OPINII  »  EDITORIAL

Care e cea mai bună echipă din România?

Articol de - Publicat marti, 14 februarie 2023 13:39 / Actualizat marti, 14 februarie 2023 15:02

Hagi crede că e Farul și e normal să creadă așa. E parte din acea mentalitate de campion despre care se vorbește des și care se întâlnește rar.

Și e posibil ca Hagi să aibă dreptate, cum, de altfel, are de obicei. Farul chiar să fie cea mai bună echipă din România. Și așa, cea mai bună fiind, tot să nu fie în stare să bată la Pitești un Argeș pe tobogan, care n-a mai făcut un meci mare de dinainte de Mondialul din Qatar.

Un nou titlu

Chiar și așa, se întrezărește un nou titlu de campion pentru Hagi, dacă și numai dacă va continua să îi scârțâie apărarea lui Dan Petrescu.

Dar dacă e CFR Cluj totuși cea mai bună echipă din țară, cum a tot fost în ultimul deceniu? Nu mai e apărarea CFR-ului ce a fost, dar clujenii emană totuși forță. Sunt greu de învins. Craiovenii au câștigat pentru că au făcut, pur și simplu, un joc bun, iar CFR are șoc posttraumatic după FCSB.

Testul Europa

Mult mai importantă decât această ierarhie este totuși Europa. Iar în Europa urmează Lazio (care nu se regăsește în Serie A). Și vestea cea mai bună pentru Farul rămâne, de aceea, că poate juca în cupele europene. Asta contează.

Rapidul a sperat și ea că se poate înscrie în competiție – să fie cea mai bună echipă din România în anul centenarului. Dar când pierzi acasă cu Craiova lui Napoli de maniera de care au pierdut ai lui Mutu e mai greu să mai emiți pretenții.

Fotbalul oral, de bâlci

Care e cea mai bună echipă din România?
Deși nu a facut un meci rau cu Voluntari, capitanul lui FCSB, Olaru (aici în duel cu Răduț), a colectat al 4-lea cartonaș galben al sezonului și va rata derbyul cu Craiova (foto: Raed Krishan)

Și, desigur, mai e FCSB. Care nu mai e cea mai bună echipă din România nici măcar în amintiri. Au trecut ani și ani și ani de zile de la ultimul titlu și vor mai trece. Este însă cea mai mediatizată echipă din România. E o anomalie aici: nu mai există legătură între mediatizare și performanțe. Ne învârtim în jurul fotbalul oral, populat de personaje de bâlci. Victoria de parcurs cu Voluntari, în trena succesului de la Cluj, e chiar asta: o victorie de parcurs. Firească.

Dincolo de lumea noastră foarte mică

Este, desigur, foarte important cine e cea mai bună echipă din România, dar ar fi și mai important dacă asta ne-ar duce dincolo de lumea noastră foarte mică. Să fim competitivi internațional? N-o să fim până nu vom face lucrurile pur și simplu corect, profesionist. Farul e un club care merge în direcția corectă. Cea mai bună echipă din România? Foarte bine! Dar ce înseamnă asta? Dacă e un drum care nu duce nicăieri mai departe...

Dreptatea lui Hagi

Hagi are dreptate și când cere mai multe investiții și vrea echipe regionale, Farul să fie al tuturor constănțenilor și al tuturor dobrogenilor.

Din păcate, Hagi vorbește, vorbește, e auzit, dar nu e ascultat. O să avem, inevitabil, o cea mai bună echipă. Dar ce vom face cu ea?

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Comentarii (9)
albalbastru72
albalbastru72  •  17 Februarie 2023, 03:04

Articol groaznic,nu il cunosc pe Craciun dar mai bine se apuca de altceva.

gicapuia
gicapuia  •  15 Februarie 2023, 17:00
Postat de bicaridica pe 14 Februarie 2023, 17:01

Arati GROAZNIC, scrii groaznic, ești un perpetuu coșmar.

Ai citit vre-o carte de a lui Andrei Craciun ? Citeste si dupa aceea sa-ti dai cu parerea. Daca nu ai inteles nimic din articolul asta nu te apuca de cartile lui. Pierzi timpul.

popescu.dzn
popescu.dzn  •  15 Februarie 2023, 09:53

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează