INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

EXCLUSIV / VIDEO Radu Drăgușin, discuție despre sacrificiile făcute pentru a ajunge în top: „Eu niciodată nu mi-am permis asta!”

Articol de , - Publicat vineri, 29 decembrie 2023 14:25 / Actualizat vineri, 29 decembrie 2023 14:30

Radu Drăgușin (21 de ani) a fost ales în unanimitate de cele cinci categorii de votanți drept „Fotbalistul român al anului 2023”, în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor. Într-un interviu exclusiv acordat pentru GSP.RO, din Italia, Radu vorbește deschis despre sacrificiile pe care le-a făcut în cariera de fotbalist. Despre ce e obligatoriu să facă cei mici pentru a ajunge în vârf.

- Radu, la 21 de ani ești titular la echipa națională, dar și titular în Serie A, un lucru extrem de rar în zilele noastre pentru un tânăr. Care sunt calitățile care te-au adus aici? Pe lângă cele de fotbalist. 
- Ca să ajungi la cel mai înalt nivel în Italia și la echipa națională ai nevoie de mai multe lucruri. Unul dintre cele este munca foarte multă pe care trebuie să o depui în fiecare zi. Sacrificiile pe care trebuie să le faci de-a lungul carierei tale. Iar sacrificiile încep de când ești mic!

- Și tu le-ai făcut... 
- Eu niciodată, nici când am fost mic, nu mi-am permis să nu mă duc la un antrenament. Nu mi-am permis să nu mănânc ceea ce trebuie înaintea unui meci sau de-a lungul săptămânii. Nu mi-am permis să nu mă odihnesc și nu mi-am permis să nu fiu mereu la sută la sută pentru a mă antrena și pentru a evolua.

Se face transferul celui mai bine cotat jucător român? Radu Drăgușin a ales noua sa destinație: „Acolo îmi doream de mic să joc”
ITALIA
Se face transferul celui mai bine cotat jucător român? Radu Drăgușin a ales noua sa destinație: „Acolo îmi doream de mic să joc”

- Spune-ne, te rugăm.
- Cine are această mentalitate și cine este dispus că facă aceste sacrificii nu are cum să nu ajungă la cel mai înalt nivel. Doar că nu multă lume și nu mulți copii înțeleg lucrul acesta. Eu am avut noroc și cu părinții mei care au venit din lumea sportului și știu de ce este nevoie pentru a ajunge la cel mai înalt nivel.

- Ce sfat i-ai da unui copil de șapte, opt ani care se apucă acum de fotbal? Mai ales numărului mare de copii veniți la meciurile echipei naționale.
- În primul rând, să se decidă de ce s-a apucat de fotbal. Dacă s-a apucat doar pentru că-i place și vrea să facă un sport în timpul liber, e foarte bine pentru că este un sport minunat care aduce oameni împreună, aduce multă bucurie. Un copil trebuie să fie bucuros.

- Asta e obligatoriu?!
- Doar că dacă vrei să ajungi la un nivel înalt și vrei să faci o carieră și să-ți faci un nume în fotbalul european și internațional, pasiunea și plăcerea pentru fotbal nu sunt îndeajuns. Trebuie să te decizi de la o vârstă destul de fragedă dacă ești dispus să faci aceste sacrificii.

- Deci sacrificiile sunt pe primul loc?
- Sfatul meu, dacă vrei să urmezi o carieră în acest sport minunat, este că nu există zile libere, nu există zile în care să dai mai puțin, nu există zile în care nu mai poți sau nu mai vrei să faci un sprint în plus. Aceste lucruri îți permit să ajungi la nivelul cel mai înalt.

Citește și:

Iubita lui Drăgușin, apariție incendiară în jacuzzi » Cum s-au fotografiat cei doi
ITALIA
Iubita lui Drăgușin, apariție incendiară în jacuzzi » Cum s-au fotografiat cei doi
Se îndepărtează Atalanta de Radu Drăgușin? Ce echipe ar rămâne în cursa pentru transferul său în ianuarie
ITALIA
Se îndepărtează Atalanta de Radu Drăgușin? Ce echipe ar rămâne în cursa pentru transferul său în ianuarie

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (10)
VardyParty
VardyParty  •  30 Decembrie 2023, 12:29
Postat de VanBasten1989 pe 30 Decembrie 2023, 05:55

Madalina a suspinat aseara vazand lipsa de reactie a lui Radu la golul marcat de Inter. Dar s-a eliberat apoi cand a vazut golul romanului nostru marcat cu o lovitura puternica de cap. Forta, virilitate, tinerete, cam ce-si doreste ea la un sportiv.

Viața face din nou sens! Slavă cornerului! Pardon, slavă Cerului!!!

VardyParty
VardyParty  •  30 Decembrie 2023, 12:27
Postat de VanBasten1989 pe 30 Decembrie 2023, 05:49

Nu mai departe de saptamana trecuta: "Pozitiv este oricare. Legea am făcut-o eu, pe vremea lui Samaranch. Da, pozitiv este oricare, indiferent, cu voia lui sau fără voia lui. Ei, se pare că Simona e fără voia ei. Este echipa, care zice «Da, noi i-am dat», dar ea a luat.Nu ştiu eu exact cine era echipa, cum era echipa şi nu mă bag la nume şi prenume fiindcă nu ar fi corect din partea mea", a completat Nea Tireac. In concluzie, sa fim pozitivi. Cu sau fara voia noastra.

Iată că locul acela minunat chiar există. Unde creierul lui Hagi si starea mai 9 a lui nea țiriac nu numai că coexistă, dar se si gudură una la alta. Sa fie bine, zic!

VardyParty
VardyParty  •  30 Decembrie 2023, 07:37
Postat de VanBasten1989 pe 29 Decembrie 2023, 17:58

Tin sa te contrazic. "in străfundul dumneaei" sunt culorile multor cluburi din Serie A si alte ligi sau competitii importante. Gasesti inclusiv urmele unei rachete Wilson Pro Staff 97 V 13. :)))) ***. ***.

Oh, those mujeres…

Vezi toate comentariile (10)
Comentează