OPINII  »  EDITORIAL

L-au lăsat singur pe Rădoi

Articol de - Publicat duminica, 09 octombrie 2022 13:53 / Actualizat duminica, 09 octombrie 2022 13:59

Discursul lui Mirel Rădoi, după eșecul suferit de Universitatea Craiova la Pitești, a șocat. În ultimii ani, niciun antrenor care a trecut prin Bănie, și au fost mulți!, n-a pus degetul pe rană cum a făcut-o fostul selecționer vineri. Mirel e primul care-i învinuiește pe jucători cu subiect și predicat și are perfectă dreptate. 

Există acolo un grup, al senatorilor de drept. Fotbaliști care fie nu pot mai mult, fie nu sunt dispuși să dea mai mult, fie s-au obișnuit cu ideea că „e bun și locul 3”. Iar titlul pe care-l cer suporterii și, de prin 2019, inclusiv conducerea, i-a scos din zona de comfort.

Rădoi a înțeles și nu întâmplător, la conferința de presă, a pus problema și altfel: „Dacă pierdem din nou, poate vine domnul Rotaru și spune «Bă, știți ceva? Eu am 20 de milioane pierdute. Nu vreau să mai bag bani în fotbal». Eu, Mirel Rădoi, dacă plec acasă, stau și 10 ani fără job. Jumătate dintre ei s-ar putea să trebuiască să-și găsească serviciu!”.

Fostul selecționer chiar susține apăsat că e nevoie de-o revoluție la nivelul lotului: „Una dintre soluții e să renunțăm la anumiți jucători. Dar e clar că în acest moment nu suntem suficienți din punct de vedere numeric. E foarte greu să trimiți pe cineva la echipa a doua sau să dai afară un jucător pentru că nu ai alții. Dacă nu am adus până acum, acum e greu. În iarnă vedem ce soluții avem”.

Situații de genul ăsta au mai fost la Craiova, de-a lungul timpului. Iar patronul Mihai Rotaru a preferat varianta cea mai puțin costisitoare pe moment. A dat afară antrenorul. Iar acum, după ieșirea lui Rădoi, tace. 

Și el, și managerul general Marcel Popescu, chiar și președintele Sorin Cârțu, care altădată își mai vărsa amarul și pe jucători. Tocmai Sorinaccio, cel care a insistat pentru angajarea fostului selecționer al României!

Singurul care a ieșit până acum să-l susțină pe Mirel a fost Pavel Badea. Dar Badea, ca președinte al Clubului Sportiv Universitatea, nu al celui de fotbal profesionist, o face mai degrabă în calitate de suporter. 

L-au lăsat singur pe Rădoi
Mirel Rădoi // FOTO: facebook.com/UCVOficial

Și atunci mai miră că, schimbat în minutul 60, Dan Nistor a ieșit de pe teren zâmbitor? Iar apoi a plecat la pescuit, ca să se relaxeze? „Ceapă”, probabil, știe mai bine ce urmează să se întâmple dacă Universitatea continuă în acest stil.

Mai în glumă, mai în serios, a anticipat și Rădoi: „Nu cred că apuc geaca, dacă mergem așa. Nu am cum să stau pe locurile 8-9 cu Universitatea Craiova. Îmi pare rău de acești suporteri. Pe dreptunghiul verde trebuie să-ți asumi, dacă ești bărbat. Dacă nu, te dai la o parte. Și în cazul meu, la fel. Dacă nu mai pot, vine altul”.


Comentarii (7)
m4blue88
m4blue88  •  12 Octombrie 2022, 15:46

Așteptăm ca dn Rotaru să ne arate acea singură soluție pentru a ieși din criză: demiterea antrenorului. Mutare care timp de 3-5 etape revitalizează echipa, apoi din nou se trece la relanti și cercul repornește!

Paksi
Paksi  •  10 Octombrie 2022, 16:07

Mă întreb dacă Rădoi este un antrenor bun sau mai mult vorbește decit face! Așteptăm confirmarea!

dandana
dandana  •  10 Octombrie 2022, 11:20

Domnule Rădoi să-ți reamintesc ca investiția maxima în 3 ani a fost de 1 milion? Și ca majoritatea au fost aduși liberi. Te întreb pe tine, crezi ca merită să fie umiliți. Ei au vrut sa ajute uni, dar asta le este valoarea. FC Argeș au adus jucători, Craiova aduce doar apărare. Când știm cu toți ca ce-a mai bună apărare este atacul. Iar atacul nu merge fără un mijloc bun. Pai noi avem la mijloc pe Nistor care a dat 2 goluri de când a venit, îl avem bunicel pe Mateiu dar lupta și riscă prea mult uneori fiind lăsat singur cu atacanți lenți și nepăsători la contra atac. Ce facem cu asta? Ce facem cu Cîrțu care ii face de *** în media în loc să-i încurajeze, sa le aducă un psiholog ceva. Nu el da vina pe jucători, când de fapt vina este a conduceri și a patronajului care au băgat acolo numai *** și *** de bugete. Trebuie sa schimbam ceva, ma uitam căci Craioveanu a renunțat pentru Cîrțu și sunt tare dezamăgit de decizia lui. Aveam nevoie de el, este omul care cunoaște ce este în Spania, un campionat foarte puternic. Ne putea învăța multe, dar noi îl avem în conducere pe domnul Cîrțu. A fost un mare jucător, un antrenor bunicel, dar co și conducător este groaznic unde este acuma. Fistru pe an ce trece, doar vorbește la tv descurajând jucători în loc sa meargă sa ii mai învețe câte ceva dacă este bun. Fac pariu căci Craioveanu se ducea și ii încuraja și le da mai multă încredere. Dar dacă tu Cîrțu și Rădoi *** la fiecare meci, ăștia au psihicul distrus.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează