INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  COMPARAȚIE

L-au comparat pe Drăgușin la 12 capitole cu celălalt stoper dorit de Tottenham! Concluzii frapante

Todibo, în stânga, versus Radu Drăgușin // sursă fotografii: Imago Images
Todibo, în stânga, versus Radu Drăgușin // sursă fotografii: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 01 ianuarie 2024 18:55 / Actualizat luni, 01 ianuarie 2024 19:37

Statisticienii de la Squawka l-au comparat pe Radu Drăgușin (21 de ani) cu celălalt fundaș central dorit de Tottenham, Jean-Clair Todibo (24), de la OGC Nice.

Transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham a prins contur în ultimele zile. Negocierile dintre Spurs și Genoa sunt în toi, cele două părți tratând în prezent pe suma de transfer. Londonezii vor să achite 25 de milioane de euro, „Grifonul” cere 30, astfel că negocierile continuă.

Radu Drăgușin nu este, însă, unicul jucător de pe lista lui Tottenham. Londonezii îl vor și pe Jean-Clair Todibo de la OGC Nice, ceea ce a dat naștere unor comparații între stoperul francez și Radu Drăgușin.

Noul iubit al Anamariei Prodan este un sportiv milionar, cu 14 ani mai tânăr decât ea
RELAȚIE
Noul iubit al Anamariei Prodan este un sportiv milionar, cu 14 ani mai tânăr decât ea

Statisticienii de la Squawka au prezentat o serie de parametri defensivi ai celor 2 în acest sezon. Todibo a jucat 14 meciuri pentru Nice, un total de 1.229 de minute, Drăgușin a fost integralist în 18 partide, adică 1.620 de minute jucate.

Radu Drăgușin, față în față cu Jean-Clair Todibo, celălalt stoper dorit de Tottenham

La 8 dintre cele 12 capitole, Todibo stă mai bine. Are mai multe recuperări în medie pe meci (8,1 față de 3,3), mai multe interceptări (1,4 față de 1) și blochează mai multe șuturi (0,7 față de 0,5).

Din statistici reiese că Todibo îi este superior lui Drăgușin cu mingea la picior, fiind mai precis și mai îndrăneț decât românul. Mărturie stau numărul de pase lungi încercate în medie pe meci: 8,7 în dreptul lui Todibo, 3,3 de către Drăgușin, și numărul de pase înainte ale celor doi: 31,7 Todibo, doar 12,9 Drăgușin.

În schimb, Radu este mai bun la dueluri, atât la sol, câștigând 60,87% dintre acestea, dar mai ales la nivel aerian, cu un procentaj de succes de 69,88% (Todibo are 64,71%).

Drăgușin mai strălucește la numărul de respingeri, 4,6 în medie pe meci, față de 3,3 pentru Todibo.

Jean-Clair TodiboParametruRadu Drăgușin
8,1Recuperări3,3
8,7Pase lungi încercate3,3
48,31%Acuratețe pase lungi30,51%
31,7Pase înainte12,9
2Tackling-uri0,9
1,7Dueluri aeriene câștigate3,3
64,71%Succes în duelurile aeriene69,88%
3,2Dueluri la sol câștigate1,6
56,58%Succes în duelurile la sol60,87%
3,3Respingeri4,6
1,4Interceptări1
0,7Blocaje0,5

Unde nu este vorba despre procentaje, numerele reprezintă media la fiecare 90 de minute de joc. 

Trei motive pentru care Tottenham îl vrea pe Radu Drăgușin

Zilele trecute, GSP.ro v-a prezentat 3 motive pentru care Tottenham s-a orientat către Radu Drăgușin, Fotbalistul Român al Anului 2023 în Ancheta Gazetei Sporturilor:

  • De la începutul lunii noiembrie, nicio echipă din elita Angliei nu a încasat mai multe goluri decât formația pregătită de Ange Postecoglou, 20! Spurs suferă din cauza absenței celor 2 stoperi titulari. Micky van de Ven, accidentat, nu a mai jucat de pe 6 noiembrie. Cristian Romero nu a lipsit la fel de mult din cauza problemelor medicale, dar evoluțiile lui au fost inconstante. La cel mai recent meci, 3-1 cu Bournemouth, penuria de stoperi a fost evidentă, Postecoglou folosind în centrul apărării doi fundași laterali de meserie, pe Emerson Royal și Ben Davies. 
     
  • Ange Postecoglou vrea să aibă la dispoziție un nou fundaș central cât mai curând. Nice ar tergiversa trativele pentru Jean-Clair Todibo, astfel că Drăgușin a urcat pe lista priorităților. El și-a dat deja acordul pentru transfer, acum rămâne ca Genoa să bată palma cu Tottenham în privința sumei de transfer.
     
  • Prestațiile fundașului român sunt la cel mai înalt nivel în acest sezon. Drăgușin este fundașul din Serie A cu cele mai multe dueluri aeriene disputate și câștigate, un capitol la care defensiva lui Tottenham a scârțâit serios. Spurs are doi fundași între primii 20 ai campionatului ca rată de succes a duelurilor aeriene, pe Romero cu 64,41% și Ben Davies cu 61,7%, însă aceștia au fost implicați în mult mai puține astfel de dueluri decât Drăgușin. Romero are o medie de 3,98 dueluri aeriene la fiecare 90 de minute de joc, Davies de 4,47, Drăgușin e la 5,53. Pe deasupra, Radu a demonstrat că stă extraordinar în duelurile 1 la 1, fiind driblat o singură dată în acest sezon de campionat.

Radu Drăgușin, în echipa etapei din Serie A

Radu Drăgușin a prins echipa etapei 18 din Serie A. Românul a avut o evoluție apreciată în Genoa - Inter 1-1, încununată cu gol.

Radu Drăgușin a fost excelent în duelul contra liderului din Serie A, primind cea mai mare notă dintre jucătorii de câmp ai „Grifonului” pe WhoScored.com, 7,8. Drăgușin a înscris, a trimis precis 93% dintre pasele încercate, a câștigat 5 dueluri aeriene și două la sol și nu a fost deposedat deloc pe parcursul partidei.

Cu nota de 7,8, el a prins echipa celor mai buni jucători din runda 18 de Serie A, una întocmită pe baza calificativelor acordate de site-ul de specialitate WhoScored.

Așa arată echipa etapei, în sistem 4-4-2: Di Gregorio - Kayode, L. Ranieri, Drăgușin, Ciurria - Pulisic, Payero, Reijnders, Zaccagni - Castellanos, Lookman.

Drăgușin, cel mai bun fotbalist român al anului 2023 în Ancheta GSP, are a treia notă dintre cei 11 jucători, peste Kayode (7,42) și Ciurria (7,63), sub ceilalți 8 componenți.

VIDEO. Radu Drăgușin, despre sacrificiile pentru a ajunge în top

Citește și: 

Ideea REVOLUȚIONARĂ a marelui Gianluigi Buffon! Ar schimba fotbalul: „Sunt aceleași valori din 1875”
ITALIA
Ideea REVOLUȚIONARĂ a marelui Gianluigi Buffon! Ar schimba fotbalul: „Sunt aceleași valori din 1875”
Se anunță transferul anului! Kylian Mbappe și-a găsit casă la Madrid!
MERCATO
Se anunță transferul anului! Kylian Mbappe și-a găsit casă la Madrid!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (19)
forumeer
forumeer  •  02 Ianuarie 2024, 19:53
Postat de tristan pe 01 Ianuarie 2024, 21:29

Nicio zi fără articole despre Drăgușin!

Da, nu se poate asa ceva, mai bine ar face cu stapanul o... pardon, zecesebistilor, nea Jijj. Ala fotbalist adevarat. Sa trimita domnul MarceLutu Ciolacu corpul de control de urgenta!

magic4ever
magic4ever  •  02 Ianuarie 2024, 13:45
Postat de mr90 pe 02 Ianuarie 2024, 06:52

Pentru Premier League conteaza si cum esti cladit ... aici al nostru este dezavantajat

Dragusin este mai inalt decat Todibo si este plin de muschi...

mehigh_ms
mehigh_ms  •  02 Ianuarie 2024, 09:29
Postat de fabulos pe 01 Ianuarie 2024, 21:41

Asta spune statistica. Sa vedem ce spun impresarii.

stai sa vada manea articolul.. sa vezi ce sare de *** in sus..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează