționala țării vecine. 

  • Revista „Craiova Maxima, povestea unei iubiri alb-albastre" poate fi CUMPĂRATĂ ONLINE ---> Comandă AICI!

Fostul stoper al maghiarilor a spus că Ienei era o persoană bună, un profesionist, dar că jucătorii nu prea l-au acceptat, fiind un antrenor străin. Fostul mare antrenor al Stelei a fost selecționerul Ungariei între ianuarie 1992 și martie 1993. Și-a dat demisia în aprilie 1993, după ce a ratat calificarea la Mondialul din 1994, și în locul lui a venit legendarul Ferenc Puskas. 

Alexi Pitu, martor la incidente grave la Bordeaux - Bastia. Bătaie pe teren, insulte rasiste, eliminări, amenințări cu poliția!
FRANȚA
Alexi Pitu, martor la incidente grave la Bordeaux - Bastia. Bătaie pe teren, insulte rasiste, eliminări, amenințări cu poliția!

Laszlo Disztl, despre perioada petrecută la naționala Ungariei sub comanda lui Emeric Ienei: „Pot spune numai lucruri pozitive despre el”

„Pot spune numai lucruri pozitive despre domnul Emeric Ienei. Eu jucam la Brugge când a venit el la naționala Ungariei. Am dezvoltat o relație bună cu dânsul și părerea mea este că el este o persoană calmă și calculată. Mi-a devenit mai târziu antrenor și la club, la Videoton. 

Un fost internațional maghiar dezvăluie de ce Emeric Ienei n-a reușit ca selecționer al naționalei vecine: „Era un profesionist, dar jucătorii nu l-au acceptat pentru că era străin”
Laszlo Disztl. Foto: Imago

Nu era genul de antrenor apropiat de jucători. Era o persoană bună, dar mai degrabă retrasă. Prefera să discute calm cu fotbaliștii, nu să țipe la ei. Nu cred însă că toți jucătorii de la națională l-au acceptat. Era un profesionist, dar maghiarii nu erau obișnuiți să lucreze cu un antrenor străin și astfel nu l-au acceptat. 

Cred că lucrurile ar fi putut sta altfel”, a declarat Laszlo Disztl, potrivit celor de la Sportal.hu. 

În carieră, Laszlo Disztl a jucat la Videoton, Honved Budapesta și Club Brugge. 

Citește și: 

Jose Mourinho îl amenință pe Cassano: „Se distrează, iar ceilalți muncesc serios. Să aibă grijă la Livaja!”

Nu e Chivu! Cine e primul nume de antrenor principal de pe lista celor de la Inter Milano

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (15)
istet10
istet10  •  05 Aprilie 2024, 23:53
Postat de ionescugeorge77 pe 09 Aprilie 2023, 13:54

si la noi lafel s a petrecut cu Daum ...

Ce gluma!

Dobermannul
Dobermannul  •  10 Aprilie 2023, 11:10
Postat de donqhot pe 09 Aprilie 2023, 16:01

bea mai putin. MULT mai putin.

Deci nu te-ai prins ca bati campii.

donqhot
donqhot  •  09 Aprilie 2023, 20:31
Postat de Heiheiargesul1987 pe 09 Aprilie 2023, 19:19

Am mai raspuns o data, mai devreme, dar vad ca nu apare comentariul. Am sa incerc sa rescriu aici ideile de baza. Daca vor aparea ambele raspunsuri, e vina gsp-ului, nu a mea. I agree to disagree: 1. Argesul de la jumatatea anilor 90 pana spre inceputul anilor 2000 ii invingea constant pe cei de la Steaua (de-aia Stoichita declarase ca echipa Fc Arges e o piaza rea pentru ei) si era printre cele mai valoroase echipe ale Diviziei A (cum se chema atunci), asa ca infrangerea despre care vorbesti nu era neaparat o surpriza. 2. Sa pui semn de egalitate intre a face act de prezenta la un turneu final (euro 1984 cu Lucescu) si a trece de grupe (euro 2000 cu Ienei) doar fiindca in 1984 erau mai putine echipe in competitie mi se pare incorect... In statistici, Romania a trecut o singura data de "group stage" la Euro, si asta a fost in 2000, cu Ienei. Oricum, acum nu mai sperăm la niciuna dintre aceste variante.

nu ai fost foarte atent la ce am zis eu. Nu faptul ca Argesul a batut Steaua am vrut sa subliniez, ci ca Steaua a pierdut 2 meciuri consecutive in deplasare cu acelasi scor: 0-4. Este gresit, cred eu, sa spui ca Romania a facut doar act de prezenta in 84. Atunci am pierdut la limita in fata Portugaliei si RFG si am facut egal, 1-1 cu viitoarea finalista a competitiei. Daca o luam dupa logica asta, si in 2000 Romania a facut act de prezenta in sferturile CE (ca sa facem o comparatie corecta trebuie sa mergem pe acelasi numar de echipe) cand a pierdut cu 0-2 in fata Italiei. In fine, ce am vrut eu sa zic este ca, nu stiu de ce, Ienei dupa 1990 nu a mai fost acelasi din 1986. Poate si vina lui, ca odata cu finala de la Sevilla si-a ridicat singur stacheta la o inaltime imposibil de atins de el sau de alt antrenor roman.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează