INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Mircea Lucescu în contre cu o arbitră FIFA din Ucraina: „Aia mi-a pus capac! Ce să explici tu la jucători, măi? Femeile sunt foarte răzbunătoare”

Articol de - Publicat joi, 13 aprilie 2023 17:53 / Actualizat joi, 13 aprilie 2023 17:53

La peste 400 de zile de la izbucnirea războiului dintre Ucraina și Rusia, Mircea Lucescu explică cum se joacă fotbalul în țara vecină, când sunt obligați să se ascundă în buncăre atunci când pornesc sirenele. Mai mult, explică scandalul în care a fost implicat cu arbitrul Katerina Monzul

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Jucați în plin război, iar când sună sirenele fugiți în buncăre?
- Nu în buncăre, mergem la subsol. Vestiarele sunt sub tribune, care sunt din beton armat. S-a întâmplat de curând la Lvov să sune alarma. Am fugit și ne-am întors după o oră și ceva pentru zece minute de joc. A trebuit să le jucăm.

- Și nu e ciudat, nu ți-e frică?
- Nu mi-e frică, niciodată nu mi-a fost frică. Nu mi-e frică nici de operații când le fac.

- Nu compara operațiile cu războiul.
- Frica e aceeași de fiecare dată. Am plecat de la ideea că ți se poate întâmpla orice, în orice moment. Destinul... Dar cel mai greu e cu mintea jucătorilor! Pentru că au familiile împrăștiate prin lume. Chiar și prin România mai sunt familii ale jucătorilor. D-asta merită cele mai multe aprecieri. Sperăm să se termine... Rezultatele trec pe plan secund, pentru că e vorba de supraviețuire, să reușești să te salvezi.

- Chiar dacă ai trecut prin multe în carieră, iar te-ai certat cu arbitrii! Și te-ai plâns...
- Eu nu m-am plâns de arbitraje... Ce-a făcut aia mi-a pus capac. (n.r. Katerina Monzul). În două meciuri cu Șahtior mi-a dat jucător afară, ne-a dat penalty, chiar nu înțeleg de ce a făcut asta. Criticând-o o dată, femeile sunt mai răzbunătoare! Sunt foarte răzbunătoare. Odată m-am luat de arbitrul de linie, care lăsase un ofsaid de trei metri, și am spus după meci că femeile sunt mai sentimentale și pe semne că a vrut să-i ajute. De atunci m-au făcut sexist.

- Dar Monzul e arbitru FIFA. 
- Ca orice femeie, vrea să iasă în față. Să explice, să oprească jocul. Ce să explici tu la jucători, măi? Jucătorii știu foarte bine ce-au făcut. Întrerupea foarte mult jocul și voia să se impună! E un arbitru bun, dar cu noi a greșit foarte tare. Am zis doar că și-au bătut joc de noi, atâta tot. Am dreptul să analizez pentru că este munca mea, iar ea a greșit foarte tare. Am pierdut trei puncte și lumea uită că ești tratat ca un incompetent. Ei trebuie să-și dea seama de greșelile pe care le fac.

CITEȘTE ȘI:

Dezvăluirea lui Mircea Lucescu în emisiunea lui Ioanițoaia: „Craiova l-a refuzat pe Boloni, așa că l-am dus la Steaua!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Dezvăluirea lui Mircea Lucescu în emisiunea lui Ioanițoaia: „Craiova l-a refuzat pe Boloni, așa că l-am dus la Steaua!”
Strigăt de disperare al Cameliei Potec către autorități: „Nu avem un buget pentru organizarea primului și probabil unicului Campionat European de înot, din România!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Strigăt de disperare al Cameliei Potec către autorități: „Nu avem un buget pentru organizarea primului și probabil unicului Campionat European de înot, din România!”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează