INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CAMPIONATE

Ce au făcut stranierii » Alexandru Maxim, gol în meciul cu Fenerbahce » Moruțan și Cicâldău, înfrângere în Turcia

Mircea Lucescu, contestat
Mircea Lucescu, contestat

Articol de GSP - Publicat luni, 13 decembrie 2021 23:51

Stranierii români au avut un week-end plin. Printre remarcați s-au numărat Marius Corbu (19 ani), marcator în victoria maghiarilor de la Academia Puskas, Eric Bicfalvi (33 de ani), autorul unui gol spectaculos în Rusia. Marius Marin (23 de ani) și Alexandru Pașcanu (23 de ani) confirmă forma bună și rămân pe locuri promovabile în Italia, respectiv Spania.

Alexandru Maxim, gol în poarta lui Fenerbahce

Alexandru Maxim (31 de ani) a transformat un penalty în minutul 54 al meciului dintre Gaziantep și Fenerbahce, la scorul de 1-1. Alin Toșca (29 de ani) a fost și el titular în centrul defensivei lui Gaziantep. Meciul s-a terminat 3-2 pentru formația românilor.

Moruțan, „uitat” pe bancă la Galatasaray: „Nu e România aici, antrenorul decide”
GALATASARAY
Moruțan, „uitat” pe bancă la Galatasaray: „Nu e România aici, antrenorul decide”

Moruțan și Cicâldău, înfrângere în Turcia

Cu Cicâldău integralist, după ce a ieșit din carantină și cu Olimpiu Moruțan rezervă neutilizată, Galatasaray își continuă seria negativă din campionat. Formația lui Fatih Terim a pierdut deplasarea de la Sivasspor, 0-1, singurul gol fiind marcat de marocanul Faycal Fajr.

Gruparea „Cim Bom Bom” ajunge la 5 meciuri consecutive în Super Lig fără victoire și se află pe locul 9, cu 23 de puncte.

Răzvan Marin, eșec pe terenul liderului din Serie A

Răzvan Marin (25 de ani) a fost integralist în eșecul suferit pe terenul campioanei Inter, scor 0-4. Mijlocașul român a evoluat în nota echipei, fără vreo realizare importantă.

Cagliari rămâne cu o singură victorie obținută în primele 17 etape din Serie A și ocupă penultimul loc, cu 10 puncte. Inter ajunge la 5 victorii consecutive și urcă pe primul loc, peste rivala AC Milan.

Chiricheș, victorie în Serie A

Cu Vlad Chiricheș integralist, Sassuolo a câștigat meciul de acasă cu Lazio, scor 2-1. Pentru gazde au marcat Berardi, respectiv Raspadori, în timp ce pentru echipa lui Mauricio Sarri a punctat Zacagni.

Cu acest rezultat, Sassuolo urcă până pe locul 12, cu 23 de puncte, la două lungimi distanță de adversara de astăzi

Mircea Lucescu, pas greșit în lupta pentru titlu

Dinamo Kiev, formația antrenată de Mircea Lucescu, a remizat pe teren propriu cu Zorya, scor 1-1, în runda cu numărul 18 a primei ligi din Ucraina. Dinamo a controlat autoritar partida, și-a creat nu mai puțin de 22 de ocazii, și a intrat la vestiare cu avantaj, datorită reușite semnate de Buyalskyy în minutul 44. 

Oaspeții au egalat imediat după reluare, iar situația se complică pentru „Il Luce”. Formația lui a căzut pe locul secund în Ucraina. Are 45 de puncte, două sub marea rivală Șahtior.

Ultrașii lui Dinamo Kiev au cerut, din nou, plecarea antrenorului român. Au afișat un mesaj imens cu mesajul: „Un gol, un punct, un bilet spre București”. 

Dennis Man, „invizibil” în Parma - Perugia

Dennis Man a fost introdus în minutul 76 al remizei 1-1 obținute de Parma pe teren propriu, cu Perugia, în runda cu numărul 17 din Serie B. Valentin Mihăilă este în continuare accidentat și nu a făcut parte din lot. 

Jurnaliștii de la Sport Parma nu au fost impresionați de prestația lui Man. I-au acordat nota 5,5 și au notat: „Invizibil! Parma n-a mișcat în flanc de la intrarea lui”.

Alexandru Pașcanu, pe loc promovabil în Spania

Alexandru Pașcanu (23 de ani) a fost integralist în remiza pe care Ponferradina a obținut-o pe terenul lui Leganes, scor 1-1. Fundașul central român a bifat al 16-lea meci ca titlar în actuala stagiune și a avut o prestație sigură. A primit un cartonaș galben în minutul 50. 

Ponferradina, formația lui, ocupă locul secund în LaLiga2, unul direct promovabil, cu 36 de puncte strânse în 20 de etape.

Nicolae Stanciu, încă un meci mare în Cehia

Nicolae Stanciu (28 de ani) a marcat un gol și a oferit o pasă decisivă în meciul pe care Slavia Praga l-a câștigat în fața lui Mlada Boleslav, scor 2-0, în runda cu numărul 18 a primei ligi din Cehia.

Șumudică, umilit în Turcia: Yeni Malatyaspor – Alanyaspor 2-6

  • Au marcat: Aabid 4, Tetteth 17 / Diedhiou 13 –pen., 56, Davidson 23, Akbaba 33, Novais 52, Babacar 90

Trupa lui Marius Șumudică a primit vizita celor de la Alanyaspor, locul 6, în etapa a 16-a din prima ligă turcă și a pierdut categoric, 2-6, deși a condus cu 1-0 și 2-1. Malatyaspor este în prezent pe locul 18, loc retogradabil, cu 14 puncte.

Hearts – Rangers 0-2 » Ianis Hagi a fost rezervă

Rangers, liderul din Scoția, a jucat pe terenul celor de la Hearts, locul 3, . Pentru acest meci, antrenorul  Giovanni van Bronckhorst a decis să nu mizeze pe Ianis Hagi, acesta fiind rezervă.

VIDEO Bicfalvi, gol spectaculos în Rusia

Eric Bicfalvi (33 de ani) a marcat în victoria obținută de Ural, scor 4-1, pe terenul lui Rostov, în runda cu numărul 18 din primul eșalon al Rusiei. Bicfalvi a înscris în minutul 43, când echipa lui conducea deja cu 3-1. „Decarul” s-a desprins din marcaj și a reluat spectaculos, cu capul, din plojon. 

Ural a părăsit zona locurilor retrogradabile. Este pe 11 în Rusia, cu 19 puncte obținute în 18 runde.

Marius Marin, lider în Serie B

Marius Marin (23 de ani) a fost integralist în victoria pe care Pisa, formația lui, a obținut pe teren propriu, contra lui Lecce, scor 1-0, în runda cu numărul 17 din Serie B. Mijlocașul central român a avut o nouă evoluție sigură și pune umărul la parcursul excelent al Pisei. Echipa lui e prima în Serie B, cu 35 de puncte.

George Pușcaș, încă un meci fără gol

George Pușcaș (25 de ani) a fost introdus în minutul 75 al meciului pierdut de Reading, scor 0-1, pe terenul lui West Brom. Atacantul român a ajuns la 250 de zile fără gol marcat la echipa de club. Reading este prima deasupra liniei retrogradării în Championship.

Băluță și Corbu, în cursa pentru podium din Ungaria

Mijlocașul Marius Corbu (19 ani) a marcat un gol în victoria pe care Academia Puskas a obținut-o pe teren propriu, 3-0 contra celor de la Gyirmot, în runda cu numărul 16 a primei ligi din Ungaria. Alexandru Băluță a fost și el titular la gazde, înlocuit în minutul 82. 

Academia Puskas continuă sezonul excelent. Este pe locul 3, cu 30 de puncte, la două lungimi în spatele liderului Ferencvaros.

Radu Drăgușin, victorie în „Derby della Lanterna”

Radu Drăgușin a fost introdus în minutul 68 în „Derby della Lanterna”. Sampdoria, formația românului, s-a impus cu 3-1 pe terenul marii rivale Genoa. Drăgușin a intrat în locul lui Bereszynski și a avut o prestație sigură, lăudată de presa din Italia.

Marius Șumudică, încă un meci complicat în Turcia 

Yeni Malatyaspor, formație antrenată de Marius Șumudică în Turcia, primește vizita lui Alanyaspor, ocupanta locului 6 în prima ligă. Meciul este programat duminică, la ora 15:00. Malatyaspor este într-o situație complicată, antepenultima în Turcia, cu 14 puncte strânse în 15 runde.

Ianis Hagi, derby de clasament în Scoția

Rangers, echipă unde evoluează Ianis Hagi, se deplasează duminică, de la ora 14:00, pe terenul lui Hearts, pentru un meci din runda cu numărul 18 a primei ligi din Scoția. Internaționalul român a fost titular joi, în remiza scoasă pe terenul lui Lyon, în Europa League. Rangers a obținut calificarea în șaisprezecimile de finală.

Rangers e prima în Scoția, cu 39 de puncte obținute în 16 partide. Are un avans de 4 lungimi față de rivala Celtic. Hearts completează podiumul.

Man și Mihăilă, aproape de zona retrogradării în Serie B

Parma, echipa lui Dennis Man și a Valentin Mihăilă, o înfruntă duminică, de la ora 15:00, pe Perugia, în runda cu numărul 17 din Serie B. Parma nu își mai permite niciun pas greșit. E prima deasupra liniei retrogradării, cu 19 puncte strânse în 16 runde. Locurile de play-off sunt tot mai departe, la 9 lungimi.

Ședinţă de urgenţă la Galatasaray pentru transferul lui Dennis Man!
STRANIERI
Ședinţă de urgenţă la Galatasaray pentru transferul lui Dennis Man!

Moruțan, anunțat titular la Galatasaray

Galatasaray, echipă unde evoluează Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan, are o misiune complicată luni, de la ora 17:00, în deplasarea cu Sivasspor, echipă care vine după două victorii consecutive. 

Fatih Terim nu se poate baza pe Alexandru Cicâldău, pozitiv la Covid-19. Galatasaray are o serie de 4 partide fără victorie și ocupă doar locul 7. Distanța față de liderul Trabzonspor este deja una imensă, 17 puncte.

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Reacție surprinzătoare a lui Ragnick, după ce Pogba și-a manifestat intenția de a pleca de la United

Radu Drăgușin, evoluție apreciată în Derby della Lanterna: „Un pic de suferință, dar fără greșeli” + Ce notă a primit

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (12)
observator_federal
observator_federal  •  13 Decembrie 2021, 20:03

Azi portarul Galatei a fost doborât (faultat) de propriul fundaș, arbitrul NU A OPRIT FAZA, iar echipa adversă a profitat și a înscris golul victoriei! La meciul Botoșani - Universitatea Craiova, Istvan Kovacs A OPRIT JOCUL în minutul 49, după ce portarul Eduard Pap a fost lovit în careu de către un coechipier, Braun. Jucătorii Universității Craiova au protestat, considerând că jocul trebuia să continue... DEGEABA. Faza aia a fost ASCUNSĂ (cum bine zicea Hagi) de presa "sportivă" preocupată să demonstreze că ȘI CRAIOVA ESTE FAVORIZATĂ de arbitri... De asta probabil ESTE ASCUNSĂ și faza golului primit de Galata - să nu afle lumea!!

fairplayromania
fairplayromania  •  13 Decembrie 2021, 00:58
Postat de dobrin pe 12 Decembrie 2021, 19:35

Pentru Dennis cu dedicatie melodia Queen: "The Invisible Man", iar pentru Ianis cu dedicatie Nicolae Guta: "De ai tata de valoare"... :)))))

E tare !!!!

126274606358117
Tony Bryder  •  12 Decembrie 2021, 20:20

*** de lucescu ajuta nene si tara ta nationala ta Pana cand vei cauta salarii mari vei décéda pe teren disperat de bani

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează