INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

Englezii confirmă » Surpriza lui Ange Postecoglou care i-ar oferi o șansă în plus lui Radu Drăgușin

Radu Drăgușin a bifat 10 minute, pe final, în meciul său de debut la Tottenham. Cotidianul Evening Standard l-a notat cu 6 / FOTO: Imago
Radu Drăgușin a bifat 10 minute, pe final, în meciul său de debut la Tottenham. Cotidianul Evening Standard l-a notat cu 6 / FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 18 ianuarie 2024 13:44 / Actualizat joi, 18 ianuarie 2024 15:32

Radu Drăgușin, 21 de ani, transferat pentru 31 de milioane de euro la Tottenham, i-a oferit managerului Ange Postecoglou nu numai o dublură de top pentru Cristian Romero ca stoper-dreapta într-un sistem cu patru apărători. „Dacă Postecoglou nu trece la o defensivă în trei, cum a făcut-o după intrarea lui Drăgușin”, au comentat jurnaliștii englezi de la Talk Sport.

Ange Postecoglou nu l-a transferat pe Radu Drăgușin, cu 31 de milioane de euro, pentru a-l ține rezervă. Cum are deja doi fundași centrali foarte buni, Cristian Romero (25 de ani) și Micky van de Ven (22), cooptarea „tricolorului" îi deschide o nouă fereastră managerului lui Tottenham.

Să folosească și alt sistem, nu doar cu doi stoperi, ci și cu trei. O posibilitate care i-ar mări șansele lui Drăgușin de a juca mai mult, de a intra titular la Spurs.

Radu Drăgușin, în luptă cu Cristian Romero pentru stoper-dreapta sau în linie de trei?

Jurnaliștii englezi iau și ei în calcul această opțiune suplimentară pe care o are acum antrenorul. „Se așteaptă ca Drăgușin să concureze cu Romero și Van de Ven pentru cele două locuri, dacă Postecoglou nu trece la o defensivă în trei, cum a făcut-o spre sfârșitul meciului de pe Old Trafford, când puternicul român a intrat în joc", a comentat Talk Sport. În patru, el s-ar duela cu campionul mondial argentinian ca stoper-dreapta.

Marius Șumudică, pus la punct în Turcia » Replică dură primită după atacul la Fenerbahce: „Am rămas blocat de vorbele sale”
TURCIA
Marius Șumudică, pus la punct în Turcia » Replică dură primită după atacul la Fenerbahce: „Am rămas blocat de vorbele sale”

Cel mai important lucru e să aplic sistemul care să evidențieze calitățile jucătorilor mei. Îmi place 4-3-3, dar sistemul e decis și de ce ai în lot 
- Ange Postecoglou, manager Tottenham

Încă de la prima sa conferință după transferul lui Drăgușin, tehnicianul a fost întrebat dacă ar putea modifica strategia pentru a-i avea pe Romero, Van de Ven și Drăgușin simultan pe teren. Postecoglou nu a răspuns, dar a testat și această formulă, cu trei în spate:

  • Mai întâi, Drăgușin - Romero - Van de Ven, argentinianul încadrat de român (la dreapta) și de olandez (la stânga).
  • După înlocuirea lui Van de Ven, care s-a plâns de crampe musculare, linia de trei a fost Emerson Royal - Romero - Drăgușin. Așa a încheiat partida cu Manchester United (2-2).

Ange Postecoglou a apelat la sistemul cu trei stoperi la naționala Australiei. Ar fi cale deschisă pentru Radu Drăgușin

Postecoglou, 58 de ani, a rămas fidel sistemului 4-3-3 (cu variația 4-2-3-1), pe care îl modifică în faza ofensivă în 2-3-5 sau 2-3-2-3, însă australianul e versatil, a apelat de-a lungul carierei și la apărarea în trei, când era selecționerul naționalei țării sale, la Cupa Confederațiilor din 2017 și în preliminariile CM 2018.

Un 3-4-2-1 în atac, cei trei stoperi fiind ajutați și de laterali în faza defensivă pentru a forma o ariergardă de cinci. Într-un asemenea model, Drăgușin ar putea juca din primul minut la Tottenham.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Dennis Man se distinge de pluton în ultimul top publicat în Italia
ITALIA
Dennis Man se distinge de pluton în ultimul top publicat în Italia
Adevăratul motiv pentru care Jordan Henderson a decis să rupă contractul cu arabii după 6 luni
RUPTURĂ
Adevăratul motiv pentru care Jordan Henderson a decis să rupă contractul cu arabii după 6 luni

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
iar_locul_doi
iar_locul_doi  •  18 Ianuarie 2024, 16:36

Nea Jumatate !! In Anglia marile echipe isi fac o echipa din 30 de jucatori de aceeasi valoare ...cand intra o rezerva sa nu se simta in sistemul de joc !! Vezi la City sunt foarte putini jucatori titulari !! Au multe meciuri de disputat din 3 in 3 zile , jucatorii se rotesc !! Nu mai vorbiti aiurea de "rezerva " !! Anglia nu degeaba are cel mai bun campionat din lume !! De unde sa stie Randoom din ŕăcăciùni !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează